Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - "Δύναμη Δημιουργίας" προς Λιανό: "είναι πράγματι κουραστική η ακατάσχετη ρουσφετολογία"

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας” προς Λιανό: “είναι πράγματι κουραστική η ακατάσχετη ρουσφετολογία”

|

Και η “Δύναμη Δημιουργίας” προχώρησε σε μία ακόμη ανάρτηση και ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά το κώλυμα εκλογής του κου Σιδερή – υποψήφιος με την παράταξη “Ενωμένοι Μπορούμε” – και τονίζοντας σε προσωπικό επίπεδο προς τον υποψήφιο Δήμαρχο κο Λιανό ” Άλλο κείμενο διαβάσατε ή σας έχει ζαλίσει η ακατάσχετη ρουσφετολογία; Θα πρέπει πράγματι να είναι πολύ κουραστική”.

«Ο νόμος είναι σαφέστατος και μην προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου» είναι μία από τις πλέον βασικές εκφράσεις που συναντάμε σήμερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» του Βασίλη Βρούτση ως ανταπάντηση στο κείμενο της παράταξης «Ενωμένοι Μπορούμε» για το θέμα που ανέκυψε με το κώλυμα συμμετοχής στις εκλογής δύο υποψηφίων, ένας εκ των οποίων είναι της παράταξης του κου Λιανού. Και προσθέτει λίγο πιο κάτω «Συμφωνούμε κύριοι, ότι «ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ», όπως αναφέρετε, αρκεί βέβαια να μην έχουν κωλύματα εκλογιμότητας, διαφορετικά δεν θα τα προέβλεπε ο Νόμος».

Και σε προσωπικό επίπεδο, η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» απαντώντας στα όσα αναφέρει ο κος Λιανός για μηνύσεις ως αγαπημένο χαρακτηριστικό της παράταξης», τονίζει «Σε ποιο ακριβώς σημείο του δελτίου τύπου μας καταγγείλαμε τις συμβάσεις; Άλλο κείμενο διαβάσατε ή σας έχει ζαλίσει η ακατάσχετη ρουσφετολογία; Θα πρέπει πράγματι να είναι πολύ κουραστική Όσον αφορά τις μηνύσεις, τις οποίες αναφέρετε, η μοναδική μήνυση που γνωρίζουμε έχει γίνει από εσάς κατά του κ. Βρούτση, την οποία η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου, έθεσε στο αρχείο ως αβάσιμη».

Αναλυτικά, η ανταπάντηση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» αναφέρει:  

«Κατ’ αρχάς δεν επικαλεστήκαμε ποτέ ότι ο κ. Σιδερής έχει κάποια σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας, παρά μόνον ότι είναι μέτοχος όπως αναφέρετε κι εσείς. Το μικρό μερίδιο που λέτε ότι κατέχει, υπερβαίνει σε κάθε περίπτωση το 5% του κεφαλαίου της εταιρείας, ποσοστό αρκετό για να τον εμποδίζει να εκλεγεί.

Λέτε ότι «τα Κ.ΤΕ.Λ ουδόλως αποτελούν ανώνυμες εταιρίες του Ν. 2190/1920». Η αλήθεια, ωστόσο είναι ότι η εταιρεία με την επωνυμία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ανώνυμη Εταιρεία» είναι μια αμιγώς ανώνυμη εταιρεία, της οποίας η λειτουργία διέπεται από τους νόμους 2963/2001 και 2190/1920 όπως ρητά αναφέρεται στην παράγραφο 6 του Ν. 2963/1920 («Οι ανώνυμες εταιρίες των προηγούμενων παραγράφων διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος και του κ.ν.2190/1920. Στην επωνυμία τους πρέπει να περιέχονται οι λέξεις «Κ.ΤΕ.Λ. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ». Οι μετοχές είναι ονομαστικές.») και όπως βέβαια αναφέρεται ρητά στο καταστατικό της.

Ο νόμος είναι σαφέστατος και μην προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Αναφέρετε ότι ο κ. Βρούτσης καταγγέλλει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για ανάθεση στα ΚΤΕΛ. Σε ποιο ακριβώς σημείο του δελτίου τύπου μας καταγγείλαμε τις συμβάσεις; Άλλο κείμενο διαβάσατε ή σας έχει ζαλίσει η ακατάσχετη ρουσφετολογία; Θα πρέπει πράγματι να είναι πολύ κουραστική.

Όσον αφορά τις μηνύσεις, τις οποίες αναφέρετε, η μοναδική μήνυση που γνωρίζουμε έχει γίνει από εσάς κατά του κ. Βρούτση, την οποία η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου, έθεσε στο αρχείο ως αβάσιμη.

Θεωρούμε τον κ. Σιδερή ως έναν αξιοσέβαστο και ηθικό άνθρωπο και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ήθελε να λάβει μέρος σε μία εκλογική διαδικασία γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου με όσους σταυρούς προτίμησης και αν τον τιμήσουν οι συμπολίτες μας. Θα ήταν άλλωστε άδικο και για εκείνον και για τους ψηφοφόρους. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο και επειδή δεν είναι νομικός, για να έχει τη δυνατότητα ερμηνείας του νόμου (που βέβαια είναι ξεκάθαρος), τον συμβουλεύουμε να συμβουλευθεί έναν νομικό, που θα του εξηγήσει ότι πράγματι έχει κώλυμα και να μην παρασυρθεί από αυτούς που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν, αδιαφορώντας αν μετά τις εκλογές εκτεθεί στους ανθρώπους που τον τιμήσουν με τις ψήφους τους σε περίπτωση που λάβει σταυρούς που τον βάζουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Συμφωνούμε κύριοι, ότι «ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ», όπως αναφέρετε, αρκεί βέβαια να μην έχουν κωλύματα εκλογιμότητας, διαφορετικά δεν θα τα προέβλεπε ο Νόμος.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε ότι είτε είναι ο κ. Σιδερής στο ψηφοδέλτιό σας, είτε δεν είναι, τούτο δεν είναι ικανό να αποτρέψει τη διαφαινόμενη ήττα σας, απλά εμείς οφείλαμε να σας επισημάνουμε το αναμφισβήτητο κώλυμά του, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής έχουμε καθήκον να προστατέψουμε την ομαλή και δίκαια  για τους υποψηφίους σας διεξαγωγή των εκλογών αλλά να προστατέψουμε και εσάς, σε μία επίδειξη ευγενούς άμιλλας. Για αυτό άλλωστε και πριν βγάλουμε δελτίο τύπου, σας είχαμε ενημερώσει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε τους εκλογείς ώστε να είναι σε γνώση τους, ότι και να ψηφίσουν τους δύο υποψηφίους που έχουν κώλυμα, αυτοί μετά βεβαιότητας δεν μπορούν να είναι μέλη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη