Νάξος - ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ: Το "αντίο" στον σύντροφο Γιάννη Θεωνά

Θεωνάς

Σε ηλικία 81 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Ναξιώτης πολιτικός Γιάννης Θεωνάς, που από το 1974 ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και υπήρξε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

 «Ο Γιάννης Θεωνάς υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής, πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, ανοιχτός σε νέες ιδέες και χωρίς ποτέ να έχει την αγωνία των μεγάλων αξιωμάτων» σημείωσε στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

«το 1987 έγινε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ έως το 1996 και από το 1991 έως το 1994 διετέλεσε μέλος του ΠΓ. Το 1994 και το 1999 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής έως και τον Νοέμβρη του 2000, όταν με δημόσια επιστολή του ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΚΚΕ, οπότε και αντικαταστάθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Γιάννη Παττάκη". τόνισε το Κομμουνιστικό Κόμμα στη σχετική ανακοίνωσή του

Αλλά και η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου με ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στον σύντροφο Γιάννη Θεωνά 

"Με αισθήματα θλίψης και βαθιάς συγκίνησης η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου αποχαιρετά σήμερα τον Γιάννη Θεωνά.

Έναν Ναξιώτη που με την προσωπική και πολιτική του διαδρομή, διέδωσε τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς τόσο στο νησί μας, όσο και έξω απ’ αυτό.

Ο Γιάννης Θεωνάς αγωνίστηκε, αρχικά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, του οποίου διατέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (1987–1996), του Πολιτικού Γραφείου (1990–1994) και Ευρωβουλευτής (1994–2000) και κατοπινά μέσω της ΚΕΔΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε, προτάσσοντας το όραμά του για την ενότητα της Αριστεράς.

Διατέλεσε βουλευτής Β΄ Αθήνας στην κρίσιμη περίοδο 09/2015–07/2019. Ο Γιάννης Θεωνάς, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, με μεγάλη συνδικαλιστική δράση (ΟΜΕΟΤΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ), μέσα από κάθε αρένα στην οποία ρίχτηκε, πάλεψε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη στήριξη της εργατικής τάξης, ενώ πάντα έβρισκε χρόνο να ασχολείται με τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα του νησιού μας.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Φιλωτίτη Σύντροφε Γιάννη.

Η Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία” Νάξου

 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News