Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Μονογυιού: Η Κυβέρνηση με πράξεις δείχνει ότι αφουγκράζεται την αγωνία...

Νάξος – Μονογυιού: Η Κυβέρνηση με πράξεις δείχνει ότι αφουγκράζεται την αγωνία των πολιτών

|

Κατερίνα Μονογυιού (βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας) – Μανώλης Κουτουλάκης (ΓΓ Αιγαίου) στη Νάξο: “Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα για όλα τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων και επίδομα ενίσχυσης των αγροτών”

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη στη Νάξο. 

Η Κατερίνα Μονογυιού συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνίων κ. Ευδοκία Κατσάνη, τον Έπαρχο Νάξου κ. Γιάννη Μαργαρίτη και τον Δήμαρχο Νάξου κ. Δημήτρη Λιανό και από κοινού ενημέρωσαν τον κ. Κουτουλάκη για το λιμάνι και για άλλες βασικές υποδομές του νησιού.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Μονογυιού ξενάγησε τον κ. Μανώλη Κουτουλάκη στην ενδοχώρα της ορεινής Νάξου, την Απείρανθο και το Φιλότι και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, όπως αυτό της ολοκληρωμένης διαχείρισης νερού και της στήριξης κτηνοτρόφων και αγροτών. Κατά την επίσκεψη του στην ορεινή Νάξο, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε επίδομα ενίσχυσης των αγροτών λόγω της αύξησης των ζωοτροφών.

monogiou_koutoulakis-naxos1.jpeg

Μετά το πέρας της επίσκεψης στην ενδοχώρα της ορεινής Νάξου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Επιμελητήριο Κυκλάδων με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ρούσσου και προσκεκλημένους παραγωγικούς φορείς, όπου αναδείχθηκαν θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους νησιώτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο του νησιού και στο ειδικά διαμορφωμένο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό, ΛΣ 1064, παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη, όπου ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην φετινή τουριστική σεζόν, στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών. Η Κατερίνα Μονογυιού έχει επισκεφτεί κι άλλες φορές στο παρελθόν το Λιμεναρχείο Νάξου με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του.

Η βουλευτής ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την άριστη συνεργασία που διατηρούν τόσα χρόνια και για την ιδιαίτερη συμβολή του στην ενίσχυση των Λιμεναρχείων των Κυκλάδων. Ο Αρχηγός του Λ.Σ. διαβεβαίωσε την βουλευτή ότι και φέτος τα Λιμεναρχεία θα είναι ενισχυμένα και κατάλληλα επανδρωμένα.

lim67.jpg

Τέλος, η Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στη σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό και φορείς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο την εξειδίκευση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για τη διήμερη παραγωγική και ουσιαστική περιοδεία του στη Νάξο μας. Η ανακοίνωση του αναφορικά με τη συμπερίληψη όλων των νησιών των Μικρών Κυκλάδων, ήτοι και της Ηρακλειάς και της Δονούσας που μέχρι πρότινος δεν συμπεριλαμβάνονταν, στο δίκαιο και απαραίτητο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα, αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μία φορά ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και συνολικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφουγκράζονται πλήρως τις ανάγκες των νησιωτών και δίνουν άμεσες λύσεις.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που επιλύεται μία αδικία του παρελθόντος, την οποία είχα μεταφέρει στο Γενικό Γραμματέα έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Νάξου κ. Δημήτρη Λιανού. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Μανώλη Κουτουλάκη για τη διαχρονική συμβολή του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις Κυκλάδες καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως τις ιδιαιτερότητες τις νησιωτικότητας αλλά και τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές που έχουν η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες.» 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες