Νάξος: «Οι υποκριτές που τελειώνουν και οι γνήσιοι δημοκράτες»

Οι εκλογές του Κινήματος Αλλαγής σε όλη την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να συσταθούν Τοπικές οργανώσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Με το «Ποτάμι» να απέχει και με την Νάξο να στέλνει το δικό της μήνυμα. Το παρών στο Δημαρχιακό Μέγαρο έδωσαν 188 μέλη, τα 184 ψήφισαν και η εξάδα των μελών που εκλέχτηκε είναι πλέον γνωστή. Και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συνεδρίαση για την σύστασή τους σε σώμα…

Υπήρξε όμως και μία σημαντική απουσία. Αυτή του Σταμάτη Δημητροκάλλη, του πρώην Γραμματέα Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων ο οποίος όπως έχει τονίσει απέχει από την Πολιτική… Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκφράσει την άποψή του. Και το έκανε μέσω ανοιχτής επιστολής, όπου καλεί τον Δημοκρατικό Πολίτη να βάλει ένα τέλος σε αυτούς που θέλουν την παράταξη «κομπάρσο» της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης αλλά και σχολιάζει και τις εκλογές σε τοπικό επίπεδο μιλώντας για δύο είδη πολιτών που έριξαν την ψήφο τους. Για τους «φιλοσυριζαίους», οι οποίοι αποτελούν και τον νόμιμο σύμμαχο που όμως δεν ενημερώνει την βάση του Κινήματος και στους «γνήσιους Δημοκράτες» τους πάλαι ποτέ «προδότες και κλέφτες» οι οποίοι και δέχτηκαν όλη την προπαγάνδα της φασίζουσας Αριστεράς. Και κλείνει εξηγώντας ότι απείχε από τις εκλογές καθότι «η υποκρισία είναι μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου και της πολιτικής κουλτούρας των συγκεκριμένων, πράγμα που δεν μπορώ να ακολουθήσω. Ελπίζω πως είναι ήδη απομονωμένοι εντός της τοπικής του Κινήματος στη Νάξο» .

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Εκλογές του Κινήματός Αλλαγής σήμερα. Ο Δημοκρατικός πολίτης πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτούς που θέλουν την παράταξη κομπάρσο της χειρότερης Κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

Της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που με πολιτική απατεωνιά, διχάζοντας, υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Ήταν εκείνοι που ήθελαν τη διάλυση της Δημοκρατικής Παράταξης που την πάλεψαν με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, αλλά δεν τα κατάφεραν . Είναι εδώ.

Της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που παρέδωσε το Μακεδονικό έθνος και τη Μακεδονική Γλώσσα πανηγυρίζοντας. Της δημόσιας παραδοχής μιας κυβέρνησης που είχε αυταπάτες.

Της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που χλεύαζαν τυχοδιωκτικά την επιμήκυνση του Χρέους από τους προκατόχους της και σήμερα πανηγυρίζει.

Αυτοί που τον όρο Αριστερός τον διέσυραν ντροπιαστικά για την καρέκλα της εξουσίας, διχάζοντας του πολίτες.

Καμία άλλη Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα τα κατάφερνε καλύτερα, και βέβαια με τις ευλογίες της συνιστώσας του ΚΙΔΗΣΟ και του Ποταμιού που είναι μια μικρή μειοψηφία στα όρια της ανυπαρξίας εντός της παράταξης.

Σήμερα πρέπει να μπει ένα τέλος, στα αντιδραστικά στοιχεία που θέλουν την χώρα έρμαιο πελατειακών λογικών, έρμαιο ρουσφετιών, και κρατικοδίαιτων πρακτικών. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτούς που είναι ενάντια σε κάθε προοδευτική, δημοκρατική για τη χώρα αναπτυξιακή λογική .

Στην φασίζουσα αριστερά του διχασμού της αυταπάτης της ψευτιάς και της υποκρισίας.

Της φασίζουσας αριστεράς, που μιλούσε για Γερμανοτσολιάδες και προδότες στην φασίζουσα αριστερά που μούντζωνε το Κοινοβούλιο, ήταν στους αγανακτισμένους και κυνηγούσε πολιτικούς, και σταματούσε παρελάσεις.

Οι παλαιότεροι μπορεί να μας διηγούνται για την φασιστική δεξιά αλλά εμείς οι νέοι νιώσαμε στο πετσί μας, το πολιτικό μπουλιγκ της αριστεράς .

Και το μίσος για τη Πατριωτική Δημοκρατική Παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό βεβαίως ανησυχεί κάποιους για τη δήθεν προοδευτική συμμαχία που στα χρόνια της Κρίσης είχαν τη Δημοκρατική Παράταξη στο εκτελεστικό απόσπασμα και την χτυπούσαν αλύπητα.

Οι συγκεκριμένοι ήταν μια απομονωμένη μειοψηφία που πήρε λόγο ύπαρξης, λαϊκίζοντας, δημαγωγώντας, λέγοντας ψέματα παίζοντας με τον πόνο του Λαού για ανέβουν στην εξουσία.

Όσον αφορά στη Νάξο τοπικά στην κάλπη του Κινήματός Αλλαγής πήγαν δύο είδη πολιτών: αυτοί με φιλοΣυριζαιακά αισθήματα που είναι βέβαια πλέον ο νομιμοποιημένος σύμμαχος μας χωρίς καμιά ενημέρωσης της βάσης του Κινήματός και οι γνήσιοι Δημοκράτες. Ναι αυτούς που τους αποκαλούσαν, προδότες, Γερμανοτσολιάδες, κλέφτες, τότε στην περίοδο της επανάστασης στα χρόνια της προπαγάνδας της φασίζουσας αριστεράς!

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συμμετείχα στης τοπικές εκλογές του Κινήματός στη Νάξο, πλέον η υποκρισία είναι μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου και της πολιτικής κουλτούρας των συγκεκριμένων, πράγμα που δεν μπορώ να ακολουθήσω. Ελπίζω πως είναι ήδη απομονωμένοι εντός της τοπικής του Κινήματος στη Νάξο .

Η παράταξη μας ήταν πάντοτε Πατριωτική, Δημοκρατική Προοδευτική και Κεντροαριστερή στον αγώνα της ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας μας .

Καλό αγώνα.

Σταμάτης Δημητροκάλλης, πρώην Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων»