Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Συνάντηση εργασίας Δημάρχου με ΓΓ Ναυτιλίας για τον Απόλλωνα

Μήπως έχουμε εξέλιξη στο θέμα των λιμενικών υποδομών στον Απόλλωνα; Ο ωραιότερος παραθαλάσσιος οικισμός της Νάξου στη βόρεια πλευρά του, εδώ και αρκετά χρόνια ταλανίζεται από προβλήματα που αφορούν τις υποδομές κυρίως στο λιμάνι... 

Κάθε χρόνο η κατάσταση επιδεινώνεται με αποκορύφωμα τον Ιανουάριο που μας πέρασε και με τον "Ηφαιστίωνα" διέλυσε τα πάντα. Αποτέλεσμα; Οι κάτοικοι, επιχειρηματίες και γενικά ο οικισμός είναι έρμαιο στις διαθέσεις των καιρικών συνθηκών. 

Αυτός είναι και ο λόγος που πριν από μερικές ημέρες (σ.σ. το πρωί του Σαββάτου 23 Μαΐου), ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, βρέθηκε στα γραφεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες (σ.σ. επικεφαλής η Γενική Γραμματέας Χριστιάνα Καλογήρου) όπου συζήτησαν όχι μόνο το θέμα του Απόλλωνα αλλά και ζητήματα που αφορούν Σχοινούσα - Δονούσα και την υδροδότησή τους... 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε εξελίξεις και ευχάριστες ανακοινώσεις από το Δήμο για τον Απόλλωνα με σημείο αναφοράς τις υποδομές στο λιμάνι.. 

Ας δούμε τι αναφέρι η κα Καλογήρου στην προσωπική της σελίδα στα social media 

"Σε συνάντηση εργασίας ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ενημερώθηκε από αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, για τις απαραίτητες διαδικασίες επίσπευσης των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Ηφαιστίωνας» στον Λιμένα του Απόλλωνα της Νάξου.

Ο Δήμαρχος έθεσε, επίσης, το ζήτημα της ενίσχυσης της υδροδότησης της Δονούσας και της Σχοινούσας.

Με άμεσες ενέργειες η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανταποκρίνεται στις ανάγκες αναβάθμισης των Μονάδων Αφαλάτωσης των δύο αυτών νησιών".