Νάξος: Επίσκεψη αστραπή Χατζημάρκου - Λεονταρίτη

Από τη Σύρο στη Νάξο και από εκεί; Ο λόγος για τον Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος την Παρασκευή 21 ΙΟυνίου ήταν στην Σύρο στο περιθώριο της 5ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020 και με βάση αναφοράς την πρόοδο υλοποίησης του....  Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Χατζημάρκος, στην εισηγητική του ομιλία στην έναρξη της συνεδρίασης, ανέφερε ότι, στο μέσον σχεδόν της Προγραμματικής Περιόδου, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υλοποιείται ομαλά και πετυχαίνει τους στόχους του. Παρά τα προβλήματα κινείται με ρυθμούς υλοποίησης και απορρόφησης αρκετά πάνω από τον μέσο όρο των Τομεακών και Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Ο ρυθμός υλοποίησης δείχνει ότι στο τέλος της προγραμματικής αυτής περιόδου -δηλαδή στο τέλος του 2023- θα έχουν αξιοποιηθεί πλήρως οι πόροι του, οι οποίοι πάντως δεν είναι επαρκείς για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες των νησιών.

Αφήνοντας τη Σύρο, βρέθηκε σήμερα το πρωί στη Νάξο... Εχοντας στο πλευρό του, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, και πήγαν για ...καφέ εργασίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Εκεί όπου συνάντησαν τόσο τον νυν Δήμαρχο κο Μανόλη Μαργαρίτη, όσο και τον νεοεκλεγέντα και επόμενο, Δημήτρη Λιανό. Μαζί τους και οι δύο πλέον εκπρόσωποι της Περιφέρειας της Νάξου: ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κρουαζιέρας, Μεταφορών και Ακτοπλοϊας αλλά και Επαρχος, Γιάννης Μαργαρίτης και η νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Σϋμβουλος, Ευδοκία Κατσάνη. 

Η κουβέντα σε χαλαρούς ρυθμούς, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται όσον αφορά το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και με βάση την προοπτική που δημιουργείται για έργα υποδομών, με την Περιφέρεια να είναι έτοιμη να ανοίξει τα ταμεία της ή να συμβάλει δυναμικά για την πραγματοποίησή τους μέσω ΕυρωπαΊκών Πόρων και προγραμμάτων. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν μελέτες. Δεν ξεχνάμε άλλωστε την περίφημη έκφραση του κου Χατζημάρκου σε Περιφερειακό Συμβούλιο που είχε γίνει στη Νάξο, όταν είχε πει ότι "όταν έβρεχε χρήματα στο Αιγαίο, ο Δήμος Νάξου κρατούσε ομπρέλα"... 

Με το πέρας της συνάντησης είχαμε την ανάρτηση στην προσωπική ιστοσελίδα του κου Χατζημάρκου που ανέφερε " Συνεννόηση, συνεργασία, προετοιμασία.
Με τον Δήμαρχο Νάξου Μανώλη Μαργαρίτη και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό, σήμερα, στη Νάξο. 
Ο Σεπτέμβριος, θα μας βρεί έτοιμους για την δουλειά που πρέπει να γίνει στο νησί, αφού το ν' ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά απο εκεί που εμείς τον πήγαμε, είναι η αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μας. Προχωράμε ... μπροστά" 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επόμενη στάση των κων Χατζημάρκου - Λεονταρίτη, οι Μικρές Κυκλάδες...