Νάξος: "Ψυχραιμία, Ελπίδα και ... Υπομονή" συστήνουν "Νησιωτική Πολιτεία" και "Πολίτες για τα Νησιά μας"

Την περασμένη Παρασκευή (09/03) το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τον προγραμματισμό των προσλήψεων για το 2018 σχετικά με την πρόσληψη 19 ατόμων με ορισμένο χρόνο για κάλυψη αναγκών που υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα… Και οι ειδικότητες είναι στην «Καθαριότητα», ήτοι τρεις οδηγούς – συνοδούς απορριμματοφόρων και δέκα ειδικότητας «εργάτες καθαριότητας» και για την ύδρευση έχουμε έξι θέσεις εργατών ύδρευσης… Και η διάρκεια της σύμβασης είναι για οκτώ μήνες…

Και πάμε στο προκείμενο… Που δεν είναι άλλο από το «ομόφωνα»… Και έρχεται μέσω ανακοίνωσης από κοινού των δημοτικών παρατάξεων «Νησιωτική Πολιτεία» και «Πολίτες για τα Νησιά μας», κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Εξηγούν τον λόγο που «αναγκάστηκαν» να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή (να ψηφίσουν θετικά») για μία ακόμη φορά κάνουν αναφορά στο θέμα του προϋπολογισμού που δεν έχει ψηφιστεί αν και μέσα Μαρτίου ενώ υπάρχει αναφορά και στο θέμα «μας λυπούνται» για να μην τελματώσουμε την καλοκαιρινή περίοδο… Και στέλνουν μήνυμα στους συνδημότες και επαγγελματίες Τουρισμού που για μία ακόμη φορά θα σηκώσουν το βάρος της οικονομίας στην Νάξο… Και αυτό το μήνυμα είναι τρεις … λέξεις «Ψυχραιμία, Ελπίδα και … Υπομονή»

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική αυτή ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Εσωτερικών με Εγκύκλιο του στις αρχές Φεβρουαρίου, έδωσε τη δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν εργάτες με οκτάμηνη σύμβαση για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες τους (ιδίως στο τομέα της  καθαριότητας). Παράλληλα με νομοθετικές διατάξεις το 2017, είχε δώσει τη δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου  προσωπικού  γι΄ αυτές τις υπηρεσίες.

 Όταν όμως ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων:

• έχεις απεμπολήσει αυτή τη δυνατότητα γιατί αρνείσαι να αποδεχτείς ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλη  πολιτική εκτός αυτής που ακούει στο όνομα «εργολαβίες», έστω κι αν σου (δηλαδή ΜΑΣ) κοστίζουν πανάκριβα, 

• είναι  ήδη μέσα Μαρτίου και δεν έχεις ψηφισμένο και εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το τρέχον έτος,

• αγνοείς συνειδητά το σαφές νομοθετικό πλαίσιο, τη λογική και την τάση που αφορά στις   ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες σου, επιλέγοντας ψηφοθηρική και κοστοβόρα πολιτική, 

κινδυνεύεις να βρεθείς (για ακόμα μία φορά) εκτός νυμφώνος, διότι έρχεται νομοτελειακά η ώρα που θα  πρέπει να «κοιμηθεί ο Θεός» των κρατικών υπηρεσιών, για να εξασφαλίσεις το στοιχειώδες δικαίωμα της  καθαριότητας  στους δημότες και τους επισκέπτες  σου. 

  Επαφίεσαι στην ελπίδα της στρεβλής ερμηνείας νόμων και διατάξεων και ευελπιστείς να σε  λυπηθούν για  να μην τελματώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, δικαιώνοντας –προς το χείριστο μάλιστα– τη γνωστή φήμη σου.

Μ΄ αυτή την ελπίδα αναγκαστήκαμε και εμείς να δώσουμε θετική ψήφο στο προχθεσινό έκτακτο & μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια υπόθεση που μάλλον μοιάζει με ευχή.

Την ίδια ώρα, όμοροι «ανταγωνιστικοί τουριστικά» νησιωτικοί Δήμοι, αλλά και Δήμοι σ΄ όλη την Ελλάδα, έχοντας εκπληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους και εφαρμόζοντας μια συγκεκριμένη ορθολογική πολιτική στον τομέα της καθαριότητας τα προηγούμενα χρόνια, βαδίζουν σήμερα προς το καλοκαίρι με τη σιγουριά ύπαρξης λύσης σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αφορούν στις παροχές προς τους  δημότες  και  τους  επισκέπτες  τους, προσλαμβάνοντας ικανό αριθμό υπαλλήλων καθαριότητας και σχετικών ειδικοτήτων.

Και κάτι τελευταίο. Η ίδια η Δημοτική Αρχή, στα έγγραφα της αναγνωρίζει ότι η πρόσληψη ικανού αριθμού   οκταμηνητών στον τομέα της καθαριότητας, για τις οποίες εκλιπαρεί (αφού δεν έχει εκπληρώσει τις  υποχρεώσεις της για να τις δικαιούται και να τις διεκδικήσει ευθέως)  είναι ύψιστο  ζήτημα  διασφάλισης  της  δημόσιας υγείας. Ποιες και πόσες παραιτήσεις θα υπάρξουν αν, ό μη γένοιτο, οι «προσευχές» δεν εισακουστούν  και ο «Θεός ξυπνήσει πρωί»;

Προς τους συνδημότες μας και τους επαγγελματίες του τουρισμού:  Ψυχραιμία,  Ελπίδα  και  … Υπομονή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News