Νάξος - ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Μοναδική ωφελημένη από το νομοσχέδιο η ολιγαρχία της διαπλοκής

"Δε θα επιτρέψουμε τη νομοθέτηση της “εργασιακής ζούγκλας” που οραματίζονται. Δε θα επιτρέψουμε τη διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και τη νομιμοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας".... Η Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία” Νάξου καλεί όλους τους Ναξιώτες στην σημερινή απεργία που όπως αναφέρει: “Το νέο νομοσχέδιο επιφέρει την ανήκουστη έως τώρα κατάργηση του οκτάωρου…” 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που μπορείτε να δείτε και στο τέλος του άρθρου σε μορφή pdf αναφέρει: 

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου καλεί όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην απεργία της 10ης Ιουνίου 2021. Το οπισθοδρομικό, αναχρονιστικό και συντηρητικό νομοσχέδιο  της κυβέρνησης της ΝΔ, στηρίζει την παραβατικότητα των μεγάλων εργοδοτών και επιτρέπει την πλήρη ασυδοσία της παρασιτικής  ολιγαρχίας της οικονομίας.  

Το νέο νομοσχέδιο επιφέρει την ανήκουστη έως τώρα κατάργηση του οκτάωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την πληρωμή των  εργαζομένων αντί για χρήματα με ρεπό.  

Οι σαρωτικές αυτές αλλαγές θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στην ήδη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία καθώς θα οδηγήσουν σε βίαιη απορρύθμιση της εργασίας, στην απορρύθμιση της ζωής και στην αύξηση της ανασφάλειας κάθε εργαζόμενου. Οι σοβαρές αρνητικές  επιπτώσεις θα έχουν αντίκτυπο στον συνολικό κύκλο της οικονομίας καθώς η αναπόφευκτη μείωση του εισοδήματος θα οδηγήσει σε νέα  ύφεση, πλήττοντας ταυτόχρονα όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μοναδική ωφελημένη από αυτό το νομοσχέδιο “έκτρωμα” είναι η  παρασιτική ολιγαρχία της διαπλοκής, που κυβερνά την χώρα. Η ιδεοληπτικά αντιλαϊκή και αντεργατική στάση της κυβέρνησης θα  βρει απέναντι της το συντριπτικό ποσοστό της κοινωνίας που θα  αποδοκιμάσει τις συντηρητικές μεθοδεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω του προέδρου του δεσμεύτηκε πως αυτές θα καταργηθούν μόνο με μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση, με προοδευτικό πρόσημο.

Η Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία” Νάξου".

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News