Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Γεωργαντάς: Συνάντηση με αγρότες και έως 10/12 τα σχέδια...

Νάξος – Γεωργαντάς: Συνάντηση με αγρότες και έως 10/12 τα σχέδια βόσκησης

|

Δίωρος διάλογος Γεωργαντά με αγρότες στη Νάξο – οι υποσχέσεις που έδωσε 

Εμβληματικό νησί για την αγροτική οικονομία της Ελλάδας, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς τη Νάξο, η οποία, όπως είπε, με τα άριστα σε ποιότητα προϊόντα της κάνει τη χώρα μας γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Σε δίωρη σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Νάξου ο κ. Γεωργαντάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αγρότες, να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να τους ενημερώσει για τα μέτρα που λαμβάνει το ΥΠΑΑΤ.

Σε ό,τι αφορά στις υποδομές, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης αλλά και του Υπουργείου η ολοκλήρωση του φράγματος Τσικαλαριού και μάλιστα ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο- θα επισκεφθεί και πάλι τη Νάξο προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών στο Φράγμα αλλά και να προχωρήσει στην προκήρυξη της μελέτης για τα αρδευτικά δίκτυα.

naxos-geor4.jpg

Απαντώντας σε παρεμβάσεις αγροτών και εκπροσώπων φορέων ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι χρειάζεται ενίσχυση το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά, ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για τη διασφάλιση της προέλευσης και της ποιότητας των προϊόντων, υπενθύμισε την εξαγγελία ειδικού προγράμματος για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 75.000 αγροτικές εκμεταλλεύσεις, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των προγραμμάτων μελισσοκομίας,  και τόνισε ότι θα υπάρξει ενίσχυση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών. 

Σε παρέμβαση για τα σχέδια βόσκησης ανακοίνωσε ότι στις Περιφέρειες που αδυνατούν να τα ολοκληρώσουν έως 10 Δεκεμβρίου, την ευθύνη ολοκλήρωσης θα την αναλάβει το ΥΠΑΑΤ.

Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι στο Πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης, ύψους 230 εκατ. ευρώ, προβλέπεται επιδότηση αγοράς όμορης γης για αγροτική χρήση.

naxos-geor5.jpgΣε παρέμβαση για το Leader σημείωσε ότι το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 236 εκατ ευρώ και το 40% της δαπάνης αφορά δημόσια έργα και κάλεσε τους εκπροσώπους των δήμων να το αξιοποιήσουν. Παράλληλα είπε ότι με το πρόγραμμα οδοποιίας του ΠΑΑ διοχετεύθηκαν 114 εκατ. ευρώ στην αγροτική οδοποιία και σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για πρόσθετη δαπάνη προς την κατεύθυνση αυτή μέσω νέου προγράμματος.

Τέλος, κάλεσε τους παραγωγούς να αξιοποιήσουν τα προγράμματα του ΠΑΑ για δημιουργία οινοποιείων, δεδομένου ότι στο- νησί δεν υπάρχει ακόμα κανένα οινοποιείο παρότι δραστηριοποιούνται περί τους 3.000 αμπελοκαλλιεργητές με παραγωγή άνω των 3.500 τόνων.

Νωρίτερα ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε το Φιλώτι στο οποίο είχε συνάντηση με κτηνοτρόφους. Συζήτησε μαζί τους επί μακρόν, ενώ το βασικό τους αίτημα ήταν η ενίσχυση των αγροτικών υποδομών και η μείωση του κόστους παραγωγής, κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Ο ΥπΑΑΤ επισκέφθηκε επίσης ένα πρότυπο ελαιοτριβείο στις Μέλανες, ενώ σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάξου, κ. Δημήτρη Λιανό.

Στην περιοδεία του κ. Γεωργαντά συμμετείχαν ο ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημ. Παπαγιαννίδης και οι βουλευτές Κυκλάδων, κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Νάξου, κ. Δημ. Λιανός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας στον πρωτογενή τομέα, κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, η αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κι Επικοινωνιών, κα Ευδοκία Κατσάνη και ο Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σε πύρινο κλοιό η Κορινθία – Εκκενώνονται οικισμοί λόγω μεγάλης φωτιάς στο δάσος της Καστανιάς

Δραματικές ώρες για την ορεινή Κορινθία – Μπαράζ εκκενώσεων μέσω του 112, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς

Αμοργός: Σε κατάσταση επιφυλακής λόγω λειψυδρίας, έκκληση του Δήμου για συνετή κατανάλωση νερού

Ο Δήμος Αμοργού καλεί πολίτες και επιχειρήσεις να αποφύγουν τη σπατάλη νερού ενόψει της δύσκολης θερινής περιόδου λόγω χαμηλών αποθεμάτων

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του ΑΠΑΣ Νάξου για τη σεζόν 2025-26

Η ομάδα των Φαναριών ετοιμάζεται για ένα δυνατό πρωτάθλημα στη National League 1 και καλεί τους φιλάθλους να σταθούν και φέτος στο πλευρό της

Καύσωνας στην Παροναξία: Ο Ιούλιος “βράζει” τις Κυκλάδες, στους 39 βαθμούς στον Δαμαριώνα, στους 45 στη Φθιώτιδα

Σαρωτική ζέστη σε Αιγαίο και Ελλάδα – Πού «χτύπησε κόκκινο» ο υδράργυρος σε Νάξο και Πάρο, ποια νησιά ξεπέρασαν τους 38°C, τι καταγράφει το meteo.gr για τις ακραίες θερμοκρασίες

Σύρος: Αποχώρηση Ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου λόγω φιλοπαλαιστινιακής διαμαρτυρίας

Οι διαδηλώσεις στο λιμάνι της Ερμούπολης ανάγκασαν το “Crown Iris” με 1.700 Ισραηλινούς επιβάτες να αποχωρήσει πρόωρα από τη Σύρο. Πώς το κατέγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ.

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Η Φολέγανδρος υποδέχθηκε την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Δήμαρχο Κυριάκο Μαρινάκη, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για έναν βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό στο νησί

Φίλ. Φόρτωμας: Επίσκεψη στη Σαντορίνη για τον Προφήτη Ηλία, ενημέρωση για ανάγκες της τοπικής κοινωνίας

Ο Βουλευτής Κυκλάδων συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, επισκέφθηκε το μοναστήρι στον Πύργο και συζήτησε με φορείς για τουρισμό, αγορά και υποδομές

Θα βρω γιατρό στις διακοπές; Η υγειονομική εικόνα στα νησιά το καλοκαίρι του 2025

Περισσότερες προσλήψεις, ασθενοφόρα και κίνητρα για γιατρούς θωρακίζουν τη νησιωτική Ελλάδα – Πού παραμένουν τα προβλήματα

Θηρασία: Πρωτοκυκλαδικά σύμβολα σε αγγείο με ρίζες από τη Νάξο

Σημαντικό σφράγισμα σε λαβή αγγείου από την Κοίμηση Θηρασίας αποκαλύπτει πρώιμες μορφές επικοινωνίας και κοινωνικής οργάνωσης στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες