Νάξος: Το ... παιδαρέλι απαντάει στους ...σοφούς γέροντες

Η αλήθεια είναι ότι οι τόνοι θα ανέβουν… Κακά τα ψέματα είμαστε σε προεκλογική περίοδο ή ετοιμαζόμαστε να μπούμε από τη στιγμή που το 2019 θα πάμε σε εκλογές… Αλλά μήπως είναι λίγο νωρίς για χτυπήματα κάτω από τη μέση; Και το λέμε αυτό γιατί εκφράσεις όπως «παιδαρέλια» ή ακόμη και ερμηνείες που δίδονται κατά το δοκούν δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή… Και αναφερόμαστε στα όσα ακούστηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπου ο Δήμαρχος κος Μαργαρίτης ευρισκόμενος σε θέση … άμυνας με αφορμή την θετική προς τον Βασίλη Βρούτση απόφαση της Εισαγγελέας επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους… Μίλησε για «παιδαρελι που θέλει να κάνει την πολιτική του» και ουσιαστικά ερμήνευσε τις λέξις «ανήθικος» και «παράνομος» ως «πόρνος» και «κλέφτης»… Αποτέλεσμα; Να έχουμε χθες τα ξημερώματα απάντηση μέσω άρθρου από τον Βασίλη Βρούτση, το … παιδαρέλι που με τίτλο «τα «παιδαρέλια» και οι «σοφοί» γέροντες» προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους…

Πόσο εύκολο είναι αυτό; Θα δείξει … Η ουσία είναι ότι ο κος Βρούτσης αναφέρει ότι ο κος Μαργαρίτης και τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής επιλέγουν να κάνουν πολιτική με προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Και παραθέτει τρία χαρακτηριστικά σημεία… Κάνει αναφορά στην διαφορά ανάμεσα στην «Πολιτική ηθική» και την «Προσωπική Ηθική» και τονίζει ότι αρνήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του να παίξουν το παιχνίδι των αντιπάλων… Και καταλήγει με την έκκληση προς όλα τα...«παιδαρέλια» αυτού του τόπου, να πάρουν πρωτοβουλίες. Να δείξουν θάρρος και πολιτικό θράσος. Να διαδραματίσουν το ρόλο που τους αναλογεί στις ίδιες τους τις ζωές".

Αναλυτικά το άρθρο του Βασίλη Βρούτση με τίτλο «Τα «παιδαρέλια» και οι «σοφοί» γέροντες» αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Μανόλης Μαργαρίτης κατά τη διάρκεια ενός πρωτοφανούς παραληρηματικού λογυδρίου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 06.03.2018 και με αφορμή ότι γνωστοποίησα στο σώμα την  αρνητική για εκείνον κατάληξη της μήνυσης που είχε υποβάλει σε βάρος μου, με χαρακτήρισε «παιδαρέλι που θέλει να κάνει την πολιτική του».

Ο κ. Μαργαρίτης αδυνατεί να κατανοήσει τη διάκριση μεταξύ πολιτικής κριτικής και προσωπικών χαρακτηρισμών, ακόμη και μετά την πανηγυρική δικαίωσή μας, αμφισβητώντας ευθέως την κρίση της κυρίας Εισαγγελέως. Προφανώς ευρισκόμενος για άλλη μια φορά σε κατάσταση αμηχανίας, εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας του να μας φιμώσει, μέσω μιας ποινικής καταδίκης, έφθασε στο σημείο να ερμηνεύσει την αναφορά μας στο επίμαχο δελτίο τύπου ως προσωπική. Συγκεκριμένα, προσπαθεί, μάταια, να εξαπατήσει τους πολίτες, δίνοντας την εντύπωση ότι τον αποκάλεσα «κλέφτη» και «πόρνο». Κανείς δεν τον χαρακτήρισε «κλέφτη» ή «πόρνο». Ο κ. Μαργαρίτης ως άποψη περί ηθικής περιορίζεται μόνο στον συγκεκριμένο τομέα;

Είναι προφανές ότι ο κ. Μαργαρίτης  με τις ανωτέρω αναφορές αποδεικνύει, όχι μόνο ότι δεν πρέπει να είναι δήμαρχος, αλλά γενικότερα δεν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική. Και αυτό διότι αγνοεί, όπως φαίνεται, ότι πλην της προσωπικής ηθικής υπάρχει και η ηθική στην πολιτική, για την οποία έχουν μιλήσει από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, μέχρι τον Μακιαβέλι και τον Μαρξ. Και είναι ξεκάθαρο, ότι, ως Δημοτική Κίνηση, ως πολιτικός φορέας, δεν θα ασχολούμασταν ποτέ με έναν πόρνο ή μία πόρνη, καταδικάζοντας την «έκκλητη» ερωτική ζωή τους, διότι οι πράξεις τους, αν επηρεάζουν κάποιον, αυτός είναι μόνο ο εαυτός τους. Μέχρι εκεί.

Αυτό όμως που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, είναι να καταδικάζουμε τον εκτροχιασμό από την πολιτική ηθική, ενός πολιτικού προσώπου με θεσμικό ρόλο, διότι αυτή επηρεάζει όχι μόνο ένα άτομο αλλά, ίσως, την τύχη ενός ολόκληρο τόπου (Δήμου, Κράτους κτλ) και των ανθρώπων του. Αν π.χ. ένας Υπουργός αναθέτει με αδιαφανείς διαδικασίες μία εργολαβία σε μία συγκεκριμένη εταιρεία, προκειμένου να εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια είναι πόρνος; Όχι βέβαια. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι στερείται πολιτικής ηθικής.

Ας δούμε όμως, τώρα ποιος κάνει πολιτική με προσωπικούς χαρακτηρισμούς (προσωπική, κοινωνική, επαγγελματική ζωή):

-   Ο αντιδήμαρχος Μανόλης Πολυκρέτης, έχει χαρακτηρίσει μέσα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. τον δημοτικό σύμβουλο Αντ. Βασαλάκη, «ατσίγγανο».

-   Η Δημοτική Πλειοψηφία, με δελτίο τύπου της, με το οποίο απαντούσε σε δικό μας δελτίο με το οποίο καταγγείλαμε το Δήμαρχο για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΟΤΑ Ν. Κυκλάδων, αμφισβήτησε εμμέσως - πλην σαφώς την επαγγελματική μου κατάρτιση, αμφισβητώντας ότι είχαμε δίκιο. Και σε αυτήν την περίπτωση δικαιωθήκαμε πανηγυρικά, από το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, που έκρινε παράνομες τις ενέργειες του Δημάρχου.

-  Το ίδιο έκανε και με δελτίο τύπου στις 15.04.2016 όπου αναφέρει συγκεκριμένα: «Τέλος, ευχής έργο θα ήταν να διαβάζει (σ.σ. εγώ ο γράφων) πιο προσεκτικά τους νόμους λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας και να  μην πετάει πυροτεχνήματα, ακόμα κι αν αυτά είναι άσφαιρα, γιατί σε κάθε περίπτωση αυτά είναι παιχνίδια για παιδιά και όχι για επαγγελματίες δικηγόρους και αρχηγούς αντιπολίτευσης». Το δελτίο τύπου αυτό αφορούσε τις απευθείας αναθέσεις για τις οποίες με μήνυσε και αποδείχθηκε ότι έγιναν παράτυπα.

-  Όσες φορές θέλησαν, ο κ. Μαργαρίτης και κάποιοι από τους συμβούλους της παράταξής τους, να αφήσουν υπονοούμενα για την επαγγελματική μου επάρκεια, ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Όχι από εμένα ως νομικό, αλλά από τον ίδιο το Νόμο και κυρίως από τη δουλειά που κάνουν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ για να προασπίσουν το συμφέρον των δημοτών. Προσωπικά, οφείλω να ομολογήσω, ότι συμβάλλω λιγότερο από πολλούς στην δουλειά που γίνεται.

Πλην των ανωτέρω παραδειγμάτων, οι αναφορές με υπονοούμενα για την επαγγελματική μου επάρκεια ή την ηλικία (νιότη) μου, «δίνουν και παίρνουν» σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από διάφορα μέλη της πλειοψηφίας. Είναι προφανές ότι το πολιτικό τους επίπεδο δεν τους επιτρέπει να αντιπαρατεθούν με πολιτικό λόγο και κάθε φορά, που αποκαλύπτουμε την ανεπάρκειά τους και μαινόμενοι καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, αφήνοντας έτσι να φιγουράρει ολόγυμνη η πολιτική τους μιζέρια. Ποτέ δεν υποβάλαμε καμμία μήνυση, ούτε κάναμε σημαία προς τα έξω ότι μας προσβάλλουν. Αν το κάναμε, θα παίζαμε το παιχνίδι τους, που δεν θέλουν να γίνεται στο γήπεδο, αλλά στα αποδυτήρια. Ούτε καν στην εξέδρα.

Δεν καταλαβαίνει ότι είναι ακόμη πιο ταπεινωτικό για τον κύριο Μαργαρίτη, να ομολογεί ότι αυτοί που θεωρεί «παιδαρέλια», αποκαλύπτουν την ανεπάρκεια του;

Με την ευκαιρία, καλώ όλα τα «παιδαρέλια» αυτού του τόπου, να πάρουν πρωτοβουλίες. Να δείξουν θάρρος και πολιτικό θράσος. Να διαδραματίσουν το ρόλο που τους αναλογεί στις ίδιες τους τις ζωές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News