Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Π. Μαργαρίτη: "Τι να πει κανείς για τέτοιου είδους υποτέλειες"

Νάξος – Π. Μαργαρίτη: “Τι να πει κανείς για τέτοιου είδους υποτέλειες”

|

Πολιτική παρέμβαση από την ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Παρασκευή Μαργαρίτη – Τι αναφέρει για την απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με την μετονομασία του ΓΕΛ Νάξου και πως σχολιάζει τη στάση Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης

« Και αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν η Ανώτερη Εξουσία να μην υπολογίζει την απόφαση του λαού εκμηδενίζοντας και φτύνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση  γενικότερα, καθώς και την ίδια μας την Δημοκρατία. Η υπογραφή αυτή αποτελεί   αδιαφορία και  καταπάτηση των τοπικών μας κοινωνιών».

Δυναμική τοποθέτηση που δίνει τροφή για προβληματισμό από την ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο, Παρασκευή Μαργαρίτη και με αφορμή την απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου σε «Γενικό Λύκειο Νάξου – «Μανώλης Γλέζος»…  Να σημειώσουμε εδώ ότι η Παρασκευή Μαργαρίτη ήταν στο … μπλοκ των δημοτικών συμβούλων (14-13 το αποτέλεσμα) που ψήφισαν αρνητικά όσον αφορά την ονοματοδοσία Μανώλης Γλέζος στο Γενικό Λύκειο Νάξου.

Παρέμβαση και τοποθέτηση ιδιαίτερα επιθετική, προς το Υπουργείο όπου μιλάει ουσιαστικά για «φτύσιμο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με το φόβο κακού προηγούμενου φέρνοντας ως παράδειγμα τη μελέτη για το λιμάνι της Νάξου…

Επίσης, από το …στόχαστρό της δεν λείπουν οι αναφορές και προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό, αλλά και την αντιπολίτευση… Για την Δημοτική Αρχή ουσιαστικά μιλάει για σχέση υποτέλειας προς την Κυβέρνηση όταν αναφέρει «Βλέπω βέβαια και τον Δήμαρχό μας , ο οποίος αν και αυτός εισηγήθηκε την μη ονομασία του ΓΕΛ, σήμερα να βγαίνει και να κάνει τέτοια ανακοίνωση, που θαρρεί κανείς ότι αυτό ήθελε και αυτό πέτυχε και βέβαια να είναι έτοιμος να πει και  «ευχαριστώ» προς την Κυβέρνηση για το άδειασμα και τον διασυρμό  που του έκανε……»

Ενώ για την αντιπολίτευση σημειώνει «Καταλαβαίνουν άραγε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί την ΑΠΑΡΧΗ  επιβολής της Κεντρικής Εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μην υπολογίζοντας τις αποφάσεις της?»

Και καταλήγει ζητώντας από τα μέλη του δημοτικού Συμβουλίου να τοποθετηθούν δημόσια για το εάν τους εκφράζει αυτή η πολιτική παρέμβαση εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ένα τόσο σημαντικό θέμα…

Αναλυτικά η ανακοίνωση (ημέρα υπογραφής η 6η Οκτωβρίου) που υπογράφει η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, Παρασκευή Μαργαρίτη, αναφέρει:

“Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει μάρτυρες της προσπάθειας πολλών ατόμων της μικρής μας κοινωνίας της Νάξου, να προβληθούν και να επανέλθουν από την αφάνειά τους στην επιφάνεια, χρησιμοποιώντας και καπηλευόμενοι το όνομα ενός Μεγάλου πατριώτη μας, του Ναξιώτη, του Μανώλη του Γλέζου. Όλοι μας αναγνωρίζουμε και τιμούμε τον παγκοσμίας εμβέλειας Παρτιζάνο, που αγωνίστηκε για τα ιδανικά  της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Για αυτό, όπως τα προηγούμενα χρόνια τον τιμούσαμε εν ζωή καθημερινά, έτσι και τώρα μετά τον θάνατό του, του αποδίδουμε τις μέγιστες τιμές.

Η διαφωνία όμως για την ονομασία του ΓΕΛ Νάξου, δεν πίστευα ότι μπορούσε να αναγεννήσει την αρένα των τεχνηέντως κομματικών διαφορών του παρελθόντος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην δοθεί καμία ονομασία στο ΓΕΛ, ασπαζόμενο την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν καθ’ όλα δημοκρατική, μιας και την πήραν οι εκλεγμένοι από τον Λαό της Νάξου δημοτικοί σύμβουλοι και το Ανώτατο Όργανο της δημοκρατίας του τόπου μας , το Δημοτικό  Συμβούλιο.

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Υπουργός με την συναίνεση του Πρωθυπουργού και των Βουλευτών μας, υπέγραψε τελικά την ονομασία του ΓΕΛ Νάξου σε Μανώλης Γλέζος.

Αγαπητοί  Κυβερνώντες, πήρατε την απόφασή σας αδιαφορώντας και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την άποψη του ΔΣ της Νάξου.

Και αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν η Ανώτερη Εξουσία να μην υπολογίζει την απόφαση του λαού εκμηδενίζοντας και φτύνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση  γενικότερα, καθώς και την ίδια μας την Δημοκρατία.   Η υπογραφή αυτή αποτελεί αδιαφορία και  καταπάτηση των τοπικών μας κοινωνιών.

Βλέπω βέβαια και τον Δήμαρχό μας , ο οποίος αν και αυτός εισηγήθηκε την μη ονομασία του ΓΕΛ, σήμερα να βγαίνει και να κάνει τέτοια ανακοίνωση, που θαρρεί κανείς ότι αυτό ήθελε και αυτό πέτυχε και βέβαια να είναι έτοιμος να πει και  «ευχαριστώ» προς την Κυβέρνηση για το άδειασμα και τον διασυρμό  που του έκανε……. Τι να πει κανείς για τέτοιου είδους υποτέλειες

Με έκπληξη ακόμα διάβασα  και όλους τους συναδέλφους  της αντιπολίτευσης του Δήμου να εξάρουν και να τιμούν την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού.

Καταλαβαίνουν άραγε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί την ΑΠΑΡΧΗ  επιβολής της Κεντρικής Εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μην υπολογίζοντας τις αποφάσεις της?

Π.χ.   Αν μετά από λίγο καιρό το Υπουργείο αποφασίσει να γίνει το λιμάνι της Νάξου όπως είχε υποδειχθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, και που το ΔΣ κατά πλειοψηφία  είχαμε καταψηφίσει, δεν θα έχετε κανένα δικαίωμα αγαπητοί συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να κατηγορήσετε κανέναν για φίμωση και καταπάτηση των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού τώρα συμφωνείτε με την μέθοδο αυτή.

Σας καλώ  λοιπόν δημόσια, να πάρετε θέση αν είστε σύμφωνοι με τέτοιου είδους πρακτικές.

Τέλος  όλοι αυτοί  που με την ευκαιρία αυτή,  γράφουν  και δημοσιεύουν ηχηρές  απόψεις, οι Δημοκράτες, οι  Εγγράμματοι, οι Σημαντικοί και οι Πολιτισμένοι, αφού   επικροτούν  και  χειροκροτούν  μεθόδους τέτοιες ενάντιες στην ΤΑ και στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , αποδεικνύονται  ακριβώς το αντίθετο.

 

Με τιμή
Παρασκευή Μαργαρίτη
Φαρμακοποιός
Ανεξάρτητη  Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...