Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Λαϊκή Συσπείρωση: "Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθούμε κι εμείς...

Νάξος – Λαϊκή Συσπείρωση: “Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθούμε κι εμείς τη Νομοθεσία”

|

Ανακοίνωση από τη Δημοτική Παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τις ώρες διεξαγωγής των συνεδριάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια – Οι ερωτήσεις που καταθέτει προς τον κο Μαυρομμάτη 

“…. Ζητάμε να μας καταθέσετε μια απόφαση, ένα ΦΕΚ ή εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που λέει ότι λόγω covid  οι συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων πρέπει να γίνονται τις ώρες που τις κάνετε. Δεν μας απαντήσατε τελικά, γιατί μετά τα σχετικά, εγκύκλιο και ΦΕΚ, δεν προχωράτε σε διά ζώσης συνεδριάσεις. Υπάρχουν ανεμβολίαστοι ΔημοτικοίΣύμβουλοι, πόσοι κι από ποιες παρατάξεις; Αλλά, και πάλι, η εγκύκλιος, δίνει τη δυνατότητα μεικτής συνεδρίασης, διά ζώσης – τηλεδιάσκεψη, για όσους συναδέλφους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν διά ζώσης. Μήπως εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητές σας η τηλεδιάσκεψη κι όχι την προστασία μας από τον covid;”

Σειρά ερωτήσεων καταθέτει η Δημοτική Παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων” προς τη Δημοτική Αρχή  – δύο μέρες μετά την τελευταία συνεδρίαση όπου απείχει η παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” και δη τον Πρόεδρο της κο Μαυρομμάτη με αφορμή την “παράταση” των συνεδριάσεων τόσο σε ώρες που θεωρούνται απ όλους ότι δεν είναι οι πλέον κατάλληλες αλλά και στις τηλεσυνεδριάσεις, όταν ο ένας Δήμος μετά τον άλλο προχωρούν στις διά ζώσης συνεδριάσεις. Φέρνει μάλιστα στην ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση” το παράδειγμα του Δήμου Πάρου – μερικά χιλιόμετρα μακριά – που πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις το απόγευμα… Και η ανακοίνωση καταλήγει ”  Η Λαϊκή Συσπείρωση γνωρίζει πολύ καλά τι είναι και ποιος είναι ο ρόλος της Τοπικής  Διοίκησης (δήμων και Περιφερειών) και πώς τη χρησιμοποιούν όλοι αυτοί  που ενώ στα περισσότερα συμφωνούν, διαφωνούν σε επιμέρους. Καλούμε τους κατοίκους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η Λαϊκή συσπείρωση θα είναι εκεί πάντα να τους χαλά τη σούπα με τις θέσεις της και τις προτάσεις της”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων” αναφέρει: 

“Τόσo ο εν  γένει τρόπος, όσο και η ώρα διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ,  αλλά και άλλων συλλογικών οργάνων του, είναι θέματα  ιδιαίτερα σοβαρά για τη σωστή, ποιοτική  και ουσιαστική λειτουργία τους, χωρίς να έχουμε καμιά  ψευδαίσθηση ότι από μόνη της η σωστή λειτουργία  τους θα λύσει τα προβλήματα  των κατοίκων  του Δήμου μας  που ολοένα οξύνονται.  Αλλά ας μείνουμε στο προκείμενο.

Τη Λαϊκή Συσπείρωση, πάντα, όχι μόνο την απασχολούσε το όλο θέμα των  συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά έχει επανειλημμένα  τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις σε όλα τα συλλογικά όργανα που  συμμετέχει.

Στο προχθεσινό Δ.Σ. (9/11/2021) η συζήτηση περιορίστηκε με αφορμή την  ανακοίνωση  και αποχή της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», στο κοινό πάγιο αίτημα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  να γίνεται απογευματινή  ώρα, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των εργαζομένων συναδέλφων.

Τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν κύρια από τη Δημοτική Αρχή, μέσω κυρίως του κ. Προέδρου,  δεν ευσταθούν και σας εκθέτουν.

Δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί τη σχετική νομοθεσία , την μελετά και η Λαϊκή Συσπείρωση. Επίσης δεν γνωρίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε δικηγόροι για να καταλαβαίνουμε; Σας παραπέμπουμε, λοιπόν:

  1. στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ που ορίζει ότι «Οι συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευµατινές έως βραδινές ώρες». Σας πληροφορούμε ότι στο   Δήμο Πάρου, συνεδριάζουν απογευματινές και βραδινές ώρες  εφαρμόζοντας τον παραπάνω κανονισμό .
  2. στην εγκύκλιο 643 του 69472\24-9-21 (σύγκληση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων).   Σύμφωνα μ’ αυτή, ο Πρόεδρος πρέπει και οφείλει να διασφαλίζει,  σε κάθε περίπτωση, τη δυνατότητα κάθε μέλους, να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντά του.
  3. στο πρόσφατο ΦΕΚ τευχ. Β΄5138- 5/11/21 σελ 66163 για τη συμμετοχή χωρίς περιορισμό στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων).  

 

Ζητάμε να μας καταθέσετε μια απόφαση, ένα ΦΕΚ ή εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που λέει ότι λόγω covid  οι συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων πρέπει να γίνονται τις ώρες που τις κάνετε.

Δεν μας απαντήσατε τελικά, γιατί μετά τα σχετικά, εγκύκλιο και ΦΕΚ, δεν προχωράτε σε διά ζώσης συνεδριάσεις. Υπάρχουν ανεμβολίαστοι ΔημοτικοίΣύμβουλοι, πόσοι κι από ποιες παρατάξεις;

Αλλά, και πάλι, η εγκύκλιος, δίνει τη δυνατότητα μεικτής συνεδρίασης, διά ζώσης – τηλεδιάσκεψη, για όσους συναδέλφους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν διά ζώσης.

Μήπως εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητές σας η τηλεδιάσκεψη κι όχι την προστασία μας από τον covid;

Δεν σας είδαμε να επιδεικνύεται την ίδια ευαισθησίαγια τα σχολικά τμήματα με πάνω από 20-25 παιδιά χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις και τα τμ ανά μαθητή, η ελεύθερη είσοδος στις εκκλησίες, η 100%πληρότητα στα ΜΜΜ (αεροπλάνα, πλοία, τοπικές συγκοινωνίες, κάποια καταστήματα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα κλπ) ούτε προχωρήσατε να λύσετε άμεσατεχνολογικά ζητήματα που επικαλείστε ενώ στην εποχή μας είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν ώστε να αξιοποιήσετε κάποιους από τους τρόπους που προτείνονταιόπως και τη δυνατότητα αξιοποίησης άλλου δημοτικού χώρου, ώστε να είναι δυνατήη συμμετοχή και πολιτών ώστε να ενημερώνονται και να καταθέτουν τις απόψεις τους. Και ο Δήμος μας διαθέτει τέτοιους χώρους.Αλλά από ότι φαίνεταισας φοβίζει και η συμμετοχή του κόσμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση γνωρίζει πολύ καλά τι είναι και ποιος είναι ο ρόλος της Τοπικής  Διοίκησης (δήμων και Περιφερειών) και πώς τη χρησιμοποιούν όλοι αυτοί  που ενώ στα περισσότερα συμφωνούν, διαφωνούν σε επιμέρους.

Καλούμε τους κατοίκους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η Λαϊκή συσπείρωση θα είναι εκεί πάντα να τους χαλά τη σούπα με τις θέσεις της και τις προτάσεις της”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες