Νάξος - Παναγιά Αργοκοιλιώτισσα: Μπήκε η υπογραφή για τη χρηματοδότηση έργων ανάπλασης

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Ηταν μία από τις προτάσεις που είχαμε ακούσε πριν από μερικές εβδομάδες από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό.. Είχε αναφέρει ότι "έρχεται σημαντική κίνηση που θα αναβαθμίσει την ορεινή Νάξου μέσω του συνεδριακού τουρισμού.. Και στο προσκήνιο είναι η Παναγία Αργοκοιλιώτισσα"

Το μεγαλύτερο προσκύνημα της Νάξου... Παναγία Αργοκοιλιώτισσα. Μία πανέμορφη εκκλησία στην άκρη της Βόρειας πλευράς του νησιού, δίπλα στην Κόρωνο, σε αμφιθεατρική θέση που μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ ώστε όλη η περιοχή να αναβαθμιστεί. 

Πως; Μα με την ανάδειξη του συνεδριακού και δη θρησκευτικού τουρισμού...  Βέβαια υπάρχει και το ζήτημα της απόστασης, αλλά όπως λέει και ο λαός "σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, όλα γίνονται" 

Και τώρα έρχεται η ώρα της ...υπογραφής. Και ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός μέσα από τη προσωπική του σελίδα στα social media μας αναφέρει ότι " εντάχθηκε σήμερα στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης, η πρόταση με τίτλο «Κοινωνικές και Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις Πανναξιακού Ιερού Προσκηνήματος Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας» με προϋπολογισμό 8.100.000 €."

 

Εξηγεί περιληπτικά τι θα συμβεί και ευχαριστεί όσους βοήθησαν ώστε να γίνει πράξη... 

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κου Λιανού αναφέρει: 

"Με υπογραφή του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής Γεωργίου Ζερβού, εντάχθηκε σήμερα στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης, η πρόταση με τίτλο «Κοινωνικές και Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις Πανναξιακού Ιερού Προσκηνήματος Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας» με προϋπολογισμό 8.100.000 €.

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή των υπαρχόντων και την κατασκευή νέων κοινωνικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων στο χώρο του Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος στην Κόρωνο και θα υλοποιηθεί μετά από Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Νομικού Προσώπου του Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας που εποπτεύεται από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, ως κυρίου του έργου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ως δικαιούχου.

Ευχαριστώ πολύ τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ζερβό, τα στελέχη του Υπουργείου και της Διαχειριστικής Αρχής του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, που βοήθησαν. Επίσης ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Καλλίνικο και την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας για την άψογη συνεργασία καθώς και τα στελέχη του Δήμου που αντεπεξήλθαν άμεσα και αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της υποβολής της πρότασης και της τεκμηρίωσής της.

Η υλοποίηση θα απαιτήσει σκληρή προσπάθεια, αλλά θα δουλέψουμε ομαδικά, με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση του έργου και την ανάπτυξη της περιοχής. Η ορεινή Νάξος με την παράδοση του έργου θα αποκτήσει Προσκυνηματικό τουρισμό αντάξιο της παρακαταθήκης της θρησκευτικής ιστορίας της, της εικόνας της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας και της πίστης των Ναξιωτών".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News