Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος: Η ΕΑΣ Νάξου για την επίσκεψη Πλακιωτάκη: "Ήλθε, είδε (όσους είδε),...

Νάξος: Η ΕΑΣ Νάξου για την επίσκεψη Πλακιωτάκη: “Ήλθε, είδε (όσους είδε), έταξε και απήλθε”

|

ΕΑΣ Νάξου: Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής περιφρόνησε τον αγροτικό κόσμο της Νάξου

Ενόψει της χθεσινής επίσκεψης στη Νάξο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον ίδιο προσωπικά, ζητώντας του μια κατ’ ιδίαν συνάντηση για τη συζήτηση των σοβαρότατων προβλημάτων επιβίωσης του πρωτογενούς τομέα των νησιών του Δήμου μας. Προβλημάτων που άπτονται και της δικής του αρμοδιότητας.

Δεν λάβαμε καν απάντηση, κάτι που προσβάλλει τους αγροτοκτηνοτρόφους μας που δεν είχαν εκπροσώπηση και φωνή στη σύσκεψη-αχταρμά, που έγινε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σαν να μην υπήρχαν προβλήματα, και μάλιστα σήμερα, στον πρωτογενή τομέα των νησιών μας και της Νάξου ιδιαίτερα. Γιατί άραγε;

Κάποιοι έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους, την κυβέρνηση και το κόμμα, περιφρονούν ένα δυναμικό παραγωγικό τομέα, τον θεσμικό εκπρόσωπο των αγροτοκτηνοτρόφων, που αγωνίζεται για να σταθεί όρθια η αγροτιά μας.

Για μας τα προβλήματα είναι ο μοναδικός στόχος και ο αντίπαλός μας. Τους άλλους, τοπικούς και υπερτοπικούς, που τους καθοδηγούν άλλα κίνητρα, τους παραδίδουμε στην κρίση των αγροτών και κτηνοτρόφων μας που στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα. Τους παραδίδουμε στην κρίση όλων των Ναξιωτών.

Η επιστολή που στείλαμε στον Υπουργό είναι η εξής:

Νάξος, 4 Ιουλίου 2022

Θέμα: Αίτημα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

 

Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Νάξο κ. Αντώνη Μανιό σχετικά με την επίσκεψή σας στη Νάξο στις 5 Ιουλίου 2022 και την προγραμματιζόμενη συνάντησή σας με φορείς του νησιού στο Δημαρχείο. Του εκφράσαμε την άποψή μας ότι η συνάντηση με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (Ε.Α,Σ.) πρέπει να γίνει στα Γραφεία μας, στα οποία με χαρά θα σας υποδεχτούμε.

Πληροφορηθήκαμε, όμως, από τον τοπικό Τύπο το πρόγραμμα της επίσκεψής σας, σύμφωνα με το οποίο και η Ε.Α.Σ. Νάξου καλείται στο Δημαρχείο, μαζί με ποικίλους πολιτικούς, κομματικούς και κοινωνικούς παράγοντες και φορείς για μια φευγαλέα και γενικόλογη ενημέρωση, που δεν θα έχει για μάς κανένα νόημα και αποτέλεσμα.

Ως ο μεγαλύτερος οικονομικός οργανισμός, η μεγαλύτερη συλλογική παραγωγική οντότητα του τόπου μας, με ιδιαίτερη ιστορία και συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας του, ζητούμε να έχετε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ. Νάξου στα φιλόξενα Γραφεία μας, από τα οποία πέρασαν και συζητήσαμε τα προβλήματά μας πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες (π.χ. ο νυν πρωθυπουργός στις 10 Απριλίου 2019). Αυτή την άμεση συνάντηση ζητούμε και από σάς για τους εξής λόγους:

ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας είναι ο κύριος πυλώνας της ναξιακής οικονομίας, ο αιμοδότης και κινητήριος μοχλός των άλλων κλάδων του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.

-τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της Νάξου και των νησιών μας είναι εντονότατα και έχουν επιδεινωθεί σήμερα από τη συνεχιζόμενη ενεργειακή και γενικά παραγωγική κρίση (λόγω κόστους ζοοτροφών, φαρμάκων, λιπασμάτων, σπόρων, εξοπλισμού κ.λπ.). Χρειάζεται, λοιπόν, εξειδικευμένος διάλογος για την έκθεση των προβλημάτων ειδικά για τα νησιά, που ο πρωτογενής τους τομέας είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της εγκατάλειψης και αναζητά γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις.

το υπουργείο σας έχει αρμοδιότητα και συναρμοδιότητα σε προβλήματα που μας απασχολούν και πρέπει σοβαρά να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού για να μη γύρει η πλάστιγγα στην πλευρά της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού, να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας της νησιωτικής οικονομίας, να διατηρήσουμε τον δυναμισμό και την ποιότητα των Π.Ο.Π. προϊόντων μας που η Ε.Α.Σ. Νάξου έχει αναδείξει σε ελληνικές και ξένες αγορές, διαφημίζοντας το νησί μας και την παραγωγή του, τη χώρα μας γενικότερα.

Η επίσκεψή σας στα Γραφεία μας δεν θα είναι εθιμοτυπική, διαδικαστική- διεκπεραιωτική ή προεκλογική, όπως συνηθίζεται. Θα είναι, πιστεύουμε, ουσιαστική, γόνιμη και θα συμβάλει στην αλληλοενημέρωση και στην αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν και πλήττουν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκληση και στο αίτημά μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος                        Ο Γραμματέας

 

        Δημήτρης Καπούνης                                  Νικηφόρος  Χωριανόπουλος         


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν