Νάξος: Να κηρυχτεί η Κόρωνος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Λίγο πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κινείται σε μία προσπάθεια να προλάβει ώστε η Κόρωνος και το Σκαδό να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Αποτέλεσμα; Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στην Κόρωνο με θέμα τι άλλο από την λήψη μέτρων πρόληψης και αντιπλημμυρικής προστασίας… Πραγματοποιήθηκε περιοδεία και αυτοψία στις καμένες εκτάσεις και η ομόφωνη απόφαση είναι να πάμε σε κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει ο κος Νίκος Χουζούρης (πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορώνου) στην σημερινή (18/09) έκδοση της εφημερίδας «Κυκλαδική» με μία τέτοια κίνηση θα γίνουν γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα. Από εκεί και πέρα θα συνταχθεί ο σχετικός φάκελος από την Τεχνική Υπηρεσία και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κο Ιάκωβο Τσελέντη θα κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση για να πάρει το δρόμο προς τη Γενική Γραμματεία….

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο που εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων;

«Σύσκεψη υπό του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στην Τοπική Κοινότητα Κορώνου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας μετά την τελευταία πυρκαγιά που έπληξε την Κόρωνο και το Σκαδό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Νίκος Σιδερής, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιάκωβος Τσελέντης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου Νίκος Χουζούρης και το Μέλος Ματθαίος Σιδερής, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και της Αστυνομίας, καθώς και οι υπεύθυνοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά την επίσκεψη στην Κόρωνο, οι παριστάμενοι επιθεώρησαν τις καμένες εκτάσεις και συμφώνησαν να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News