Νάξος - ΚΟΒ Κωμιακής: Το συμφέρον για τον λαό είναι να μην επιλέγει στρατόπεδο δολοφόνων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 4 Μαρτίου στην Κωμιακή η εκδήλωση της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ, με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Τόσο μέσα από την ομιλία του Θοδωρή Λιάπη μέλους της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ, όσο και από την συζήτηση που ακολούθησε στη συνέχεια με τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, έγινε ξεκάθαρο πως ο Ελληνικός λαός όπως και ο Ουκρανικός και ο Ρώσικος λαός δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτόν τον πόλεμο, αφού μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε και η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα λαϊκά νοικοκυριά από την ανατίμηση των προϊόντων, αλλά και  οι επιπτώσεις που θα έχει ο πόλεμος στην ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των τιμών σε όλους τους τομείς.

Η στάση της κυβέρνησης που εμπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με την αποστολή στρατιωτικού οπλισμού, αλλά και στρατευμάτων τα οποία ετοιμάζεται να στείλει εκεί, είναι πολύ επικίνδυνη, ανήθικη αλλά και επιζήμια εξέλιξη, αφού το μάρμαρο για μία ακόμη φορά θα το πληρώσει ο Ελληνικός λαός ο οποίος καλείται κάθε χρόνο να πληρώνει 4 δις πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ.

Παράλληλα εκθέτει τη χώρα μας, η οποία εμπλέκεται πάρα πολύ σε αυτήν τη διαδικασία, ενώ είναι ήδη μπλεγμένη επικίνδυνα, αφού είναι γεμάτη βάσεις θανάτου, αμερικανοΝΑΤΟικές, από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, οι οποίες χρησιμοποιούνται για προέλαση αμερικανικών - ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, όπλων και πολεμικού υλικού, στις χώρες γύρω από τη Ρωσία και προς την Ουκρανία.

Επιβεβαιώνεται πλέον ότι μπήκαμε σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο, με μεγάλους κινδύνους για όλους τους λαούς, όχι μόνο της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της γύρω περιοχής, αλλά ευρύτερα. Ότι υπάρχει κίνδυνος για έναν γενικευμένο πόλεμο καθώς -κι αν υπάρξει προσωρινός συμβιβασμός- θα ετοιμάζεται ο νέος πόλεμος με εμπλοκή κι άλλων χωρών διότι είναι άπληστα τα μονοπώλια και πολύ μεγάλοι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Το συμφέρον για τον λαό είναι να μην επιλέγει στρατόπεδο δολοφόνων, να παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό για έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών εις βαρος των λαών. Ο λαός πρέπει να έχει αυτόνομη, αυτοτελή πολιτική και δεν έχει κανένα συμφέρον να συμμετέχει σε πολεμικές αποστολές και σε ιμπεριαλιστικές επιθετικές συμμαχίες όπως είναι το ΝΑΤΟ.

Η μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καμιά εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News