Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Ιδού οι εννέα αντιδήμαρχοι ... "Ισχυρός άνδρας" ο Νίκος Σιδερής

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των εννέα αντιδημάρχων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – «Ισχυρός άνδρας» ο Νίκος Σιδερής  που είναι Νο 2 στην Ιεραρχία - Ο Μανόλης Πολυκρέτης αναλαμβάνει και την αντιδημαρχία Σχοινούσας -  Την Κυριακή (08/09) η εκλογή προεδρείου δημοτικού συμβουλίου και δημοτικών επιτροπών

Αργησε λίγο είναι η αλήθεια, αλλά από τις 4.10 το απόγευμα της Παρασκευής γνωρίζουμε τους εννέα αντιδημάρχους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… Ο λόγος της καθυστέρησης είχε να κάνει με το εάν θα πρέπει να οριστούν οκτώ ή εννέα αντιδήμαρχοι, έγιναν οι σχετικές ανταλλαγές εγγράφων με τις αρμόδιες υπηρεσίες (βλ Αποκεντρωμένη) και έχουμε την σχετική ανακοίνωση που περίμεναν όλοι…

Να πούμε πάντως ότι την προσεχή Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί θα έχουμε την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδρίαση που καλεί ο πρώτος σε ψήφους, ο Νίκος Σιδερής στην προκειμένη περίπτωση και με σκοπό την εκλογή του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής…

Από εκεί και πέρα, με βάση την σχετική ανακοίνωση, τις εκπλήξεις τις είχαμε…  Αν και αρκετά ήταν γνωστά… Πχ ο Νίκος Βαθρακοκοίλης παραμένει στα οικονομικά και σε θέματα Παιδείας…  Στις Μικρές Κυκλάδες, οι Δημήτρης Πράσινος (Δονούσα), ο Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά) και Ιωάννης Ταγκουλής (Κουφονήσια) ήταν οι αναμενόμενες κινήσεις, ενώ στην Σχοινούσα αναλαμβάνει τελικά ο Μανώλης Πολυκρέτης με έδρα τη Νάξο..

Από εκεί και πέρα, ο Νο 2 στην ιεραρχία πλέον είναι ο Νίκος Σιδερής (Μπέης), ο οποίος και συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους στην ιστορία του Καλλικρατικού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Αναλαμβάνει κάθε φορά που θα λείπει ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός και παράλληλα θα τρέξει τις υποθέσεις που έχουν σχέση με την αγαπημένη του Δρυμαλία και του δίνει και ότι έχει σχέση με το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση αλλά και τους πολιτικούς γάμους…

Εκπληξη αποτελεί η αναβάθμιση του Δημήτρη Μανιού καθότι οι φήμες έλεγαν ότι θα έχει λιγότερες αρμοδιότητες σε σχέση με την προηγούμενη θητεία. Κι έτσι τον βλέπουμε να αναλαμβάνει οτιδήποτε έχει σχέση με την Κοινωνική Πρόνοια και την Υγεία αλλά και την αγροτική πολιτική που ενδεχομένως θέλει να ρίξει επιπλέον βάρος..

Ο Μανώλης Πολυκρέτης εκτός από τη Σχοινούσα αναλαμβάνει τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Υδρευση και Αποχέτευση, ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια του δήμου και με τον κο Πολυκρέτη να έχει εμπειρία από την προηγούμενη θητεία του…

Εχουμε τη συνέχεια τον κο Παντελιά που αναλαμβάνει θέματα Πρασίνου και Συντηρήσεως κτηρίων, κάτι που δεν είχαμε έως τώρα…  Και τέλος έχουμε τον Βαγγέλη Κατσαρά που κάνει τα πάντα…  Κυρίως όμως είναι ενδιαφέρον το στοίχημα της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και Πολιτισμού που μέχρι σήμερα ήταν στον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ. Πάντως, ως νέος ο Βαγγέλης Κατσαράς θα ρίξει πολύ τρέξιμο σε ένα …γραφείο που έχει τα πάντα και θα χρειάζεται και μερικούς συμβούλους έτσι δεν είναι; Οχι τίποτα άλλο έχει και τους Πολιτικούς γάμους... 

Τι αναφέρει η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε πριν λίγο στη Διαύγεια με αριθμό (ΩΚ91ΩΚΗ-Β4Β)

Α. Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με θητεία από 06-09-2019 μέχρι 31-08-2020, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

1. τον κο Πράσινο Δημήτριο, κατά τόπον Αντιδήμαρχο Δονούσας, για τη Δημοτική Ενότητα Δονούσας, και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) για την υλοποίηση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης που αναφέρονται στη νησιώτικη δημοτική κοινότητα Δονούσας,

β) για την υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης και τουριστικής προβολής της δημοτικής κοινότητας Δονούσας,

γ) για την παρακολούθηση της εκπόνησης μελετών, της εκτέλεσης έργων και προμηθειών που αναφέρονται στη δημοτική κοινότητα Δονούσας.

δ) τη συνεργασία με τον πρόεδρο της κοινότητας Δονούσας για την επίλυση των προβλημάτων τους.

ε) κατά τόπον στα όρια της δημοτικής κοινότητας Δονούσας την τέλεση πολιτικών γάμων.

2. τον κο Γαβαλά Ιωάννη, κατά τόπον Αντιδήμαρχο Ηρακλειάς, για τη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειάς, και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) για την υλοποίηση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης που αναφέρονται στη νησιώτικη δημοτική κοινότητα Ηρακλειάς,

β) για την υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης και τουριστικής προβολής της δημοτικής κοινότητας Ηρακλειάς,

γ) για την παρακολούθηση της εκπόνησης μελετών, της εκτέλεσης έργων και προμηθειών που αναφέρονται στη δημοτική κοινότητα Ηρακλειάς.

δ) τη συνεργασία με τον πρόεδρο της κοινότητας Ηρακλειάς για την επίλυση των προβλημάτων τους.

ε) κατά τόπον στα όρια των δημοτικών κοινοτήτων Ηρακλειάς και Σχοινούσσης την τέλεση πολιτικών γάμων.

3. τον κο Ταγκούλη Ιωάννη, κατά τόπον Αντιδήμαρχο Κουφονησίων, για τη Δημοτική Ενότητα Κουφονησίων, και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) για την υλοποίηση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης που αναφέρονται στη νησιώτικη δημοτική κοινότητα Κουφονησίων,

β) για την υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης και τουριστικής προβολής της δημοτικής κοινότητας Κουφονησίων,

γ) για την παρακολούθηση της εκπόνησης μελετών, της εκτέλεσης έργων και προμηθειών που αναφέρονται στη δημοτική κοινότητα Κουφονησίων,

δ) τη συνεργασία με τον πρόεδρο του συμβουλίου της κοινότητας Κουφονησίων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

ε) κατά τόπον στα όρια της δημοτικής κοινότητας Κουφονησίων την τέλεση πολιτικών  γάμων.

4. τον κο Νικόλαο Σιδερή, κατά τόπον Αντιδήμαρχο Δρυμαλίας και καθ' ύλην Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

# Εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση, συντονισμό, έλεγχο καθώς και τη διοίκηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Γραφείου Περιβάλλοντος και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σε ολόκληρη την εδαφική έκταση του Δήμου, οι αρμοδιότητες των οποίων προσδιορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

# Την τέλεση πολιτικών γάμων.

5. τον κο Μανιό Δημήτριο καθ' ύλην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, Ισότητας των Φύλων, Δημόσιας Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

# Εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση, συντονισμό, έλεγχο καθώς και τη διοίκηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Γραφείου Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής, του Γραφείου Πολιτικών Ισότητας των δύο φύλων, του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε ολόκληρη την εδαφική έκταση του Δήμου, οι αρμοδιότητες των οποίων προσδιορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

# Θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας και τον Γιατρό Εργασίας.

# Εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση, συντονισμό, έλεγχο καθώς και τη διοίκηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Τμήματος αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης πλην της αρμοδιότητας για τη διενέργεια με τα κατάλληλα μέσα του έργου της συντήρησης πρασίνου και κηποτεχνίας (αρμ.16-22), σε ολόκληρη την εδαφική έκταση του Δήμου, οι αρμοδιότητες του οποίου προσδιορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

# Κατά τόπον στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Νάξου και Δρυμαλίας την έκδοση και υπογραφή πιστοποιητικών και βεβαιώσεων για την αγροτική περιουσία και αγροτική απασχόληση.

6. τον κο Πολυκρέτη Εμμανουήλ κατά τόπον Αντιδήμαρχο Σχοινούσσης και καθ' ύλην Αντιδήμαρχο Ύδρευσης, Αποχέτευσης και ΒΙΟΚΑ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

# Εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση, συντονισμό, έλεγχο καθώς και τη διοίκηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Τμήματος Ύδρευσης, Άρδευσης και Αποχέτευσης και του Τμήματος Βιολογικών Καθαρισμών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, σε ολόκληρη την εδαφική έκταση του Δήμου οι αρμοδιότητες του οποίου προσδιορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

# για την υλοποίηση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης που αναφέρονται στη νησιώτικη δημοτική κοινότητα Σχοινούσσης,

# για την υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης και τουριστικής προβολής της δημοτικής κοινότητας Σχοινούσσης,

# για την παρακολούθηση της εκπόνησης μελετών, της εκτέλεσης έργων και προμηθειών που αναφέρονται στη δημοτική κοινότητα Σχοινούσσης,

# τη συνεργασία με τον πρόεδρο του συμβουλίου της κοινότητας Σχοινούσσης για την επίλυση των προβλημάτων τους.

7. τον κο Παντελιά Ευάγγελο καθ' ύλην Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Συντηρήσεων: κτιρίων, ηλεκτροφωτισμού, οδοποιίας, κοινοχρήστων χώρων και κοιμητηρίων και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

# Εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση, συντονισμό, έλεγχο καθώς και τη διοίκηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Γραφείου Δημοτικών Κοιμητηρίων, του Γραφείου συντήρησης κτιρίων, του Γραφείου συντήρησης ηλεκτροφωτισμού και Η/Μ εγκαταστάσεων του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, του Γραφείου συντήρησης οδοποιίας και κοινοχρήστων χώρων του Τμήματος Υδραυλικών, εγγειοβελτιωτικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, σε ολόκληρη την εδαφική έκταση του Δήμου οι αρμοδιότητες των οποίων προσδιορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

# Εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση, συντονισμό, έλεγχο καθώς και τη διοίκηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού για τη διενέργεια με τα κατάλληλα μέσα του έργου της συντήρησης πρασίνου και κηποτεχνίας (αρμ.16-22), ως αρμοδιότητα του Τμήματος αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, σε ολόκληρη την εδαφική έκταση του Δήμου, οι αρμοδιότητες του οποίου προσδιορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

8. τον κο Κατσαρά Ευάγγελο καθ' ύλην Αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιομηχανίας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού Νέας Γενιάς και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

# Εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση, συντονισμό, έλεγχο καθώς και τη διοίκηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Γραφείου Απασχόλησης, του Γραφείου πολιτισμού, αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Πολιτισμού του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, του Τμήματος Τουρισμού και του Τμήματος Ρύθμισης εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και του Γραφείου Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιομηχανίας του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, σε ολόκληρη την εδαφική έκταση του Δήμου, οι αρμοδιότητες των οποίων προσδιορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

# Την τέλεση πολιτικών γάμων.

9. τον κο Βαθρακοκοίλη Νικόλαο, καθ' ύλην Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Διοίκησης, Παιδείας και Διά βίου Μάθησης και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

# Εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση, συντονισμό, έλεγχο καθώς και τη διοίκηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού όλων των Τμημάτων της Διεύθυνσης Οικονομικών και διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και του Γραφείου Παιδείας και Διά βίου μάθησης του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε ολόκληρη την εδαφική έκταση του Δήμου, οι αρμοδιότητες των οποίων προσδιορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Β. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Γ. Η ανάκληση του αντιδημάρχου είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από τον ορισμό του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου, για λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του.

Δ. α. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Σιδερή Νικολάου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Μανιός Δημήτριος.

β. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Μανιού Δημητρίου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Πολυκρέτης Εμμανουήλ.

γ. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Πολυκρέτη Εμμανουήλ που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Παντελιάς Ευάγγελος.

δ. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Παντελιά Ευάγγελου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσαράς Ευάγγελος.

ε. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Κατσαρά Ευάγγελου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Βαθρακοκοίλης Νικόλαος.

στ. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Βαθρακοκοίλη Νικόλαου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσαράς Ευάγγελος.

Ε. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κος Σιδερής Νικόλαος, που αναπληρώνει το Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Μανιό Δημήτριο.

Στο τέλος του άρθρου η απόφαση που έχει αναρτηθεί εδώ και λίγη ώρα στη Διαύγεια 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News