Νάξος - "Μαζί Αλλάζουμε": Πρόταση για μείωση δημοτικών τελών και σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου και αυτό που έκανε τη διαφορά αρχικά ήταν ότι έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης... Κορωνοϊός βλέπετε και τα μέτρα προστασίας απαραίτητα.. Και η πανδημία έδωσε το έναυσμα στην δημοτική παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε" να καταθέσει δύο πολύ σημαντικές προτάσεις.. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης, η μία εξ αυτών θα υλοποιηθεί... Ποια είναι; Μα η πρόταση μέσω εισήγησης από τον επικεφαλής της παράταξης Λεονάρδο Χατζηανδρέου για μείωση των δημοτικών τελών καθότι είχαμε τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό Και όπως τονίζεται η πρόταση θεωρείται υλοποιήσημη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής στην επόμενη συνεδρίαση όπου θα έχουμε τροποποιήσεις του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε σήμερα... Οσο για τη δεύτερη πρόταση; Εχει να κάνει με σύσταση επιτροπής για την διαχείριση της κρίσης... Και όπως τονίζεται στην εισήγηση θα έχει ως στόχο "να μελετά όλα τα νέα δεδομένα και να είναι πάντα σε ετοιμότητα για υποστήριξη αναξιοπαθούντων αλλά και για να παρεμβαίνει και να λαμβάνει αποφάσεις για τη διαχείριση της κρίσης που έχει επιφέρει ο νέος κορωνοϊός στα νησιά του Δήμου μας".

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης από την δημοτική παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε" αναφέρει: 

"Σε δύο άκρως σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την κρίση που έχει ξεσπάσει εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, εστίασε η παράταξη μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας Λεονάρδος Χατζηανδρέου εισηγήθηκε τη μείωση των δημοτικών τελών και την ανάγκη για άμεση σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης και Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό.

Μείωση 12% των δημοτικών τελών

Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του 2020 και η παράταξη μας με παρέμβαση της ζήτησε από τη δημοτική αρχή τη μείωση των τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 12%. Η πρόταση μας συνδέεται άμεσα με τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που πλήττουν ανεπανόρθωτα τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Η Δημοτική Αρχή, δεσμεύτηκε ότι η πρόταση μας θα γίνει δεκτή και θα συζητηθεί διεξοδικά σε επόμενη συνεδρίαση με θέμα την τροποποίηση του προϋπολογισμού που σήμερα ψηφίστηκε.

Άμεση σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης και Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό

Ο επικεφαλής της παράταξη μας Λεονάρδος Χατζηανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης και Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό. Οι συνθήκες ζωής στα νησιά μας έχουν αλλάξει λόγω της εξάπλωσης του COVID-19  και κρίνεται απαραίτητη η σύσταση μιας Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας, των Αρχών και του χώρου της Υγείας προκειμένου να μελετά όλα τα νέα δεδομένα και να είναι πάντα σε ετοιμότητα για υποστήριξη αναξιοπαθούντων αλλά και για να παρεμβαίνει και να λαμβάνει αποφάσεις για τη διαχείριση της κρίσης που έχει επιφέρει ο νέος κορωνοϊός στα νησιά του Δήμου μας.

Επίσης να απευθύνει κάλεσμα σε εθελοντές και να οργανώσει τη δράση τους για όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα, ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες όπου και όποτε χρειαστεί, δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους δημότες.

Τέλος, η Επιτροπή θα πρέπει να προχωρήσει και σε μια σειρά παρεμβάσεων τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς προκειμένου να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει θετικό στον COVID-19 κρούσμα στα νησιά μας".