Νάξος - Χατζημάρκος: Επίσκεψη αστραπή και επιθεώρηση σε έργα

Χατζημάρκος - Νάξος

Και αίφνης το Σάββατο ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στη Νάξο... 

Κίνηση που ήρθε ως έκπληξη με δεδομένο ότι βρέθηκε στην Σύρο την προηγούμενη ημέρα για το πρώτο δια ζώσης Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από δυο χρόνια... 

Ο κος Χατζημάρκος δεν έχασε την ευκαιρία και βρέθηκε στο "νησί της Αριάδνης" ώστε να δει παλιούς και νέους φίλους και κυρίως να δει την εξέλιξη στα έργα τόσο στο Κάστρο της πόλης όπου έχουμε την "Νησίδα Μουσείων"  όσο και στο Φιλώτι, εκεί όπου ολοκληρώνεται ο Βρεφονηπιακός σταθμός.. 

Πως περιγράφει ο κος Χατζημάρκος την επίσκεψή του στο Κάστρο της Νάξου; "  

"Στη Νάξο σήμερα, όπου ξεκινάμε με επίσκεψη στο έργο που αφορά στη μετατροπή του Κάστρου της Χώρας σε ανοικτό Μουσείο. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε την πρόοδο του έργου για το οποίο εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 4,6 εκ. ευρώ μέσα απο τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Ολα τα σημαντικά κατάλοιπα του Μεσαιωνικού συγκροτήματος (κτίριο Αρχαιολογικού Μουσείου, Πύργος Γλέζου ή Crispi και κτίριο Αεροπορίας) διασυνδέονται νοηματικά και χωροταξικά προκειμένου να φιλοξενήσουν υπέροχα ευρήματα του πολιτισμού της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

"Νησίδα Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου" είναι ο τίτλος που έδωσε στο έργο το Υπουργείο Πολιτισμού. Νησίδα αισιοδοξίας, στα δικά μου μάτια και χαίρομαι που μπορέσαμε να βάλουμε πλάτη σε αυτό και θα το στηρίξουμε οικονομικά και στην επόμενη περίοδο μέχρι να μπουν σε νέες σύγχρονες προθήκες τα εκθέματα-ευρήματα απο τις αποθήκες όπου σήμερα βρίσκονται. Γιατί, με αγάπη στον κοινό στόχο όλα γίνονται"

Και στη συνέχεια ανέβηκε στο Φιλώτι. Εκεί όπου συνάντησε τον βουλευτή Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιάννη Βρούτση, τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό, τον Επάρχο Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού, Γιάννη Μαργαρίτη, την Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Ευδοκία Κατσάνη αλλά και τον Αντιδήμαρχο Νίκο Σιδερή και τον Αντώνη Μανιό, Πρόεδρο της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας... 

Τι αναφέρει ο κος Χατζημάρκος;  "

"Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στη Νάξο, ανεβαίνοντας στο Φιλώτι όπου ένας νέος βρεφονηπιακός σταθμός στη Δημοτική Κοινότητα Φιλωτίου της Νάξου, είναι στο τελικό στάδιο της κατασκευής του.

Ενα ακόμα έργο που με την χρηματοδότηση (1,1 εκ. ευρώ) που έλαβε απο τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας ο Δήμος Νάξου, πλησιάζει στην ολοκλήρωση του.

Ενα έργο που πολύ σύντομα θα καλύψει μια ακόμα ανάγκη της κοινωνίας. Γιατί, αυτές δεν καλύπτονται με λόγια".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News