Νάξος: Τι συζήτησε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τον κο Σκουρλέτη

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Νεκτάριος Σαντορινιός, συναντήθηκαν χθες  Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, τον οποίο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου, Εμμανουήλ Πολυκρέτης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η δυνατότητα ενεργοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων των δύο υπουργείων προκειμένου να ενισχυθεί ο Δήμος για την εκτέλεση έργων διασφάλισης της υδροδότησης του νησιού άμεσα, όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Η δημοτική Αρχή αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της που περιλαμβάνει,  συνδυαστικά και ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητες, την ολοκλήρωση σειράς γεωτρήσεων και την εγκατάσταση των απαραίτητων συνοδευτικών δικτύων, την εκτέλεση έργων σε υφιστάμενη δεξαμενή νερού, την εκμίσθωση μονάδων αφαλάτωσης και την εκμίσθωση ιδιωτικών γεωτρήσεων, με σκοπό να αποφευχθούν άμεσα προβλήματα υδροδότησης του νησιού, αλλά και να εξασφαλιστεί η επάρκεια για το μέλλον.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει ήδη λάβει 200.000 ευρώ για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έχει ενισχυθεί σχετικά και από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ωστόσο, η δημοτική Αρχή έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα εξαντληθούν οι δυνατότητες μιας εκ νέου χρηματοδότησης και από τα δύο υπουργεία,  προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή της λειψυδρίας, η οποία εντάθηκε από την σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Νάξο το τρέχον έτος. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» και των ειδικών πιστώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Δελτιο Ενημέρωσης Υπουργείο Εσωτερικών