Νάξος - "Μαζί Αλλάζουμε": Η απόφαση της υπουργού, δικαιώνει τις θέσεις μας"

"... Το Γενικό Λύκειο Νάξου ονομάζεται πλέον «Μανώλης Γλέζος» σε πείσμα αυτών που προσέβαλλαν τη μνήμη του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο καταψηφίζοντας την απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου για την προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο σχολείο... ".

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, "Μαζί Αλλάζουμε" και με αφορμή την είδηση ότι η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως υπέγραψε (μαζί με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη) την απόφαση για την μετονομασία του ΓΕΛ Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου "Μανώλης Γλέζος"...

Αναλυτικά η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, επικεφαλής της παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε":

" Η σημερινή απόφαση της Υπουργού Παιδείας δικαιώνει τις θέσεις μας και τις θέσεις του συνόλου σχεδόν των απανταχού Ναξίων.

Το Γενικό Λύκειο Νάξου ονομάζεται πλέον «Μανώλης Γλέζος» σε πείσμα αυτών που προσέβαλλαν τη μνήμη του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο καταψηφίζοντας την απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου για την προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο σχολείο.

Ο Μανώλης Γλέζος, ο άνθρωπος που υπήρξε σύμβολο της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Παιδείας αποδεικνύει ακόμα και σήμερα, που δεν είναι στη ζωή, ότι μόνο να ενώνει μπορεί.

Δίνει για ακόμα μια φορά το ίδιο μάθημα… ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα. «Μπράβο» σε όλους όσοι αγωνίστηκαν γι αυτό το σκοπό.

Δημοτική παράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Μαζί Αλλάζουμε»

Ο επικεφαλής Λεονάρδος Χατζηανδρέου"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News