Νάξος - Μητσοτάκης: Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Είναι γνωστή η αγαστή σχέση Μητσοτάκη – Εκκλησίας. Και μάλιστα, όπως έχουμε αναφέρει, στις 3 Απριλίου ενόψει της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη – αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας - στη Παροναξία στα πλαίσια των περιοδειών του ανά την Ελλάδα ενόψει εκλογών, είχε λάβει και δώρο από την Μητρόπολη Παροναξίας, μία εικόνα – αντίγραφο – της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής, δώρο του Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλινίκου… Έτσι λοιπόν σήμερα, ο κος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε στη Πάρο, επισκέφθηκε για λίγο την Παναγία ενώ στη Νάξο, μόλις πάτησε το πόδι του στο νησί είχε ως πρώτο προορισμό τα γραφεία της Μητροπόλεως…  

Εκεί τον περίμενε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Καλλίνικος με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συζήτηση και σε προσωπικό επίπεδο, ενώ όταν βρέθηκαν στο Επισκοπείο, ο κος Μητσοτάκης άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία Μητρόπολη που βρίσκεται στην Νησιωτική Ελλάδα. Και βέβαια έγινε και μία μίνι παρουσίαση των δράσεων της Μητροπόλεως σε επίπεδο κοινωνικό, καθότι όπως είναι γνωστό συντηρεί γηροκομείο στην Πάρο ενώ σε καθημερινή βάση προσφέρει φαγητό σε περισσότερους από εκατό κατοίκους Νάξου και Πάρου… Στο τέλος της επίσκεψης, ο κος Μητσοτάκης έλαβε ως ενθύμιο τον Μεγαλόσταυρο της Μητροπόλεως, ενώ στο πλευρό του ήταν ο Βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, πολιτευτές, ο Επαρχος Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Μαργαρίτης όπως και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ας δούμε τι αναφέρει όσον αφορά την επίσκεψη Μητροτάκη, η επίσημη ιστοσελίδα (imparonaxias.gr) της Μητροπόλεως Παροναξίας (απ όπου και οι φωτογραφίες)

“Το μεσημέρι της 10ης Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος δέχθηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Νάξο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στα νησιά της Παροναξίας. Ο Σεβασμιώτατος στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον κ. Πρόεδρο αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιωτική περιφέρεια της Παροναξίας τόνισε την ανάγκη να παραμείνουμε σταθεροί στην Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και του επέδωσε τον Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως ως ενθύμιο της επισκέψεώς του».