Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος: Σε live μετάδοση το σημερινό (18/06) δημοτικό Συμβούλιο με ουκ ολίγα...

Νάξος: Σε live μετάδοση το σημερινό (18/06) δημοτικό Συμβούλιο με ουκ ολίγα θέματα

|

Σε απευθείας μετάδοση μέσω της ιστοσελίδας μας (naxospress.gr) θα δούμε την σημερινή (14:00) πρώτη μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  – Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν 

Η πρώτη συνεδρίαση μετά την ψήφιση του προϋπολογσμού, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβολίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι γεγονός. Και μάλιστα σήμερα… Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Με 37 θέματα. Αρκετά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Κι έχουν να κάνουμε ζητήματα όπως οι αναθέσεις έργων, η επικαιροποίηση μελετών που έχουν να κάνουν με υποδομές, είτε μιλάμε για τα σχολεία, είτε για ζητήματα αποχέτευσης ή ύδρευσης ή ακόμη και λιμάνι. Και μιλάμε για αυτό στην Σχοινούσα… Και βέβαια ενδιαφέρον θα έχει η συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης όπου το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Νάξου (με δεδομένο ότι έχουμε πλέον ανάρτηση των τευχών δημοπράτησης) ή και το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με λειτουργία θαλάσσιου πάρκου στον Αγιο Προκόπιο θα κλέψουν την παράσταση… Κι εμείς θα είμαστε εκεί. Και μέσα από την ιστοσελίδα μας στο fb ( https://www.facebook.com/naxospress.gr/) μπορείτε να δείτε τη συνεδρίαση σε απευθείας μετάδοση με την αρωγή του Σπύρου Μάκαρη (sportcyclades.gr) 

Αναλυτικά, τα θέματα έχουν ως εξής:
1. Έγκριση ή μη δαπάνης, διάθεση πίστωσης και πολυετίας για την επιχορήγηση των Ιατρών του Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου.

2. Έγκριση επικαιροποιημένης μελέτης και τροποποίηση απόφασης υποβολής πρότασης χρηματοδότησης για το έργο: «Αποκατάσταση – Στεγανοποίηση Λιμνοδεξαμενής Εγγαρών».

3. Έγκριση επικαιροποιημένων τευχών δημοπράτησης της μελέτης του έργου: «Ανακατασκευή w-c στο δημοτικό σχολείο Βίβλου», Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

4. Έγκριση μελέτης και ορισμού τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Αντικατάσταση – επέκταση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης Τ.Κ. Δ.Ε. Δρυμαλίας».

5. Έγκριση της νέας μελέτης του έργου: «Νέο Λιμάνι Σχοινούσας» ως προς τα θέματα: α) Χρήσεων Γης, β) Όρων Δόμησης & Τεχνικής Περιγραφής Εγκαταστάσεων.

6. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για το έργο: «Προσθήκη αίθουσας νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο Δονούσας».

7. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Ανέγερση τμήματος 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου και διαμόρφωση αύλειου χώρου».

8. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Αντικατάσταση – επέκταση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης Τ.Κ. Δ.Ε. Νάξου».

9. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Τσιμεντοστρώσεις δρόμων εντός του οικισμού των Τ.Κ. στην Δ.Ε. Δρυμαλίας».

10. Λήψη απόφασης περί μίσθωσης γεωτρήσεων στην Δημοτική Ενότητα Νάξου λόγω λειψυδρίας.

11. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών: α) «Συντήρηση – παρακολούθηση και αποκατάσταση λειτουργίας Η/Μ εξοπλισμού εγκαταστάσεων Ύδρευσης – Άρδευσης – Αποχέτευσης νήσου Νάξου», β) Συντήρηση και λειτουργία εγκαταστάσεων ΒΙΟ.ΚΑ Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

12. Λήψη απόφασης για την ανάθεση της υπηρεσίας «Συντήρηση – παρακολούθηση και αποκατάσταση λειτουργίας Η/Μ εξοπλισμού εγκαταστάσεων Ύδρευσης – Άρδευσης – Αποχέτευσης νήσου Νάξου» σε τρίτο και διενέργεια διαγωνισμού.

13. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργασίας: «Καθαρισμός υδατοδεξαμενών στις Δημοτικές Κοινότητες Δονούσας – Ηρακλειάς – Κουφονησίων και Σχοινούσας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

14. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργασίας: «Καθαρισμός εσωτερικών χώρων των κοινοτικών κτιρίων στις Δημοτικές Κοινότητες Δονούσας – Ηρακλειάς – Κουφονησίων και Σχοινούσας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

15. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργασίας: «Ευπρεπισμός των κοινόχρηστων χώρων στις Δημοτικές Κοινότητες Δονούσας – Ηρακλειάς – Κουφονησίων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

16. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών: «Καθαριότητας και συγκέντρωσης απορριμμάτων» στις Δημοτικές Κοινότητες Δονούσας – Ηρακλειάς – Κουφονησίων και Σχοινούσας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

17. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών για: «Καθαρισμό παραλιών στην Δ.Κ. Δονούσας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

18. Λήψη απόφασης για μίσθωση ή μη χώρων στάθμευσης οχημάτων στη Δημοτικές Κοινότητες Νάξου, Αγίου Αρσενίου και Φιλωτίου και στις Τοπικές Κοινότητες Απειράνθου, Εγγαρών και Κορωνίδας.

19. Λήψη απόφασης για μίσθωση ή μη χώρου αθλοπαιδιών στην Τοπική Κοινότητα Ποταμιάς.

20. Λήψη απόφασης μίσθωση ή μη χώρου για την στέγαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

21. Επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολικών Μονάδων (Α’+Β’ Δόση 2018).

22. Λήψη απόφαση για έκτακτη επιχορήγηση του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

23. Αποδοχές χρηματοδοτήσεων.

24. Έγκριση ή μη πληρωμής χρηματοδοτούμενων μισθωμάτων έτους 2017.

25. Σύσταση επιτροπής Αξιολόγησης Καταλληλότητας Μηχανημάτων Έργου και πάσης φύσεως Οχημάτων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

26. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.

27. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.

28. Συγκρότηση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.

29. Λήψη απόφασης για την προέγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης για οικόπεδο εντός του οικισμού της πόλης της Νάξου, (οδός Σχοινούσας – περιοχή «Αγκαθάκια») για ίδρυση Υπαίθριου Σταθμού Επιβατικών Αυτοκινήτων.

30. Λήψη απόφασης για την χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων ιδιοκτησίας «Ν. Βαλέρης – Ρ. Μετζητάκος Ο.Ε.».

31. Έγκριση εφαρμογής δακοκτόνων μέτρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς για το έτος 2018.

32. Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.

33. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 25/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., η οποία αφορά στον κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

34. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 86/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου, η οποία αφορά στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, του νομικού προσώπου.

35. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 102/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου, η οποία αφορά στην Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του νομικού προσώπου.

36. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 103/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου, η οποία αφορά στην τροποποίηση του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας Διοίκησης και Διαχείρισης του νομικού προσώπου.

37. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 35/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η οποία αφορά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018 της επιχείρησης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: “Καθαρίζει” απόψε (20/04) τον Πρωτέα και πάει …τελικό

Ωρα... τελικού για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia . Αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και πιάνει τον μεγάλο στόχο, την παρουσία στον τελικό ανόδου κόντρα στο Αιγάλεω ή Δάφνη Πανελευσινιακό

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο