Νάξος: Ηρθε ο Χατζηδάκης, του δείξαμε το ... αεροδρόμιο

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είναι στη Νάξο, εδώ και μερικές ώρες... Και η Κατερίνα Μονογυιού, η Βουλευτής Κυκλάδων μας προσφέρει μέσα από τη σελίδα της στα social media τις πρώτες εικόνες.... Από την υποδοχή στο αεροδρόμιο και την μίνι περιήγηση στο χώρο του αεροδρομίου (σ.σ. λέμε τώρα) με τον Δημήτρη Λιανό - Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - να έχει ρόλο .. οικοδεσπότη και ξεναγού.

Μπορεί ο κος Χατζηδάκης να μην είναι ο πλέον αρμόδιος υπουργός (σ.σ. ο ρόλος αυτός ανήκει στην Κώστα Καραμανλή, ως υπουργό Μεταφορών και Υποδομών) αλλά καλό είναι να έχει μία εικόνα για το αεροδρόμιο που περιμένει να κάνει τα επόμενα βήματά του, να επεκταθεί...

Οπως είναι γνωστό από τον περασμένο Ιανουάριο προχωρά η επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου της Νάξου, καθώς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει εγκρίνει την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Στην σχετική απόφαση, το υπουργείο κηρύσσει «την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, που απαιτούνται για το έργο: «Επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου Νάξου προς νότο, την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση χώρων για την υποστήριξη λειτουργίας του αερολιμένα στην ευρύτερη περιοχή» του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων του Νομού Νάξου».

Το συνολικό εμβαδόν των απαλλοτριωθέντων ακινήτων θα ανέλθει στα 84.464,70 τ.μ. Τέλος, η προκαλούμενη δαπάνη, ποσού 400.000 ευρώ, θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σειρά παρεμβάσεων και έργων στα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία είναι υπό τον έλεγχο της ΥΠΑ, και περιλαμβάνονται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών, το μήκος του διαδρόμου της Νάξου φτάνει μόλις τα 900 μέτρα και πρέπει να αυξηθεί στα 1.200 μέτρα για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αεροπορικών εταιρειών.

Σε ποιο στάδιο είναι τώρα; Μα στο κατώφλι του Πρωτοδικείου για να οριστεί η τιμή μονάδας για τις περιοχές που θα γίνει η απαλλοτρίωση .... Και ελπίζουμε τέλος του χρόνου να έχουμε εξελίξεις...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News