Νάξος - ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρέας Λοβέρδος έρχεται (01/10) στο "νησί της Αριάδνης"

Λοβέρδος

Μετά την Κεφαλονιά, η Νάξος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα βρίσκεται την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στο "νησί της Αριάδνης"...  

Ο βουλευτής του "Κινήματος Αλλαγής" (ΚΙΝΑΛ) και πρώην υπουργός ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί ώστε να ισχυροποιήσει την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ... 

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες θα βρίσκεται στη Νάξο το πρωί της Παρασκευής λίγο μετά τις 11.00 και αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη του Κινήματος αλλά και φορείς του νησιού... 

Η πρώτη συνάντηση που θα έχει θα είναι με τον Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλίνικο στα γραφεία της Μητροπόλεως στη Χώρα της Νάξου

Επόμενος σταθμός το  Δημαρχείο όπου θα έχει συνάντηση τον Δήμαρχο ή μέλη της Δημοτικής Αρχής και στη συνέχεια (γύρω στις 1.30) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραχωρήσει συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Λοβέρδος θα μιλήσει στο κατάστημα "Άλσος"  απέναντι από το Αλσος της Ελλης. Και βέβαια υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για όλους. Φίλους και μη του Κινήματος Αλλαγής...  

Να σημειώσουμε ότι μιλώντας στην Κεφαλονιά πριν από μερικές ημέρες επιβεβαίωσε αυτά που είχε ανακοινώσει σε διαδικτυακή εκδήλωση, όταν και παρουσίασε το πολιτικό μανιφέστο για την ηγεσία του "Κινήματος Αλλαγής" (ΚΙΝΑΛ), την «Πράσινη Επανάσταση» με βασικό σύνθημα την «επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ»

Εκεί είχε τονίει ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος πρόεδρος της παράταξης σημειώνοντας ότι οι αλλαγές είναι ζωτικής σημασία για την ύπαρξη και την ανάπτυξη του κόμματος.

Τόνισε ότι η πρώτη και κύρια αλλαγή που είναι απαραίτητη να συμβεί είναι η αλλαγή του προέδρου. Πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα του κόμματος ριζικά. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι νομαρχιακές επιτροπές δεν διαθέτουν γραφεία και οι τοπικές οργανώσεις είναι ανύπαρκτες. Το κόμμα δεν πρέπει να φοβάται τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες αλλά να τρέφεται από αυτές.

Δήλωσε δε ότι έχει εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του, πιστεύει βαθιά ότι μπορεί να βοηθήσει να αναπτυχθεί η παράταξη από τη θέση του Προέδρου. Οι προσωπικότητες που εκπροσωπούν το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ στη βουλή θα πρέπει να έχουν ελεύθερη βούληση. Η πολιτική προς το προσφυγικό μέτωπο είναι αναγκαίο να αλλάξει. Η οικονομία πρέπει να στηριχθεί και οι μισθοί του λαού να αυξηθούν. Οι πολίτες αποζητούν «προστασία» από το κόμμα. Η παράταξη του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ νοιάζεται.

Αναμένεται να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, όπως στον τρόπο λειτουργίας του, στις δομές της παράταξης, στις θέσεις της εθνικής πολιτικής κι αυτό γιατί η κοινωνία χρειάζεται μια αντιπολίτευση προοδευτική και της οποίας ο ρόλος είναι η εποπτεία του έργου της κυβέρνησης.

Για το θέμα του ονόματος ανέφερε «δεν μπορούμε να κρύβουμε το όνομα του ΠΑΣΟΚ για να κρατάμε ένα όνομα που επελέγη από ανθρώπους οι οποίοι λίγο μετά αποχώρησαν». Οπότε πάμε σε επιστροφή "στον πράσινο ήλιο" και το ΠΑΣΟΚ.  Και επισήμανε ότι σε περίπτωση που αποτύχει θα αποχωρήσει από την προεδρία. Ο κάθε πρόεδρος οφείλει να δώσει τη μάχη του και αν αποτύχει να αποσυρθεί. 

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι ζυμώσεις είναι συνεχείς όσον αφορά τη προεκλογική μάχη. Αναμένετα η Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάσει  πιθανότατα στις 3 Οκτωβρίου, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με την εταιρεία OTS (είχε αναλάβει και τις εκλογές του 2017), που αυτή τη στιγμή είναι η επικρατέστερη για να «τρέξει» τις εκλογές.

Ως προς τις εκλογές, αυτές αναμένεται να διεξαχθούν την 5η Δεκεμβρίου (ο πρώτος γύρος) και στις 12 Δεκεμβρίου η τελική μάχη για τη θέση του προέδρου με τέσσερις μονομάχους (Γεννηματά, Λοβέρδος, Καστανίδης και Ανδρουλάκης)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News