Νάξος - "Μαζί Αλλάζουμε": Η αλαζονεία του Δημάρχου στέρησε το ομόφωνο της απόφασης για το ΠΕΑΛ

".... Ο επικεφαλής της παράταξης μας Λεονάρδος Χατζηανδρέου εξάντλησε κάθε περιθώριο προκειμένου η σημερινή συνεδρίαση να κλείσει με μια ομόφωνη απόφαση, όμως η αλαζονεία του Δημάρχου δεν το επέτρεψε. Εμείς αφήνουμε πίσω τις προσβολές που ακούσαμε στη συνεδρίαση, κοιτάμε τους πολίτες της Νάξου στα μάτια και τους λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με την τύχη του τόπου μας. Τα φερέφωνα της δημοτικής αρχής, έβαλαν ήδη μπρος τις μηχανές μεταδίδοντας fake news για να ξεγελάσουν και να παρασύρουν τους πολίτες ότι δήθεν είπαμε «όχι στο λιμάνι»...." Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε" του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης ....

Βασικό θέμα συζήτησης το ΠΕΑΛ Νάξου και δη η Περιβαλλοντική Μελέτη με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως είναι γνωστό να είναι αρνητική κατά πλειοψηφία... Μάλιστα, τα μέλη της παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε" εξηγούν μέσω της ανακοίνωσης, σε ποια σημεία είπαν "ναι", σε ποια εξέφρασαν αντίρρηση ("όχι") και όπως τονίζουν "Η παράταξη μας σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερώσει διεξοδικά τους δημότες σχετικά με τα «Έργα Ανάπτυξης του Λιμένα Νάξου» κάτι που δεν έκανε ως όφειλε η Δημοτική Αρχή".

79666438_2631047330318125_7791405635148447744_o.jpg

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε" αναφέρει:

Στη σημερινή (σ.σ. χθες Πέμπτη 28 Μαϊου) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη «Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά: «Έργα Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου» η παράταξη μας έπραξε το χρέος της απέναντι στο ναξιακό λαό και το μέλλον του.

Με αίσθημα ευθύνης

Είπαμε «ΝΑΙ» στα έργα για τη βελτίωση του υφιστάμενου λιμένα (προβλήτα και κυματοθραύστη) της Νάξου.

Είπαμε «ΝΑΙ» στα έργα για τη βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Είπαμε «ΝΑΙ» στα έργα για τη βελτίωση του τουριστικού καταφυγίου και τη θωράκιση του από τους νότιους ανέμους.

Είπαμε «ΝΑΙ» στη νομιμοποίηση της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου και προτείναμε να περιέλθει στα χέρια του δήμου.

Είπαμε «ΟΧΙ» στη μετατροπή του παραλιακού δρόμου σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της Χώρας και τις επιπτώσεις για όλους τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης.

Είπαμε «ΟΧΙ» στη δημιουργία κυκλοφοριακού κόμβου στον ΟΤΕ και τη δημιουργία νέου δρόμου κυκλοφορίας οχημάτων (από το «Bossa», «Ocean», Μετεωρολογικό Σταθμό, πλαζ Αγίου Γεωργίου).

Είπαμε «ΟΧΙ» σε νέα λιμενικά έργα (τύπου Ντουμπάι), κάτω από το Μετεωρολογικό Σταθμό που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες με το μπάζωμα της παραλίας του Αγίου Γεωργίου -όπως οι ίδιοι οι μελετητές παραδέχονται- αλλά και τη δημιουργία μιας μόνιμης και συνεχούς διπλής κυκλοφορίας οχημάτων από και προς το λιμάνι.

Είπαμε «ΟΧΙ» στην επιπλέον κυκλοφοριακή επιβάρυνση της οδού Παπαβασιλείου και σε άλλες οδούς της πόλης που θα επιφέρουν κυκλοφοριακό κομφούζιο και επιπλέον προβλήματα στους πεζούς.

Προτείναμε:

Η Δημοτική Αρχή να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων και με βάση αυτές να τροποποιήσει την πρόταση, ώστε να εξαλειφθούν τα λάθη  που δημιουργούν τα παραπάνω προβλήματα και να την επαναφέρει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να τη συζητήσουμε και ομόφωνα να προχωρήσουμε.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας Λεονάρδος Χατζηανδρέου εξάντλησε κάθε περιθώριο προκειμένου η σημερινή συνεδρίαση να κλείσει με μια ομόφωνη απόφαση, όμως η αλαζονεία του Δημάρχου δεν το επέτρεψε.

Εμείς αφήνουμε πίσω τις προσβολές που ακούσαμε στη συνεδρίαση, κοιτάμε τους πολίτες της Νάξου στα μάτια και τους λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με την τύχη του τόπου μας.

Τα φερέφωνα της δημοτικής αρχής, έβαλαν ήδη μπρος τις μηχανές μεταδίδοντας fake news για να ξεγελάσουν και να παρασύρουν τους πολίτες ότι δήθεν είπαμε «όχι στο λιμάνι».

Όλη η αλήθεια είναι καταγεγραμμένη στο video της συνεδρίασης και σας παροτρύνουμε να το δείτε και να την ακούσετε.

Υ.Γ.: Η παράταξη μας σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερώσει διεξοδικά τους δημότες σχετικά με τα «Έργα Ανάπτυξης του Λιμένα Νάξου» κάτι που δεν έκανε ως όφειλε η Δημοτική Αρχή.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News