Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Μεσίστια η σημαία για τον Γλέζο, αλλά κι άλλες τιμές

Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έγινε για πρώτη φορά με την μορφή τηλεδιάσκεψης αλλά και υπό το βάρος και την θλίψη που άφησε σε όλους μας ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου... Και ήταν λογικό ότι η πρώτη κίνηση από το Δημοτικό Συμβούλιο θα ήταν η έκδοση ψηφίσματος... Και το οποίο περιλαμβάνει όλα αυτά που οφείλουμε να αποδίδουμε ως τιμή σε έναν αγωνιστή, σε ένα πρόσωπο που έχει γράψει σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας...  Ποιες είναι αυτές οι τιμές;Από την έκφραση συλληπητήριων στην οικογένεια του εκλιπόντος έως τη σημαία μεσίστια τόσο στο Δημαρχιακό Μέγαρο όσο και σε όλα τα δημοτικά καταστήματα σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες... Από εκεί και πέρα, έχουμε καταβολή χρηματικού ποσού στο Ίδρυμα Στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, κατασκευή προτομής αλλά και ονομασία κεντρικής οδού στη Νάξο προς τιμή του... Και τέλος, έχουμε και έκδοση βιβλίου υπό την εποπτεία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων... Μία έκδοση που θα επιμεληθούν συνδημότες μας επιστήμονες... 

Τι αναφέρει αναλυτικά το ψήφισμα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του αγαπητού και εκλεκτού συνδημότη μας, Ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφου και συγγραφέα, του ανθρώπου ο οποίος με την άρτια, ολοκληρωμένη και ισχυρή προσωπικότητα του σε συνδυασμό με τους πολυετείς αγώνες του τόσο για την αποτίναξη του ζυγού των Γερμανών κατακτητών και την ανάκτηση  του πολύτιμου αγαθού της ελευθερίας όσο και στη συνέχεια για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, των διεκδικήσεων των δημοκρατικών ιδεών και δικαιωμάτων σφράγισε τον τόπο μας και την νεότερη σύγχρονη ιστορίας μας, με το ακέραιο ήθος του και την συνέπεια στις αρχές του, συνήλθε σήμερα και αποφάσισε, προ ημερήσιας διατάξεως, ομόφωνα  τα ακόλουθα:

1) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος.

2) Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο Κατάστημα της Κοινότητας Απειράνθου, τόπο καταγωγής του θανόντος, ως και σε όλα τα Καταστήματα των Κοινοτήτων του Δήμου, μέχρι και την  ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

3) Την καταβολή εις μνήμην του θανόντος, του ποσού των 2.000,00€ στο Ίδρυμα Στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου.

4) Την κατασκευή προτομής του θανόντος η οποία και θα τοποθετηθεί στην γενέτειρα του, Κοινότητα Απειράνθου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

5) Την ονομασία κεντρικής οδού της πόλεως Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε οδό «Εμμανουήλ Νικολάου Γλέζου».

6) Την έκδοση βιβλίου από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, το οποίο θα αναφέρετε στη ζωή, ιστορία, και δράση του θανόντος, την έκδοση του οποίου θα επιμεληθούν Νάξιοι επιστήμονες.

7) Να αναρτηθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

8) Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του θανόντος.

9) Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο και πανελλαδικό τύπο.

 

           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΑΝΟΣ           ΦΩΤΙΟΣ Ι. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News