Νάξος - Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Εθιμοτυπικές (και όχι μόνο) επισκέψεις

Κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει απλά και μόνο για εθιμοτυπικές συναντήσεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι όλες οι πλευρές είναι ...νέοι στα καθήκοντά τους, ή θα αναλάβουν σε μερικές ημέρες. Από τη μία πλευρά έχουμε τους εκπροσώπους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου και από την άλλη, τις .. κεφαλές, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου και Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Σημείο αναφοράς και συζήτησης; Η γνωριμία αλλά και η συνργασία, ώστε όλοι οι φορείς να λειτουργήσουν αρμονικά και προς όφελος της Νάξου... Οι του Εμποροεπαγγελματικού αναφέρθηκαν σε θέματα όπως το κυκλοφοριακό, το παράνομο υπαίθριο εμπόριο ενώ από την πλευρά τους οι φορείς δεσμεύτηκαν για την καλύτερη δυνατή συνεργασία... Κρατάμε αυτό το "διατήρηση της παραδοσιακής Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής στις προσόψεις των καταστημάτων" γιατί μας άρεσε ιδιαίτερα... 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης που φέρει την υπογραφή των Νίκου Κουτελιέρη (προέδρου) και Στάθη Πολυκρέτη (γραμματέα) αναφέρει:  "Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες διαδοχικές συναντήσεις του νέου Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κ. Νικόλαου Κουτελιέρη, του Γενικού Γραμματέα κ. Ευστάθιου Πολυκρέτη και του Ταμία κ. Ευστάθιου Δημητροκάλλη, με το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου Αστυνόμο Β’ κ. Καραμάνη Νικόλαο, το Λιμενάρχη Νάξου Αντιπλοίαρχο κ. Ακουμιανάκη Νικόλαο και τον Αντιδήμαρχο και νέο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Λιανό Δημήτριο.

Σκοπός του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου είναι να «αφουγκραστεί» και να εκφράσει καλύτερα τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου του νησιού, να θέσει νέους στόχους και να ανανεώσει τη συνεργασία του με τις τοπικές αρχές. Μέσω των συναντήσεων αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο υπογράμμισε την ανάγκη διαχείρισης διάφορων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Νάξου και εντείνονται κατά την θερινή περίοδο, όπως το κυκλοφοριακό και το παράνομο υπαίθριο εμπόριο και ζήτησε τη συνδρομή των αρχών προς την άμεση επίλυσή τους. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προοπτικές για την τόνωση της τοπικής αγοράς, η διατήρηση της παραδοσιακής Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής στις προσόψεις των καταστημάτων, καθώς και η ανάγκη βελτίωσης των βασικών υποδομών του νησιού όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Από την πλευρά τους, ο Διοικητής του Α.Τ. Νάξου, ο Λιμενάρχης Νάξου και ο νέος Δήμαρχος συμμερίστηκαν τις ανησυχίες και τους στόχους του Συλλόγου και δεσμευτήκαν να συνεργαστούν με τη νέα Διοίκηση προς την κατεύθυνση αυτή. Παράλληλα η νέα Διοίκηση του Συλλόγου εγγυήθηκε ότι θα είναι αρωγός κάθε ενέργειας των αρχών που θα γίνεται με γνώμονα το καλό του νησιού".