Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Π. Μαργαρίτη: "Τι να πει κανείς για τέτοιου είδους υποτέλειες"

Νάξος – Π. Μαργαρίτη: “Τι να πει κανείς για τέτοιου είδους υποτέλειες”

|

Πολιτική παρέμβαση από την ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Παρασκευή Μαργαρίτη – Τι αναφέρει για την απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με την μετονομασία του ΓΕΛ Νάξου και πως σχολιάζει τη στάση Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης

« Και αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν η Ανώτερη Εξουσία να μην υπολογίζει την απόφαση του λαού εκμηδενίζοντας και φτύνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση  γενικότερα, καθώς και την ίδια μας την Δημοκρατία. Η υπογραφή αυτή αποτελεί   αδιαφορία και  καταπάτηση των τοπικών μας κοινωνιών».

Δυναμική τοποθέτηση που δίνει τροφή για προβληματισμό από την ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο, Παρασκευή Μαργαρίτη και με αφορμή την απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου σε «Γενικό Λύκειο Νάξου – «Μανώλης Γλέζος»…  Να σημειώσουμε εδώ ότι η Παρασκευή Μαργαρίτη ήταν στο … μπλοκ των δημοτικών συμβούλων (14-13 το αποτέλεσμα) που ψήφισαν αρνητικά όσον αφορά την ονοματοδοσία Μανώλης Γλέζος στο Γενικό Λύκειο Νάξου.

Παρέμβαση και τοποθέτηση ιδιαίτερα επιθετική, προς το Υπουργείο όπου μιλάει ουσιαστικά για «φτύσιμο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με το φόβο κακού προηγούμενου φέρνοντας ως παράδειγμα τη μελέτη για το λιμάνι της Νάξου…

Επίσης, από το …στόχαστρό της δεν λείπουν οι αναφορές και προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό, αλλά και την αντιπολίτευση… Για την Δημοτική Αρχή ουσιαστικά μιλάει για σχέση υποτέλειας προς την Κυβέρνηση όταν αναφέρει «Βλέπω βέβαια και τον Δήμαρχό μας , ο οποίος αν και αυτός εισηγήθηκε την μη ονομασία του ΓΕΛ, σήμερα να βγαίνει και να κάνει τέτοια ανακοίνωση, που θαρρεί κανείς ότι αυτό ήθελε και αυτό πέτυχε και βέβαια να είναι έτοιμος να πει και  «ευχαριστώ» προς την Κυβέρνηση για το άδειασμα και τον διασυρμό  που του έκανε……»

Ενώ για την αντιπολίτευση σημειώνει «Καταλαβαίνουν άραγε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί την ΑΠΑΡΧΗ  επιβολής της Κεντρικής Εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μην υπολογίζοντας τις αποφάσεις της?»

Και καταλήγει ζητώντας από τα μέλη του δημοτικού Συμβουλίου να τοποθετηθούν δημόσια για το εάν τους εκφράζει αυτή η πολιτική παρέμβαση εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ένα τόσο σημαντικό θέμα…

Αναλυτικά η ανακοίνωση (ημέρα υπογραφής η 6η Οκτωβρίου) που υπογράφει η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, Παρασκευή Μαργαρίτη, αναφέρει:

“Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει μάρτυρες της προσπάθειας πολλών ατόμων της μικρής μας κοινωνίας της Νάξου, να προβληθούν και να επανέλθουν από την αφάνειά τους στην επιφάνεια, χρησιμοποιώντας και καπηλευόμενοι το όνομα ενός Μεγάλου πατριώτη μας, του Ναξιώτη, του Μανώλη του Γλέζου. Όλοι μας αναγνωρίζουμε και τιμούμε τον παγκοσμίας εμβέλειας Παρτιζάνο, που αγωνίστηκε για τα ιδανικά  της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Για αυτό, όπως τα προηγούμενα χρόνια τον τιμούσαμε εν ζωή καθημερινά, έτσι και τώρα μετά τον θάνατό του, του αποδίδουμε τις μέγιστες τιμές.

Η διαφωνία όμως για την ονομασία του ΓΕΛ Νάξου, δεν πίστευα ότι μπορούσε να αναγεννήσει την αρένα των τεχνηέντως κομματικών διαφορών του παρελθόντος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην δοθεί καμία ονομασία στο ΓΕΛ, ασπαζόμενο την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν καθ’ όλα δημοκρατική, μιας και την πήραν οι εκλεγμένοι από τον Λαό της Νάξου δημοτικοί σύμβουλοι και το Ανώτατο Όργανο της δημοκρατίας του τόπου μας , το Δημοτικό  Συμβούλιο.

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Υπουργός με την συναίνεση του Πρωθυπουργού και των Βουλευτών μας, υπέγραψε τελικά την ονομασία του ΓΕΛ Νάξου σε Μανώλης Γλέζος.

Αγαπητοί  Κυβερνώντες, πήρατε την απόφασή σας αδιαφορώντας και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την άποψη του ΔΣ της Νάξου.

Και αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν η Ανώτερη Εξουσία να μην υπολογίζει την απόφαση του λαού εκμηδενίζοντας και φτύνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση  γενικότερα, καθώς και την ίδια μας την Δημοκρατία.   Η υπογραφή αυτή αποτελεί αδιαφορία και  καταπάτηση των τοπικών μας κοινωνιών.

Βλέπω βέβαια και τον Δήμαρχό μας , ο οποίος αν και αυτός εισηγήθηκε την μη ονομασία του ΓΕΛ, σήμερα να βγαίνει και να κάνει τέτοια ανακοίνωση, που θαρρεί κανείς ότι αυτό ήθελε και αυτό πέτυχε και βέβαια να είναι έτοιμος να πει και  «ευχαριστώ» προς την Κυβέρνηση για το άδειασμα και τον διασυρμό  που του έκανε……. Τι να πει κανείς για τέτοιου είδους υποτέλειες

Με έκπληξη ακόμα διάβασα  και όλους τους συναδέλφους  της αντιπολίτευσης του Δήμου να εξάρουν και να τιμούν την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού.

Καταλαβαίνουν άραγε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί την ΑΠΑΡΧΗ  επιβολής της Κεντρικής Εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μην υπολογίζοντας τις αποφάσεις της?

Π.χ.   Αν μετά από λίγο καιρό το Υπουργείο αποφασίσει να γίνει το λιμάνι της Νάξου όπως είχε υποδειχθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, και που το ΔΣ κατά πλειοψηφία  είχαμε καταψηφίσει, δεν θα έχετε κανένα δικαίωμα αγαπητοί συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να κατηγορήσετε κανέναν για φίμωση και καταπάτηση των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού τώρα συμφωνείτε με την μέθοδο αυτή.

Σας καλώ  λοιπόν δημόσια, να πάρετε θέση αν είστε σύμφωνοι με τέτοιου είδους πρακτικές.

Τέλος  όλοι αυτοί  που με την ευκαιρία αυτή,  γράφουν  και δημοσιεύουν ηχηρές  απόψεις, οι Δημοκράτες, οι  Εγγράμματοι, οι Σημαντικοί και οι Πολιτισμένοι, αφού   επικροτούν  και  χειροκροτούν  μεθόδους τέτοιες ενάντιες στην ΤΑ και στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , αποδεικνύονται  ακριβώς το αντίθετο.

 

Με τιμή
Παρασκευή Μαργαρίτη
Φαρμακοποιός
Ανεξάρτητη  Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη