Νάξος - ΚΟ ΚΚΕ: Τιμή στην επέτειο του Πολυτεχνείου με κατάθεση λουλουδιών στη Κωμιακή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κωμιακή, από τις Κομματικές Οργανώσεις Νάξου του ΚΚΕ και την ΚΝΕ η συμβολική εκδήλωση μνήμης για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σπάζοντας  την απαράδεκτη και άθλια κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων που στόχο είχε να μην γιορταστεί συμβολικά η φετινή επέτειος.

Η εκδήλωση έγινε στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική πλατεία του χωριού, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας,  με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΚΚΕ και  της ΚΝΕ, της  Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, της Επιτροπής Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου και της  Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου και ολοκληρώθηκε με  την κατάθεση  λουλουδιών στο μνημείο.

Αποδείχτηκε ότι τα συνδικάτα και οι φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος είναι αυτοί που τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στο Δημόσιο σύστημα υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, παντού!

Καταδικάζουμε το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής στην Αθήνα. Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα. 

Το Πολυτεχνείο ζει, δεν ήτανε γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή!

Αυτό είναι και το φετινό μήνυμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη!

Δείτε και σε pdf το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από την ΚΟ ΚΚΕ Νάξου

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News