Νάξος - Κόρωνος: Μην κλείσετε το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Φιλώτι

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση "κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών" στην επαρχία σε συνδυασμό με την μείωση προσωπικού δεν είναι κάτι καινούργιο... Το είχαμε δει για πρώτη φορά στην αρχή των μνημονιακών χρόνων με κορύφωση την περίοδο 2015 - 16 όταν και έγινε μία μεγάλη συζήτηση στις Κυκλάδες σχετικά με την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει ή να μειώσει τις ώρες λειτουργίας σε υποκαταστήματα Νάξου και ανδρου... Οι αιρετοί είχαν αντιδράσει τότε άμεσα, κυρίως αυτοί της Ανδρου, στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη και οι εκπρόσωποι της Νάξου και δη του Φιλωτίου (εντός κι εκτός νησιού με τους αρμόδιους φορείς, συλλόγους αλλά και προσωπικές επαφές) με αποτέλεσμα το υποκατάστημα στο Φιλώτι να λειτουργεί κανονικά και να ενισχύεται όταν υπάρχει ανάγκη για καταβολή επιδοτήσεων ή άλλων χρηματικών αποζημιώσεων. Από τη πλευρά τους, οι παράγοντες του μεγαλύτερου χωριού της Ορεινής Νάξου είχαν υποσχεθεί ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν όσο μπορούν την τράπεζα από τη στιγμή που έρχεται ως συνέχεια της Αγροτικής, τράπεζας όπου το σύνολο των παραγόντων του πρωτογενή τομέα είχε και έχει άμεση εμπλοκή.

Από τότε δεν φάνηκε να αλλάζει κάτι. Μάλιστα, η τράπεζα Πειραιώς (σ.σ. χωρίς να θέλουμε να κάνουμε διαφήμιση) είναι η μοναδική που έχει το μεγαλύτερο δίκτυο ΑΤΜ σε όλο το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (μία ντουζίνα χοντρικά) και δεν είχε δείξει ότι έχει πρόθεση για αλλαγή πολιτικής, επικαλούμενη τον κοινωνικό χαρακτήρα της τράπεζας...  Σήμερα, όμως, έρχεται ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορώνου, Γιάννης Κωνσταντάκης, όπου με ανοιχτή του επιστολή (κοινοποιηση προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Επαρχο Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων) προς τον Γενικό Διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς κο Χατζηνικολάου (αλλά και τον Διευθύνον Σύμβουλο κο Μεγάλου) με τίτλο "Γενικό Αίτημα η μη κατάργηση του παραρτήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Φιλώτι της Νάξου". Τι σημαίνει αυτό; Οτι κάτι προφανώς ετοιμάζεται... Και σίγουρα δεν είναι για καλό. Ο κος Κωνσταντάκης με την επιστολή του προς τους ισχυρούς της Τράπεζας, τονίζει την ανάγκη παραμονής του υποκαταστήματος στο Φιλώτι και καταθέτει δύο βασικά επιχειρήματα: την κοινωνική χροιά της τράπεζας και τον επιχειρηματικό χαρακτήρα με δεδομένο ότι η ορεινή Νάξος τα τελευταία χρόνια έχει δείξει σημαντικά σημεία ανάκαμψης... Λέτε να τα καταφέρει; 

Ας δούμε τι αναφέρει η επιστολή που υπογράφεται από τον κο Κωνσταντάκη  

"Αξιότιμοι,  κύριε Χατζηνικολάου και κ. Μεγάλου, κατά αρχάς να σας ευχαριστήσω για την ύπαρξη της Τράπεζας Πειραιώς στο Φιλώτι αλλά και για τα ΑΤΜ που έχετε τοποθετήσει στα χωριά μας και βλέποντας από την Κόρωνο, η εξυπηρέτηση που μας παρέχετε είναι μεγάλη! Όμως θέλω να εισέρθω στο κύριο θέμα της επιστολής μου, που είναι η κατάργηση του παραρτήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Φιλώτι.

Αυτό το θέμα έχει δύο εικόνες που και οι δύο πρέπει να γίνουν αξιοπρόσεχτες από σας. Η μία εικόνα έχει κοινωνική χροιά και προσφορά   για τους πολίτες της ορεινής Νάξου που παράλληλα όμως εμπλουτίζει και την Κοινωνική εικόνα της Τράπεζας Πειραιώς. Η δεύτερη εικόνα έχει εμπορικό χαρακτήρα και μάλιστα αξιόλογο για τα συμφέροντα της Τράπεζας που εκπροσωπείτε.

Πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε να αυξάνεται η ροή του τουρισμού προς την ορεινή Νάξο και κάθε χρόνο μας επισκέπτονται όλο και περισσότεροι τουρίστες! Όπως καταλαβαίνετε με αυτήν την νέα ευχάριστη εξέλιξη θα αυξάνονται οι επιχειρήσεις και οι οικοδομικές εργασίες που σημαίνει ότι και η παρούσα τράπεζα του Φιλοτίου θα έχει μία καλύτερη οικονομική ευρωστία. Εκτός από τις παραπάνω πτυχές του Θέματος, λάβετε υπόψη σας, ότι εμείς οι πολίτες της ορεινής Νάξου θα αναγνωρίσουμε την προσφορά σας, προς την εξυπηρέτηση μας και παρεμπιπτόντως καλώ όλους τους συμπολίτες μου να στηρίξουμε  την Τράπεζα Πειραιώς στο Φιλώτι…"