Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Γ. Μπάκαλος: "Αρνούμαι να υπηρετήσω αυτό το ανθρωποφάγο σύστημα"

Νάξος – Γ. Μπάκαλος: “Αρνούμαι να υπηρετήσω αυτό το ανθρωποφάγο σύστημα”

|

Κατάθεση και ξέσπασμα ψυχής από τον νυν πρόεδρο της Δημοτικής  Κοινότητας Απειράνθου, Γιώργο Μπάκαλο, που μιλάει για ένα «ανθρωποφάγο» σύστημα ενώ έχει ως τίτλο το άρθρο του «Πρέπει να κοιτάμε το δάσος και όχι το θαμνάκι»

Δεν είναι λίγοι αυτοί που  θεωρούν ότι ο Γιώργος Μπάκαλος θα είναι η … έκπληξη των φετινών δημοτικών εκλογών (Μάιος 2019) καθότι έως και την τελευταία στιγμή θα περιμένουν την υποψηφιότητά του ως ένας εκ των διεκδικητών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ο ίδιος κρατάει κλειστά χαρτιά και αρκείται να αντιμετωπίζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, τα προβλήματα καθημερινότητας της Απειράνθου… Και αυτά τα προβλήματα όπως φαίνεται τον έφεραν στο … αμήν. Αφορμή; Η διαδικτυακή κριτική που δέχτηκε για δράσεις που έγιναν όσον αφορά την καθαριότητα του οικισμού ενόψει του Πάσχα και της καλοκαιρινής περιόδου που έρχεται…  Άλλωστε μέσα από το διαδίκτυο, όλοι μπορούμε όχι απλά να εκφράσουμε την άποψή  μας αλλά να κάνουμε και τον δικαστή…

Ο Γιώργος Μπάκαλος με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα «Πρέπει να κοιτάμε το δάσος και όχι το θαμνάκι» είναι καταπέλτης. Όπως και στη προσωπική του ζωή… Και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Παρουσίασαν με ανθρωποφάγο διάθεση και πρόθεση άνανδρου λιντσαρίσματος, εκείνους ή εκείνον που άσπρισε ΚΑΚΩΣ ή από αδεξιότητα τις ιερές πλάκες του χωριού μας….. Χωρίς να ελέγξουμε το συνολικό αποτέλεσμα των εργασιών. Χωρίς να δούμε το φιλότιμο αυτών των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά …..με την πραγματικότητα και τα σκουπίδια ….κακομαθημένων ή αδιάφορων πολλές φορές συμπολιτών μας. Και είναι οι ίδιοι που άσπρισαν τα γειτονικά μας χωριά Φιλότι, Τραγαία, χωρίς να δημιουργηθεί εκεί το παραμικρό πρόβλημα. Όμως αφήνοντας εσκεμμένα άλλα υπονοούμενα και περιθώρια ………». Και στο αποκορύφωμα σημειώνει «Με διαστρέβλωση της αλήθειας, της πραγματικότητας, καθώς και άδικης στοχοποίησης με διαδικτυακό λιντσάρισμα συγκεκριμένων ή συγκεκριμένου… Και όλο αυτό με ενθαρρύνει στη σκέψη να ΑΡΝΗΘΩ να συνεχίσω να υπηρετώ ένα τέτοιο σύστημα , μια κοινωνία που είναι καιρό τώρα στην εντατική ……»

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Γιώργου Μπάκαλου στη προσωπική του ιστοσελίδα στα social media 

ΠΡΕΠΕΙ Να κοιτάμε το δάσος …και ΟΧΙ το θαμνάκι ….

Ανθρωποφάγος συμπεριφορά , καθώς και αβυθομέτρητη μιντιακή υποκρισία, με περίσσια κανιβαλική διάθεση, με πρόθεση και με μαέστρικο τρόπο την κατευθυνόμενη ενημέρωση, αποτελεί πρόσφατη δημοσίευση επί του σχετικού θέματος.

Τρανή απόδειξη της κρίσης και της φάσης που περνάει η κοινωνία μας. Ζούμε στην εποχή των κοινωνικών δικτύων που ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα οφέλη από την τεχνολογία και αντί να κάνουμε σωστή χρήση αυτής, επιδιώκουμε μέσω των κοινωνικών δικτύων να κερδίσουμε δημοσιότητα, να μετατρέπουμε τους εαυτούς μας σε ΜΜΕ και θεωρούμε πως μέσα από αυτά θα γίνουμε ΓΝΩΣΤΟΙ, ΔΙΑΣΗΜΟΙ ή ΑΣΤΕΡΕΣ .

Στην εποχή που ζούμε, της πληροφόρησης και του internet , του γιγαντιαίου όγκου πληροφοριών όλων των στιγμών της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας, θεωρώ πως θα πρέπει να αναζητήσουμε τα ΟΡΙΑ μας! Και υπάρχουν ΟΡΙΑ. Έχουν να κάνουν με το μυαλό , με την παιδεία και την ηθική μας . Που όμως πιστεύω ο καθένας μας θα πρέπει να τα αναζητήσει μέσα του . Εκεί όπου καμία παιδεία δεν αρκεί να τον διδάξει.

Διαπιστώνω δυστυχώς για άλλη μια φορά πως ζούμε σε μια κοινωνία που τρέφεται και υπάρχει από την εικόνα. Κατευθύνονται μεθοδευμένα απόψεις, κινδυνεύοντας να φανώ κυνικός εκφράζοντας την απέχθειά μου σε τέτοια φαινόμενα, που πιστεύω ότι είναι ώρα που έπρεπε να μιλήσουμε για δεοντολογία .
Αρρωστημένες εικόνες , 
πολλές φορές είναι ο καθρέπτης ΚΑΙ αρρωστημένων συμπεριφορών που είναι η απελευθέρωση των « ατελειών » του πραγματικού μας κόσμου, που διογκώνονται και δαιμονοποιούνται . 
Θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε υποκριτές, κρυμμένοι στην αλαζονεία της πένας μας ή από την άλλη ως δέκτες να κρίνουμε εύκολα μονάχα από αυτό που μας τρέφουνε.

Το Κολοσσαίο φίλοι και φίλες ευρίσκεται στη Ρώμη και μου έρχεται αντανακλαστικά στο νου για να μου φανερώσει για άλλη μια φορά τη δίψα του ανθρώπου για θέαμα!
Τις πολλές φορές η υπερβολή, η υποκρισία, η πλασματική διασπορά ανησυχίας….. εξυπηρετούν επικίνδυνα τον κανιβαλισμό .

Έχουμε άπαντες ιερό καθήκον μας, τη σωστή ενημέρωση και όχι την μισή επιλεκτικά για δικούς μας λόγους όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Παρουσίασαν με ανθρωποφάγο διάθεση και πρόθεση άνανδρου λιντσαρίσματος, εκείνους ή εκείνον που άσπρισε ΚΑΚΩΣ ή από αδεξιότητα τις ιερές πλάκες του χωριού μας…..χωρίς να ελέγξουμε το συνολικό αποτέλεσμα των εργασιών. Χωρίς να δούμε το φιλότιμο αυτών των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά …..με την πραγματικότητα και τα σκουπίδια ….κακομαθημένων ή αδιάφορων πολλές φορές συμπολιτών μας. Και είναι οι ίδιοι που άσπρισαν τα γειτονικά μας χωριά Φιλότι, Τραγαία, χωρίς να δημιουργηθεί εκεί το παραμικρό πρόβλημα.
Όμως αφήνοντας εσκεμμένα άλλα υπονοούμενα ……. 
και περιθώρια ………

Αναρωτιέμαι για τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης ή της διασποράς μονόπλευρων εντυπώσεων και ειδήσεων με μεγάλη δόση υποκρισίας . Θα μου ισχυριστεί και με το δίκιο του κάποιος, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΩΡΑΙΟ . Και θα το δεχθώ το συγκεκριμένο αν επαινούσαμε όμως και το ΚΑΛΟ ή το ΘΕΤΙΚΟ της υπόθεσης ! Αν ΔΕΝ διάκρινα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Αλήθεια ΔΕΝ ενοχλούν κατά καιρούς τα διασκορπισμένα καμένα λάδια στο κεντρικό πλακόστρωτο από (Η)μέτερα αυτοκίνητα;; 
Η ασύδοτη– άσκοπη διέλευση (Η)μέτερων μηχανακιών;;;; Το ελεύθερο παρκάρισμα ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ όπου να ναι χωρίς αιδώ;;;;;; Οι ακαθαρσίες ελεύθερων σκύλων , γαϊδάρων, αιγοπροβάτων κ.λ.π. Οι (Η)μέτερες πολεοδομικές παρεμβάσεις…;;; Βέβαια πράττουμε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ κατά το δοκούν, στα πλαίσια του ατομικού συμφέροντος, επιλέγοντας ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΙΚΑ πότε θα είμαστε ΤΙΜΗΤΕΣ, πολίτες – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, πολίτες ΔΙΚΑΣΤΕΣ, πολίτες –ΔΗΜΙΟΙ …..και πάντα σίγουρα ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ …..ή ΘΕΟΙ …….Συνάπτοντας και ανάλογες ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ……

Με κάθε ειλικρίνεια, αλλά και με διάθεση στοχασμού, ζητάω ταπεινά συγνώμη αν στενοχωρώ κάποιους, αλλά αισθάνομαι βαθιά ενοχλημένος, καθόλου έκπληκτος και προβληματισμένος ως πολίτης όταν διαπιστώνω ότι 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. 
Με διαστρέβλωση της αλήθειας, της πραγματικότητας, καθώς και άδικης στοχοποίησης με διαδικτυακό λιντσάρισμα συγκεκριμένων ή συγκεκριμένου….

Και όλο αυτό με ενθαρρύνει στη σκέψη να ΑΡΝΗΘΩ να συνεχίσω να υπηρετώ ένα τέτοιο σύστημα , μια κοινωνία που είναι καιρό τώρα στην εντατική ……

Θλίψη μου προκαλεί γενικά, η ευκολία στοχοποίησης, η συκοφαντία και η «δολοφονία» προσώπων ή προσωπικοτήτων, η ευκολία κατευθυνόμενης ιντερνετικής μάζας, που θεωρώ ότι μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε ..ακρότητες.

Μοιραία καλοί μου φίλοι και φίλες

Δυστυχώς ή ευτυχώς « φανερώνονται » διαδικτυακά, βρώμικα παιχνίδια, ανταγωνισμοί, ποικίλες διαστροφές ( κοινωνικές, ψυχολογικές, πολιτικές κ.λ.π), που εκ του αποτελέσματος υποδηλώνουν ΚΑΘΕΣΤΩΣ αντίστοιχα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΗΘΙΚΗΣ ΣΗΨΗΣ, με έκδηλη ώσμωση, χωρίς αναστολές και φραγμούς.

ΤΕΛΟΣ

Αναρωτιέμαι βλέποντας την αναγωγή του κανιβαλισμού σε διαδικτυακό χόμπι, που μπορεί να φτάσει κάποιος …. για λίγο ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ….;;;;;;;;

Αλλά και θα μπορέσουμε ποτέ να διακρίνουμε τις αυθεντικές από τις κάλπικες φωνές;;;;;;;;;;;;;;”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – Ηφαίστεια: Ερευνητές παρουσιάζουν μελέτες και συμπεράσματα

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων- μέλη της ωκεανογραφικής αποστολής 398 του Διεθνούς Προγράμματος Εξερεύνησης των Ωκεανών (IODP) θα συναντηθεί στη Σαντορίνη το διάστημα 20-25 Απριλίου - Αύριο (21/05) η κύρια εκδήλωση στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο

Blue Star Ferrries: Εκτακτα δρομολόγια πλοίων ενόψει Πάσχα προς Αμοργό

Έκτακτα δρομολόγια για Αμοργό από την Blue Star Ferries τις ημέρες του Πάσχα - Τι αναφέρει ο κος Καραϊσκος

Minoan Lines: Ετοιμάζεται για παραγγελία δύο νέων επιβατικών πλοίων

Θα έχουν μεταφορική ικανότητα 2.500 επιβατών και θα έχουν πολλά περισσότερα κρεβάτια - Επίσης θα διαθέτουν μεγαλύτερα γκαράζ 3.000 γραμμικών μέτρων έναντι 1.800 που έχουν τα σημερινά πλοία του ομίλου

National Geographic: Τρία νησιά των Κυκλάδων που ποντάρουν στην γαστρονομία

Το "National Geographic" αναδεικνύει τον ξεχωριστό χαρακτήρα των Κυκλάδων με έμφαση στη γαστρονομία

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς - Δείτε τι εταιρίες

Πως τα 50 ευρώ έγιναν 37 μέσα σε δύο χρόνια και άλλοι ελληνικοί …μύθοι

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει τα δρώμενα της εβδομάδας που μας πέρασαν μέσα από τις ιστορίες για ...δράκους. Τα Τέμπη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ιράν αλλά και η Ακρίβεια με την Ελλάδα να επιμένει ότι ανήκει στη Δύση ...

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...