Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - "Λαϊκή Συσπείρωση": Τα μπαλώματα στον Απόλλωνα δεν έλυσαν προβλήματα

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Τα μπαλώματα στον Απόλλωνα δεν έλυσαν προβλήματα

|

Τα μέλη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου στον Απόλλωνα Νάξου και είδαν τις καταστροφές που δημιούργησε ο “Ηφαιστίωνας” – Ποια η θέση της Δημοτικής Παράταξης και τι προτείνει 

“…..Οι ζημιές που υπέστη τις τελευταίες ώρες ο Απόλλωνας είναι τεράστιες και μαρτυρούν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εγκατάλειψη από την πλευρά της πολιτείας και επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις απόψεις μας για τον τρόπο και τη σκοπιμότητα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα  οι εκάστοτε Αρχές αλλά και για τις σοβαρότατες ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών Αρχών και υπηρεσιών του πρώην Επαρχείου και σήμερα Περιφέρειας. Τη λογική των ημίμετρων, των προσωρινών λύσεων. Τη χρησιμοποίηση κάποιων πρόχειρων έργων χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς…” Ποιος το αναφέρει; Μα η Δημοτική Παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αντιπροσωπεία της οποίας βρέθηκε σήμερα στον Απόλλωνα και είδε από κοντά τις ζημιές που δημιούργησε ο “Ηφαιστίωνας” στο πανέμορφο χωριό της Βόρειας Νάξου..

Και όπως τονίζουν ” .Αποδείχτηκε περίτρανα πως με μπαλώματα, ημίμετρα και κοροϊδίες, δεν λύνονται τα προβλήματα. Αντιθέτως, διαιωνίζονται και γιγαντώνονται”. Οσο για την πρότασή τους; Με διπλή κατεύθυνση και αποδέκτες.. Αρχικά προς τη Δημοτική Αρχή στην οποία τονίζεται ” Απαιτούμε η Δημοτική Αρχή άμεσα να πράξει ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφού και ο Βιο.Κα του οικισμού έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, αλλά και να ξεκινήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες οι ενέργειες που χρειάζονται για τη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών, που θα διασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και τις περιουσίες τους. Που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου και στην καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων”

Και προς τους κατοίκους… ” Καλούμε τους κατοίκους του Απόλλωνα αλλά και του συνόλου της Κοινότητας Κορωνίδας να μη δεχτούν άλλες εκπτώσεις από όσα δικαιούνται και έχουν ανάγκη. Να μην επιτρέψουν να τους κοροϊδέψουν και να τους εξαπατήσουν ξανά με κούφια λόγια και υποσχέσεις. Να οργανώσουμε τον κοινό αγώνα μας, μαζί με τους φορείς για τη διεκδίκηση της οριστικής λύσης των προβλημάτων που βιώνει ο οικισμός του Απόλλωνα”

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τίτλο ” Ανακοίνωση για τις καταστροφές στον οικισμό του Απόλλωνα”, αναφέρει: 

“Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Γιάννη Κορρέ δημοτικό σύμβουλο Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και τον Δημήτρη Κορρέ, σύμβουλο της Κοινότητας Κορωνίδας,  επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 τον οικισμό του Απόλλωνα ο οποίος για μία ακόμη φορά μετράει τις πληγές του.

Πληγές που δεν προέρχονται μόνο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών. Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Προέρχονται κυρίως από την εγκληματική αδιαφορία Δήμου, Περιφέρειας και Κεντρικής Πολιτείας στο να δώσουν οριστική λύση στα χρόνια και μεγάλα προβλήματα του οικισμού του Απόλλωνα.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως ο Απόλλωνας είναι κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι. Ερμαιο των όποιων καιρικών φαινομένων, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε η παραμικρή βούληση από τους αρμόδιους φορείς στο να προχωρήσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα που θα δώσουν οριστική λύση και θα προφυλάξουν τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Αποδείχτηκε περίτρανα πως με μπαλώματα, ημίμετρα και κοροϊδίες, δεν λύνονται τα προβλήματα. Αντιθέτως, διαιωνίζονται και γιγαντώνονται. 

Οι ζημιές που υπέστη τις τελευταίες ώρες ο Απόλλωνας είναι τεράστιες και μαρτυρούν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εγκατάλειψη από την πλευρά της πολιτείας και επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις απόψεις μας για τον τρόπο και τη σκοπιμότητα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα  οι εκάστοτε Αρχές αλλά και για τις σοβαρότατες ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών Αρχών και υπηρεσιών του πρώην Επαρχείου και σήμερα Περιφέρειας. Τη λογική των ημίμετρων, των προσωρινών λύσεων. Τη χρησιμοποίηση κάποιων πρόχειρων έργων χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Αν είχαν την πολιτική βούληση να φτιάξουν σωστά έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα δίνουν οριστική λύση, θα είχαν ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συνήθως επικαλούνται, μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Απαιτούμε η Δημοτική Αρχή άμεσα να πράξει ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφού και ο Βιο.Κα του οικισμού έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, αλλά και να ξεκινήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες οι ενέργειες που χρειάζονται για τη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών, που θα διασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και τις περιουσίες τους. Που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου και στην καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων.

Καλούμε τους κατοίκους του Απόλλωνα αλλά και του συνόλου της Κοινότητας Κορωνίδας να μη δεχτούν άλλες εκπτώσεις από όσα δικαιούνται και έχουν ανάγκη. Να μην επιτρέψουν να τους κοροϊδέψουν και να τους εξαπατήσουν ξανά με κούφια λόγια και υποσχέσεις. Να οργανώσουμε τον κοινό αγώνα μας, μαζί με τους φορείς για τη διεκδίκηση της οριστικής λύσης των προβλημάτων που βιώνει ο οικισμός του Απόλλωνα”.  

Φωτογραφία: από το αρχείο του κου Γιώργου Χωριανόπουλου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;