Νάξος - Λιανός: "Είμαστε σε αναμονή, για την ώρα όλα τρέχουν κανονικά"

Μπορεί ο Υπουργός Υγείας κος Κικίλιας να δήλωσε ότι ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού, αλλά ακόμη είναι νωρίς... Όπως τόνισε ο κος Κικίλιας   «Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αρκετές άλλες χώρες ματαίωσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.  Σημειώνεται ότι αποκριάτικα καρναβάλια γίνονται εκτός από την Πάτρα, στο Ρέθυμνο, στη Νάουσα, στην Ξάνθη, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στην Έδεσσα, στον Τύρναβο, στην Άμφισσα, στη Σκύρο, στη Νάξο, στη Σύρο, στην Κέρκυρα, στην Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά, στο Ναύπλιο, στη Χαλκίδα, σε πολλές πόλεις της Αττικής και αλλού. 

Τι γίνεται στη Νάξο; Για την ώρα έχουμε στάση αναμονής... Όλοι οι αρμόδιοι φορείς περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις γιατί μία συνέντευξη και μία δήλωση είναι αυτό που είναι... Μία δήλωση... Και οι αντιδράσεις βέβαια σε όλη την Ελλάδα, μόλις 48 ώρες πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων διαλύει την τοπική κοινωνία και την οικονομία της.. 

Στα όρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπως είναι γνωστό έχουμε από αύριο Μεθυδότια, το Σάββατο έχουμε Λαμπαδηφορίες και την Κυριακή έχουμε την παρέλαση... Παράλληλα, υπάρχουν οι Κουδουνάτοι στην Απείρανθο, όσον αφορά την Κυριακή 1η Μαρτίου, τους Κορδελάτους / Κορδελάδες ή Φουστανελάδες σε αρκετά χωριά (από Εγγαρές έως Τρίποδες και από Κυνίδαρο έως Αγερσανί) και βέβαια τις εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας σε Κόρωνο, και Φιλώτι.. Όπως επίσης και το Καρναβάλι των Κουφονησίων την Κυριακή 1η Μαρτίου... 

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός - σ.σ. όλοι περιμένουμε με αγωνία εάν θα ντυθεί φέτος και ποιο μήνυμα θα στείλει μέσω της αμφίεσής του - μιλώντας στο naxospress.gr  ανέφερε "περιμένουμε. Ακούσαμε τι είπε ο Υπουργός. Όμως, περιμένουμε την γραπτή ενημέρωση μέσω κάποιας απόφασης. Σε επικοινωνία που έχω με άλλους Δημάρχους, όλοι είναι σε αναμονή. Εμείς έχουμε και άρμα που έχει σχέση με τον Κορωνοϊό... Έχουμε πάρει όλες τις προφυλάξεις που έχουν ανακοινωθεί... Δεν είναι εύκολο να σταματήσεις ένα καρναβάλι που είναι σε εξέλιξη... Οι προετοιμασίες για την ώρα σε όλο το νησί και στα όρια του Δήμου γίνονται κανονικά"...