Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - ΣΥΡΙΖΑ: "Πόση κοροϊδία ακόμα μπορεί να αντέξει ο λαός για...

Νάξος – ΣΥΡΙΖΑ: “Πόση κοροϊδία ακόμα μπορεί να αντέξει ο λαός για το φράγμα;”

|

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας” Νάξου σχετικά με την αφορμή της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Γεωργαντά στη Νάξο.. 

“….. Η κατασκευή του φράγματος είναι το σημαντικότερο έργο δημοσίου συμφέροντος των τελευταίων είκοσι και πλέον ετών στη Νάξο, το μεγαλύτερο φράγμα των Κυκλάδων, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων, απαραίτητο για την ολοκληρωμένη και δίκαιη ανάπτυξη του τόπου μας και για την αξιοποίηση και την προστασία των φυσικών πόρων….” 

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η ανακοίνωση που εξέδωσε  ο Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας” Νάξου σχετικά με την αφορμή της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Γεωργαντά στη Νάξο..  Επίκεντρο όπως καταλάβατε το φράγμα Τσικαλαριού (σ.σ. Ποταμιάς) και έχει τίτλο η ανακοίνωση ” Πόση κοροϊδία ακόμα μπορεί να αντέξει ο λαός της Νάξου;” καταλήγει δε ” Η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, αδιαφορεί για την υγιή, ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη της Περιφέρειας μας, αδιαφορεί για την επιβίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, και έρχεται και πάλι να μοιράσει ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις, λίγο πριν τις εκλογές”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς, ήρθε στην Νάξο για να μοιράσει φρούδες προεκλογικές υποσχέσεις.

Για την ιστορία ας θυμίσουμε σε όσους έχουν ξεχάσει ή και σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, ότι στις 11/01/2013 υπογράφηκε η σύμβαση για το φράγμα με τον ανάδοχο, ύψους 6.875.707 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, με αποτέλεσμα να δοθεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο στον εργολάβο, ύψους 820.000 ευρώ λόγω καθυστέρησης έναρξης εργασιών. Το έργο ενώ θα έπρεπε να τελειώσει στις 11/06/2015 παίρνει νέα παράταση μέχρι το Δεκέμβριο του 2020.

Σε απάντηση ερώτησης 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Στ. Αραχωβίτη και του βουλευτή Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιου, ο υφυπουργός Γ. Οικονόμου απαντά εγγράφως στις 31/05/2021, τα εξής ευτράπελα:

1. Ότι το έργο προχωράει κανονικά και έχει απορροφηθεί το 35% του προϋπολογισμού του έργου. Ερώτηση: Αν σε 10 χρόνια έχει απορροφηθεί το 35% του προϋπολογισμού του έργου πως έως τις αρχές του 2024 όπως είπε στην επίσκεψη του ο Υπουργός απορροφηθεί το υπόλοιπο 65%; Να αναφέρουμε ότι έχει γίνει διακοπή εργασιών στο φράγμα, από τον Ιούλιο 2021, με ευθύνη του υπουργείου και υπογραφή του Υπουργού, για τεχνικά θέματα και ελλείψεις που δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα.

2. Η μεγάλη αντίφαση είναι ότι σε αυτό το απαντητικό έγγραφο ενώ αρχικά ο Υφυπουργός αναφέρει ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα με 9.251.943,50 ευρώ η κατασκευή του φράγματος καθώς και η κατασκευή των δικτύων διανομής του νερού του φράγματος, στο ίδιο έγγραφο στην τελευταία παράγραφο αναφέρει ότι η μελέτη του αρδευτικού δικτύου κατά την παρούσα φάση δεν είναι ενταγμένη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ και ως εκ τούτου δεν προκύπτει αρμοδιότητα της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Υπουργείου για τη σύνταξη της μελέτης των δικτύων.

Αυτή η μεγάλη αντίφαση αποδεικνύει ότι σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή μας κοροϊδεύουν.

3. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται τέλος, ότι η έναρξη εργασιών του έργου έγινε στις 24/07/2017 δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ουσιαστικά χάρη στις προσπάθειες του βουλευτή Νίκου Μανιού σε συνεργασία με τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου.

Ότι εργασίες έγιναν στο φράγμα, έγιναν από το 2017 έως το 2019, όσο ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και μόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ελπίδα να τελειώσει η κατασκευή του φράγματος και των δικτύων διανομής νερού.

Η κατασκευή του φράγματος είναι το σημαντικότερο έργο δημοσίου συμφέροντος των τελευταίων είκοσι και πλέον ετών στη Νάξο, το μεγαλύτερο φράγμα των Κυκλάδων, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων, απαραίτητο για την ολοκληρωμένη και δίκαιη ανάπτυξη του τόπου μας και για την αξιοποίηση και την προστασία των φυσικών πόρων.

Η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, αδιαφορεί για την υγιή, ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη της Περιφέρειας μας, αδιαφορεί για την επιβίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, και έρχεται και πάλι να μοιράσει ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις, λίγο πριν τις εκλογές.

Η Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία” Νάξου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δαμαλάς: Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Πότε και που θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων και η γιορτή για την Ανοιξη

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πρόταση δυσπιστίας: 159 «όχι» από την Βουλή

Τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα