Νάξος - Μ. Πολυκρέτης: «Στόχος η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων "

Το είπαμε νωρίς το πρωί .... Μία πολύ σημαντική δράση ολοκληρώνεται από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων..... "Μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού θα εξασφαλίζεται η επάρκεια και ποιότητα διατιθέμενου ύδατος,  αφού θα μπορούν να εντοπίζονται άμεσα οι υπερχειλίσεις και διαρροές νερού και κατά συνέπεια να επιδιορθώνονται το ταχύτερο δυνατό. Επιπλέον, στόχος είναι και η προστασία μέσω του ελέγχου ποιότητας της υγείας του τελικού καταναλωτή".

Με απλά ελληνικά αναφερόμαστε στην εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού πόσιμου ύδατος στα όρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Οι υπογραφές μπήκαν παρουσία του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Δημητρίου Λιανού, του αρμόδιου αντιδήμαρχου Μανώλη Πολυκρέτη και βέβαια του εκπροσώπου της αναδοχης εταιρείας....

Και ο Μανώλης Πολυκρέτης - ο αρμόδιος αντιδήμαρχος - χάρη στις ενέργειες του οποίου υλοποιείται σήμερα το έργο, δήλωσε τα εξής: «Στόχος μας είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της Νάξου, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων νερού με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών. Η κατασκευή του έργου θα έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 18 μηνών από την έναρξη των εργασιών».

Λίγο αργότερα στην προσωπική του σελίδα στα social media υπάρχει η ανάλυση αυτής της κίνησης και ουσιαστικά η υλοποίηση της δέσμευσης που είχε δώσει προεκλογικά. Μάλιστα για του λόγου τω αληθές έχει παραθέσει και τη σχετική σελίδα από το προεκλογικό του φυλάδιο...

"Από όταν ανέλαβα την αρμοδιότητα της ύδρευσης της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, στόχος μου ήταν και είναι να υλοποιήσω μία σωστή, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων αλλά και την εξασφάλιση τόσο της ποιότητας όσο και της ποσότητας του νερού στους συμπολίτες μου.
Γι' αυτό μετά από πολύ κόπο κατάφερα να δημοπρατηθούν τα παρακάτω έργα:

α) Εγκατάσταση φίλτρων στο ταχυδιυλιστήριο των Εγγαρών,

β) Ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων στη κοινότητα του Δαμαριώνα και του Φιλοτίου,

γ) Ανακατασκευή της λιμνοδεξαμενής των Εγγαρών,

δ) Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την πλήρη επισκευή και συντήρηση των μονάδων αφαλάτωσης στη νήσο Σχοινούσα,

ε) Αποκατάσταση βλαβών της μονάδας αφαλάτωσης στη νήσο Δονούσα,

στ) Νέα μονάδα αφαλάτωσης στα Κουφονήσια,

ζ) Νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Ηρακλειά,

η) Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης (αμιαντοσωλήνα) από τη δεξαμενή Αγίου Χρυσοστόμου έως το Φαρμακείο Δέλλαρόκα.

Από τα οποία, κάποια έχουν ολοκληρωθεί και άλλα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη υλοποίησησης.

Και τώρα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την υπογραφή σύμβασης με την Ανάδοχο εταιρεία για την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού του πόσιμου νερού, έργο προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ.

Τέλος, επειδή το είχα υποσχεθεί και προεκλογικά σας επισυνάπτω τη σελίδα του προεκλογικού μου φυλλαδίου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News