Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος: Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Νάξου & Μ. Κυκλάδων ανακοίνωσε ο...

Νάξος: Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Νάξου & Μ. Κυκλάδων ανακοίνωσε ο Μ. Πολυκρέτης (video)

|

Μανώλης Πολυκρέτης: “Τώρα είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ, να δώσουμε θέση στην αισιοδοξία, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία των νησιών και των πολιτών τους”.

Σε συνέχεια της παραίτησης από τη θέση του Αντιδημάρχχου και της ανεξαρτητοποίησης από την Παράταξη του Δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης, προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας στις επερχόμενες εκλογές.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε με ένα βίντεο και συνοδεύτηκε από το σχετικό κείμενο τα οποία παραθέτουμε παρακάτω:

Νάξος 12 Σεπτεμβρίου 2022

 

polykretis.jpgΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητές  μου Συμπολίτισσες, Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

καλή σας μέρα!

Καταρχάς θα ήθελα λόγω της ημέρας να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο, με υγεία και δύναμη. Εύχομαι επίσης, σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό μας και σε κάθε γονιό,  να οπλιστούν με υπομονή, επιμονή, με δύναμη ψυχής, με ελπίδα, πίστη, ώστε να βοηθήσουν και να στηρίξουν τα παιδιά μας σε κάθε τους βήμα.

Διανύσαμε και διανύουμε, μια περίοδο δύσκολης συγκυρίας για την Πατρίδα μας.

Από τη μια η οικονομική κρίση και από την άλλη η υγειονομική κρίση, που έχουν επηρεάσει άμεσα τις ζωές μας. Ωστόσο, ελπίδα για όλους μας αποτελεί η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτήν την περίοδο όμως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που παίζει έναν από τους πιο σημαντικούς και ουσιαστικούς ρόλους στη ζωή όλων μας, είναι αναγκαίο -και υποχρεωμένη θεωρώ- να βοηθήσει τα μέγιστα και να σταθεί δυναμικά στο πλευρό των πολιτών. Πρέπει να κάνουμε  στην άκρη την απαισιοδοξία και την απογοήτευση και να κοιτάξουμε το μέλλον, με θάρρος και αισιοδοξία.

Η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και η αλληλεγγύη, θα πρέπει να πρυτανεύσουν, παράλληλα με τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης  σε τοπικό επίπεδο, βάσει των απαιτούμενων πολιτικών που θα πρέπει να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν.

Σήμερα, είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ο τόπος μας να πάει μπροστά!

Από τούτο το βήμα λοιπόν απευθυνόμενος σε εσάς, δηλώνω επίσημα την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, που θα γίνουν σε 13 μήνες από σήμερα.

Στόχος μου είναι η διαμόρφωση και ο σχεδιασμός μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης των νησιών μας που ευελπιστώ στην αφομοίωσή της από το πολιτικό και διοικητικό προσωπικό για την υλοποίηση και εφαρμογή της, με τελικό αποδέκτη την ίδια την κοινωνία.

Για το σχεδιασμό αυτό, βασίζομαι σε τομές που θα πρέπει να γίνουν και οι οποίες θα προέλθουν μέσα από συνεργασίες και συζητήσεις, με ειλικρίνεια, αλληλοσεβασμό, εμπιστοσύνη, αντικειμενικότητα και συλλογικότητα. Είναι άμεση ανάγκη για τον τόπο μας, η λήψη πρωτοβουλιών και η εφαρμογή αποφάσεων σε δράσεις που έχουν ανάγκη τα νησιά μας και που θα προάγουν τελικά το Κοινό μας συμφέρον.

Αξιοποιώντας την απέραντη αγάπη μου για τα νησιά μας, την εμπειρία και την γνώση που έχω αποκτήσει μετά τη μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά, έχοντας δώσει ουσιαστικά δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια και με τη βοήθεια των συνεργατών μου, δημιουργούμε ένα πολυσυλλεκτικό, υπερκομματικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με μοναδικό στόχο, την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, την οικονομική ανάπτυξη, την καλύτερη δυνατή λύση σε προβλήματα ανεργίας αλλά και την αλληλεγγύη στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες του τόπου μας. Δεν θα διαχωρίσουμε κανέναν και μακριά από μας οι όποιες πολιτικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις.

Τον αγώνα αυτό θα τον δώσω, με σεβασμό σε όλους εσάς τους συμπολίτες μου, όπου τόσα χρόνια  με τιμάτε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας και με την δική σας υποστήριξη και συμβολή θα προχωρήσω, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μου και την ανάγκη του, να μπει σε έναν αναπτυξιακό δρόμο, όπως του αξίζει.

Τα νησιά μας έχουν τεράστιες δυνατότητες και το γνωρίζουμε. Δεν μπορούμε να παραμένουμε άλλο αδρανείς, δεν μπορούν να συσσωρεύονται και να διογκώνονται  άλλο τα προβλήματα. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Πώς έφτασα ως εδώ; Πολλοί συμπολίτες μας, βλέποντας καταστάσεις και προβλήματα, με παρότρυναν να σταθώ επικεφαλής μιας νέας δημοτικής κίνησης, με στόχο, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και όλους τους τομείς.

Για το λόγο αυτό ακριβώς, ξεκινώ άμεσα το διάλογο και τη συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου μας και φυσικά με τους ίδιους τους πολίτες, αξιοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας,  σε ένα ευρύ δημόσιο διάλογο, σε ένα δημιουργικό και παραγωγικό κύκλο εργασιών, καταγράφοντας τα προβλήματα και ακούγοντας προτάσεις, διαμορφώνοντας μαζί με εσάς ένα πρόγραμμα δράσης για την επόμενη δημοτική περίοδο, που θα στοχεύει στην επίλυση μικρών και μεγάλων ζητημάτων αλλά πάνω από όλα, σε μια ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας!

Αυτό θα το πετύχουμε και το πιστεύω πραγματικά!

Μπορούμε να το πετύχουμε, αξιοποιώντας πρόσωπα ικανά και όλους τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους και ευκαιρίες που δίνονται, αλλάζοντας ριζικά το δήμο μας!

Αρχίζουμε δουλειά!

Τις αμέσως επόμενες ημέρες  θα ξεκινήσουμε επισκέψεις και ενημερώσεις σε όλα τα νησιά, χωριά και οικισμούς του Δήμου μας, ώστε να συνομιλήσουμε με κάθε κάτοικο, με κάθε φορέα για να σχεδιάσουμε όλοι μαζί το μέλλον μας.

Θα ήθελα πριν κλείσω… να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σε όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις των νησιών μας:

Πιστεύω ακράδαντα ότι μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, με γνώμονα και οδηγό την αγάπη μας και μόνο για τα νησιά μας, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις κάθε πολίτη, βοηθώντας και προάγοντας τον τόπο μας, όπως ακριβώς του αξίζει.

Τώρα είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ, να δώσουμε θέση στην αισιοδοξία, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία των νησιών και των πολιτών τους.

Σε αυτόν το δρόμο, σε αυτήν την πορεία, σας θέλουμε όλους μαζί μας!

 

Σας ευχαριστώ!

 

Μανώλης Ευστ. Πολυκρέτης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Σαντορίνη: Υποδέχεται (19/04) την Ολυμπιακή φλόγα, ποιο είναι το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη

Πάρος: Στην τελική ευθεία για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας

Ολοκληρώθηκαν όλες οι συναντήσεις στη Πάρο για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας... Ποιο είναι το πρόγραμμα

Κυκλάδες: Ακτοπλοϊκή “βασίλισσα” του χειμώνα η Σύρος (!!!)

Η Σύρος είχε τη μεγαλύτερη διακίνηση επισκεπτών το πρώτο τρίμηνο του 2024 ... Ποιο λιμάνι δέχτηκε τα περισσότερα πλοία...

Πάρος: Εναλλάξ διανυκτέρευση των “Θεολόγος Π” και “Andros Queen” στο λιμάνι της Παροικιάς

Εναλλάξ διανυκτέρευση των "Θεολόγος Π" και "Andros Queen" στο λιμάνι της Παροικιάς την καλοκαιρινή περίοδο

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί