Νάξος – Γυμνάσιο Σκαδού: Ανάγκη για ασφαλή και άνετη μετακίνηση των παιδιών

“… Πιστεύουμε πως η ασφαλή και άνετη μεταφορά των μαθητών πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δικαίωμα των παιδιών  και όχι ως «παροχή»  ή οικονομική ενίσχυση – επιδότηση των οποιονδήποτε ιδιωτικών συμφερόντων. Ούτε φυσικά να παρέχεται κατά πως βολεύει κάθε φορά το ΚΤΕΛ και τα δρομολόγια του, με γνώμονα την εκάστοτε τουριστική ή μη περίοδο….” Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα το δελτίο ενημέρωσης που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σκαδού Νάξου καταθέτοντας τα συμπεράσματα της συνάντησης που έγινε τη περασμένη Παρασκευή (24/01) στο Σκαδό και με θέμα τις συνθήκες μεταφοράς των μαθητών και τις ώρες αναμονής τους έως την έναρξη του μαθήματος… Και όπως καταλήγουν στην ανακοίνωση «Σε αυτόν τον αγώνα που ξεκινήσαμε για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που τραβάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ζητάμε τη στήριξη και συμπαράσταση όλων των φορέων και κατοίκων της ορεινής Νάξου και την ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται στο θέμα αυτό, ώστε να λυθεί επιτέλους οριστικά».

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει:

«Την Παρασκευή 24/1/2020 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για το θέμα των συνθηκών μεταφοράς των μαθητών του γυμνασίου Σκαδού, καθώς και της αναμονής τους μέχρι την έναρξη του μαθήματος. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν αρκετοί γονείς, καθηγητές, κάποιοι μαθητές και αντιπροσωπεία του μαθητικού συμβουλίου. Επίσης Πρόεδροι και σύμβουλοι των Κοινοτήτων της ορεινής Νάξου. Ενώ δεν εμφανίστηκε κανείς εκπρόσωπος τόσο από τη Σχολική Επιτροπή 2 β/θμιας εκπαίδευσης και την Περιφέρεια,  όσο και από το ΚΤΕΛ, παρ’ ότι είχαν κληθεί.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη ασφαλούς και άνετης μετακίνηση των παιδιών μας από και προς το σχολείο και της άμεσης αλλά και οριστικής επίλυσης του θέματος αυτού.

Πιστεύουμε πως η ασφαλή και άνετη μεταφορά των μαθητών πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δικαίωμα των παιδιών  και όχι ως «παροχή»  ή οικονομική ενίσχυση – επιδότηση των οποιονδήποτε ιδιωτικών συμφερόντων. Ούτε φυσικά να παρέχεται κατά πως βολεύει κάθε φορά το ΚΤΕΛ και τα δρομολόγια του, με γνώμονα την εκάστοτε τουριστική ή μη περίοδο.

Σε αυτόν τον αγώνα που ξεκινήσαμε για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που τραβάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ζητάμε τη στήριξη και συμπαράσταση όλων των φορέων και κατοίκων της ορεινής Νάξου και την ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται στο θέμα αυτό, ώστε να λυθεί επιτέλους οριστικά.  Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σκαδού, έχοντας στο πλευρό του όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προβλήματα της μαθητικής κοινότητας και του σχολείου, θα συνεχίσει και θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για το θέμα αυτό».