Νάξος - Λυώνας: Πρώτη ανοιχτή συζήτηση σήμερα (11/09) για τα προβλήματα του οικισμού

Λυώνας... Το επίνειο της Κορώνου. Σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων, το σημείο αναφοράς τις προηγούμενες δεκαετίες όσον αφορά την μεταφορά σμύριδας εκτός νησιού. Κάθε σαββατοκύριακο το χειμώνα, οι κάτοικοι της Κορώνου κατεβαίνουν στη ...θάλασσα και απολαμβάνουν την φύση, ενώ το καλοκαίρι σφίζει από ζωή καθότι οι ...ξενικοί έχουν κυρίως φτιάξει τα εξοχικά τους εκεί... Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα... Ενα εξ αυτών είναι οι χημικές τουαλέτες που βρίσκονται εκεί ...κλειστές και κανείς ακόμη - παρά τα χρόνια που πέρασαν - δεν κατάλαβε γιατί μπήκαν από τη στιγμή που δεν λειτουργούν. Η μη ενεργοποίησή τους έχει επισημανθεί ουκ ολίγες φορές στους αρμόδιους φορείς, αλλά κανείς δεν έκανε κάτι... 

Ανάλογο πρόβλημα έχει να κάνει και με την αποκομιδή των απορριμμάτων, κάτι που όμως όπως είναι γνωστό σε όσους ταξιδεύουν στη Νάξο δεν αποτελεί εξαίρεση...  Σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ο νέος πρόεδρος Κορώνου, ο Γιάννης Κωνσταντάκης, θα βρεθεί στον Λυώνα και δη στον Τρασανά καθώς όπως σημειώνει στην σχετική ανάρτηση που έχει κάνει στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media " Σας γνωρίζω ότι στις 11 / 9 / 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 5,30 μ.μ., θα έρθω στον Τρασανά του Λυώνα για να συζητήσουμε και να καταγράψω όλα τα θέματα που απασχολούν τον Λυώνα".

Μάλιστα προσθέτει ότι "Κάποιοι που δεν μπορούν να είναι παρόντες και θέλουν κάτι να προτείνουν έχουν δύο τρόπους: Α) Εδώ στην παρούσα ανάρτηση. Β) στο email μου: [email protected]"

Και βέβαια είχαμε τις πρώτες παρατηρήσεις... Το θέμα των χημικών τουαλετών στο χώρο του Λυώνα που αναφέραμε και νωρίτερα όπως και για φερτά υλικά που βρίσκονται κυρίως στο ρέμα και την παραλία. Ο κος Κωνσταντάκης μάλιστα απάντησε λέγοντας " προχτές στην συνέλευση που είχαμε στην Κόρωνο, κήρυξα εκστρατεία κατά των σκουπιδιών σε όλη την επικράτεια της Κοινότητάς μας. Πρώτον εδώ και ένα μήνα έχω επιστρατεύσει τον Δήμο ( με την θετική ανταπόκριση του αντιδημάρχου Νίκου Σιδερή ) και μαζεύουμε σκουπίδια. Σε αυτό το κίνημα κατά των σκουπιδιών, εντάχθηκαν εθελοντικά γυναίκες, παιδιά και ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟΙ ακόμα! Και μαζεύουμε σκουπίδια. Ο επόμενος μου στόχος: Να αλλάξουμε την νοοτροπία για να μην πετάμε σκουπίδια". 

Και έκλεισε το διάλογο με τους κατοίκους ή επισκέπτες της Κορώνου σχετικά με τη σημασία του Λυώνα γράφοντας "εκεί στον Λυώνα, μας περιμένει η πανώρια μορφή της Γκιζέλας της Νάξου και μας προτρέπει για τον καλλωπισμό του αγαπημένου της οικισμού".