Νάξος - Κοινότητα Φιλωτίου: Οχι κατηγορίες, σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα

Φιλώτι Νάξου

«οι εν λόγω φορείς βρίσκονται σε προβλεπόμενη  προληπτική καραντίνα εντός οικίας….. είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ολιγωρία και αδιαφορία….  Οι ελάχιστες δυνατές μετακινήσεις θα συμβάλλουν αποφασιστικά στον περιορισμό της πανδημίας…..  Υπενθυμίζουμε τον σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…..  

Δεν είναι η στιγμή για καταλογισμούς ευθυνών, για εσφαλμένα αντανακλαστικά, για ανεύθυνες εκτιμήσεις, κινδυνολογίες και αναζήτηση του ασθενή μηδέν.»

Μερικές από τις αναφορές στην δήλωση που έγινε από την Κοινότητα Φιλωτίου Νάξου σχετικά με τα κρούσματα και την όλη φιλολογία που υπάρχει στο χωριό εδώ και μερικές ημέρες.. Χθες, πραγματοποιήθηκαν τεστ για περίπου 4 ώρες από γιατρούς του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου και αναμένεται να έχουμε .. δεύτερο γύρο τη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου με την έλευση ΚΟΜΥ από την Αθήνα και θα λειτουργήσει απογευματινές ώρες. Μάλιστα, μπορούν να εξεταστούν και όσοι επιθυμούν…

Η Κοινότητα δηλώνει ικανοποίηση για την χθεσινή προσέλευση που ξεπέρασε τους 150 κατοίκους (διψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων σύμφωνα με τις πληροφορίες) και αναμένουμε την απογευματινή ενημέρωση για πλήρη εικόνα..  Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, χθες σε δήλωσή του ανέφερε ανάμεσα στα άλλα " Η πανδημία είναι σε εξέλιξη και σε έξαρση. Παρ΄ όλο που έχουμε κουραστεί από την υφιστάμενη κατάσταση, είναι επιτακτική η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας, αποστάσεις,  πλύσιμο χεριών κ.τ.λ.)".

Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση από την Κοινότητα Φιλωτίου Νάξου

«Αγαπητοί συγχωριανοί.

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι μετά την διεξαγωγή του χθεσινού ταχέως ελέγχου που έλαβε χώρα στο γραφείο της δημοτικής μας κοινότητας επιβεβαιώθηκε δυστυχώς αριθμός κρουσμάτων εντός του χωριού μας.

Κατόπιν αυτού ενημερώθηκαν πάραυτα και ενεργοποιήθηκαν αμέσως οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οι αρμόδιοι μηχανισμοί για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων.

Ήδη οι εν λόγω φορείς βρίσκονται σε προβλεπόμενη  προληπτική καραντίνα εντός οικίας.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος θεωρεί ότι ενδέχεται να έχει σχετικά συμπτώματα, να επικοινωνήσει αμέσως με τον γιατρό του.

Να θυμάστε ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ολιγωρία και αδιαφορία.

Είναι αυτονόητο, ότι τα πάσης φύσεως υποδειχθέντα σχετικά μέτρα ατομικής προφύλαξης από την αρμόδια υπηρεσία, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και σχολαστικά.

Οι ελάχιστες δυνατές μετακινήσεις θα συμβάλλουν αποφασιστικά στον περιορισμό της πανδημίας.

Υπενθυμίζουμε τον σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Δεν είναι η στιγμή για καταλογισμούς ευθυνών, για εσφαλμένα αντανακλαστικά, για ανεύθυνες εκτιμήσεις, κινδυνολογίες και αναζήτηση του ασθενή μηδέν.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κατατοπίσουμε στην περίπτωση αποριών".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News