Νάξος - "Μαζί Αλλάζουμε": Τιμή στην επέτειο του Πολυτεχνείου, απέχουμε από την συνεδρίαση"

".... Εμείς στις 17 Νοέμβρη τιμούμε την εξέγερση της νέας γενιάς για Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία. Τιμούμε τους αγώνες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και σας ζητάμε τη μετάθεση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε άλλη ημερομηνία...." Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η Δημοτική παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε" στην ανοιχτή της επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη και τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό και με θέμα τι άλλο από την προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 17 Νοεμβρίου - ανήμερα της επετείου για την εορτή του Πολυτεχνείου -  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων...

Και είναι η 2η δημοτική παράταξη - μετά αυτή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" - που προχωρεί στην κίνηση αυτή, δείχνοντας ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει στην αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου...

Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή της παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε" αναφέρει:

"Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που έχετε προγραμματίσει για την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Είναι άτοπο από την πλευρά σας να γυρίζετε την πλάτη σε αυτή την ύψιστης σημασίας επέτειο για τη χώρα μας καλώντας σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, λες και δεν υπάρχουν άλλες ημέρες για να γίνει η σύγκλιση του.

Να σας θυμίσουμε ότι η 17η  Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην κρισιμότερη στιγμή της αντίστασης στη δικτατορία.

Αντί να «σφυρίζετε αδιάφορα» λοιπόν οφείλατε να σεβαστείτε την επέτειο του Πολυτεχνείου και αντί να συγκαλείτε συμβούλια να βρίσκατε τον τρόπο να αποδώσετε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες.

Εμείς στις 17 Νοέμβρη τιμούμε την εξέγερση της νέας γενιάς για Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία. Τιμούμε τους αγώνες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και σας ζητάμε τη μετάθεση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε άλλη ημερομηνία.

Εάν η συνεδρίαση δε μετατεθεί, η δική μας παράταξη δε θα συμμετέχει.

Για την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» Λεονάρδος Χατζηανδρέου"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News