Νάξος - Σμύριδα: Ωρα αποφάσεων για τους σμυριδεργάτες

Νάξος

Οι σμυριδεργάες για μία ακόμη φορά είναι μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί, η τροπολογία που κατέθεσε τη Πέμπτη (14/10) ο κος Γιάννης Βρούτσης να έγινε ομόφωνα δεκτή από τους βουλευτές των κομμάτων και το ασφαλιστικό δικαίωμα των εργατών να έχει εξασφαλιστεί και το 2021, όμως το μεγάλο ζήτημα είναι η εξόρυξη. Κι αυτή η λέξη για 3η χρονιά είναι απαγορευτική... 

Οπότε; Πάμε σε μία ακόμη συνέλευση.  Ο Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου καλεί όλους τους σμυριδορύκτες, σήμερα Σάββατο 16 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο Οικομουσείο Κορώνου όπου θα συζητηθεί το παρακάτω μοναδικό θέμα: Άνοιγμα ορυχείων για το έτος 2021 – Έναρξη Κινητοποιήσεων. Και όπως είναι λογικό, η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. 

Ομως δεν είναι μόνο το θέμα της εξόρυξης που αφορά τους σμυριδεργάτες.. 

Οι τελευταίες εξελίξεις (με βάση το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο) θέλουν και την μεταφορά των γραφείων Σμύριδας από την Απείρανθο (Μουτσούνα) στο Χαλκί...  Κάτι που έχει προκαλέσει επίσης αντιδράσεις ενώ διαφαίνεται όλο και περισσότερο η πρόθεση του Δήμου να εμπλακεί στην υπόθεση "Σμυριδικό"... 

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Κοινότητα Απεράθου πρόσφατα πήρε αρνητική απόφαση όσον αφορά το θέμα της μεταφοράς του Γραφείου από την Απείρανθο (Μουτσούνα) στο Χαλκί τονίζοντας ότι η Κοινότητα διαθέτει χώρους στην Απείρανθο εάν δεν θέλουν οι υπάλληλοι να μετακινούνται στην Μουτσούνα και δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να φύγει το γραφείο από το χώρο ευθύνης της Κοινότητας όπου και βρίσκεται από την δεκαετία του 20 (σχεδόν 100 χρόνια). 

Επίσης είναι γνωστό ότι και η Κοινότητα Κορώνου ζήτησε την μεταφορά του γραφείου στην Κόρωνο μέσω του προέδρου κου Κωνσταντάκη με βασικά επιχειρήματα ότι η Κόρωνος έχει τους περισσότερους σμυριδεργάτες, παραδίδεται η μεγαλύτερη ποσότητα, υπάρχει πλάστιγγα (σ.σ. στην Σαραντάρα για την ζύγιση και μεταφορά της σμύριδας) και βέβαια στην Κόρωνο υπάρχει και το Γραφείο του Συνδέσμου Σμυριδεργατών οπότε υπάρχει καλύτερη συνεργασία και εξυπηρέτηση, μεταξύ των εκπροσώπων των σμυριδεργατών και των υπαλλήλων. 

Τι θα γίνει; Το σιγουρο είναι ότι οι σμυριδεργάτες δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News