Νάξος - Φιλώτι: "Εφυγε" ο Γιώργος Λεόντιος

Έφυγε σε ηλικία 82 ετών ξαφνικά από την ζωή ο Γιώργος Λεόντιος η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Λεόντιου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 4 μμ. στον Ιερό Ναό κοιμήσεως Φιλωτίου. Ο Γιώργος Λεόντιος είχε διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Φιλωτίου και πολλές φορές κοινοτικός σύμβουλος και εκδότης της εφημερίδας του ΠΑΣΟΚ «Ναξιώτικη Φωνή». Και βέβαια ένα πρόσωπο με έντονη προσωπικότητα και προσφορά στην τοπική κοινωνία, αφήνοντας πίσω του βαριά κληρονομιά... 

Ο Στράτος Φουτάκογλου με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στα social media αναφέρει: Καλό ταξίδι αγαπημένε σύντροφε Γιώργο Λεόντιε.
Ένας ακούραστος αγωνιστής της δημοκρατίας που με συνέπεια και συνέχεια στάθηκε μπροστάρης σε όλους τους πολιτικούς αγώνες για την αλλαγή και την εδραίωση της δημοκρατίας στον τόπο μας. Μέλος της πρώτης ΠΝΕ ΠΑΣΟΚ το 1974-75 και στη συνέχεια μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Νοτ. Κυκλάδων αλλά και γραμματέας του Επαρχιακού Γραφείου ΠΑΣΟΚ Νάξου - Αμοργού και όπου αλλού τον πρόσταζε το κομματικό καθήκον για 4 δεκαετίες. Έβαζε πάντα σε προτεραιότητα την παρουσία του στις συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος αφήνοντας πάντα πίσω τις κοινωνικές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα με το ίδιο πάθος και την φλόγα που τον διέκρινε. Παράδειγμα ήθους και συνέπειας ο Γιώργος θα μείνει αξέχαστος για τους αγώνες και την καλοσύνη του. Όσοι τον γνώρισαν/ γνωρίσαμε κλείνουν σήμερα ευλαβικά το γόνυ στην προσωπικότητα του και τη βαριά παρακαταθήκη που αφήνει σε όλους μας, τους οικείους του και τους συντρόφους του, να το θυμόμαστε και να τον ακολουθούμε σαν ξεχωριστό παράδειγμα συμπεριφοράς.
Θερμά συλλυπητήρια στην λατρεμένη σύντροφο της ζωής του Κούλα και τα αγαπημένα του παιδιά και τα εγγόνια που τους αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό αλλά συνάμα και την αίσθηση μιας μεγάλης περηφάνιας. ..ΑΝΤΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

123243751_10215778463049362_9013366206366350357_n.jpg

Ενώ και ο πρώην Δήμαρχος Δρυμαλίας, Νίκος Βασιλάκης στην δική του σελίδα θα γράψει ...

Με το άκουσμα του ξαφνικού χαμού, του αγαπητού στη κοινωνία της Νάξου και για πολλά χρόνια φίλου, συνετού και δημιουργικού συνεργάτη, με σημαντική προσφορά στο τόπο μας Γιώργου Λεόντιου, ήρθαν στη σκέψη μου η επιθυμία και οι προτροπές του για να φτιαχτεί το εκκλησάκι που ξεκίνησε πριν από χρόνια πάνω από τη Βρύση των Αριών. Θεωρώ ότι αυτή η ώρα του πόνου και του αποχαιρετισμού, είναι η καταλληλότερη για να ξεκινήσει στη μνήμη του η προσπάθεια που θα κάνει πράξη την επιθυμία του, όπως και πολλών άλλων συγχωριανών μας. Στην ανέγερση αυτού του λιτού πετρόκτιστου ναΐσκου, σε σχέδια και επίβλεψη του Βυζαντινολόγου Γιώργου Μαστορόπουλου, που πιστεύω ότι θα έχει τη συμπαράσταση της Εκκλησίας και της Κοινότητας μας, όπως και την οικονομική στήριξη και αποδοχή των απανταχού Φιλωτιτών, συμμετέχω με συμβολικό, αντί στεφάνου, ποσό. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Γιώργο.

Και τέλος να προσθέσουμε την αναφορά ... Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν για το σκοπό αυτό, χρηματικό ποσό αντί στεφάνου, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δημήτρη Γ. Βασιλάκη της Σκαμπελομαρίνας κιν. 6977226716 και 22850/31087.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News