Νάξος - Ιωαν. Μαργαρίτης: "Ημέρα που μας βρίσκει ενωμένους ψυχικά και πνευματικά απέναντι σε δύο εχθρούς"

"... Καλούμαστε, όμως, για πρώτη φορά να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα κάπως διαφορετικά, ίσως, όμως, πιο ουσιαστικά. Και λέω ουσιαστικά γιατί φέτος η εθνική επέτειος δεν μας βρίσκει όλους μαζί στο δρόμο, στις παρελάσεις, στους ναούς και στη θεία λειτουργία, μας βρίσκει, όμως, ψυχικά και πνευματικά ενωμένους σε έναν κοινό αγώνα ενάντια σε δύο εχθρούς. Ο ένας εντός των πυλών απειλεί την υγεία όλων μας και ο άλλος εκτός των πυλών, στα σύνορα απειλεί και δοκιμάζει την Πατρίδα..." Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα στο σημερινό του μήνυμα με την ευκαιρία της διπλής εορτής (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και Εθνική Επέτειος έναρξης της Επανάστασης) ο Επαρχος Περιφερειακής Ενότητας Νάξου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου σε θέματα τουρισμού Ιωάννης Μαργαρίτης. Μάλιστα καταλήγει με την έκφραση του στρατηγού Μακρυγιάννη "Είμαστε στο "εμείς" και όχι στο "εγώ" .

Αναλυτικά το μήνυμα του Επάρχου Περιφερειακής Ενότητας Νάξου κου Ιωάννη Μαργαρίτη αναφέρει: 

"Ελληνίδες, Έλληνες, αγαπητοί συμπολίτες μου,

σήμερα είμαι μια λαμπρή μέρα για την Πατρίδα μας και την Ορθοδοξία. Καλούμαστε, όμως, για πρώτη φορά να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα κάπως διαφορετικά, ίσως, όμως, πιο ουσιαστικά. Και λέω ουσιαστικά γιατί φέτος η εθνική επέτειος δεν μας βρίσκει όλους μαζί στο δρόμο, στις παρελάσεις, στους ναούς και στη θεία λειτουργία, μας βρίσκει, όμως, ψυχικά και πνευματικά ενωμένους σε έναν κοινό αγώνα ενάντια σε δύο εχθρούς. Ο ένας εντός των πυλών απειλεί την υγεία όλων μας και ο άλλος εκτός των πυλών, στα σύνορα απειλεί και δοκιμάζει την Πατρίδα.

Καλούμαστε, λοιπόν, παράλληλα με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, τους σύγχρονους ήρωες μας, να δώσουμε «τον καλό αγώνα» και να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, σεβασμό και κοινωνική αλληλεγγύη κάτι που και ο στρατηγός Μακρυγιάννης στον αγώνα του ’21 επεσήμανε στους τότε Έλληνες λέγοντας την περίφημη φράση του «Είμαστε  στο «εμείς» κι όχι στο «εγώ»».

Με αυτήν την συνείδηση η Πατρίδα μπορεί και θα κερδίσει αυτή τη μάχη.

  

Ο  Έπαρχος Π.Ε. Νάξου και Εντεταλμένος Σύμβουλος

Τουριστικής Ανάπτυξης – Υδατοδρομίων –

Κρουαζιέρας – Ακτοπλοΐας – Αερομεταφορών Κυκλάδων

 

Ιωάννης Μαργαρίτης