Νάξος - Τσολάκης: Εθεσε εαυτόν και επίσημα εκτός Δημοτικού Συμβουλίου

Οι περισσότεροι θα πούμε.. ήταν αναμενόμενο. Η όπως το λέει και ο θυμόσοφος λαός «Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει».. Ο Γιάννης Τσολάκης, το είχε πάρει απόφαση εδώ και καιρό. Και με τον χρόνο να κυλάει απλά προσπαθούσε να είναι πιο ήρεμος και καλά με τον εαυτό του. Την περασμένη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου έγραψε την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την παράταξη "Ενωμένοι Μπορούμε" του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού. Την επόμενη ημέρα, υπήρχε Δημοτικό Συμβούλιο και κάποιοι ανέφεραν ότι ο "Τσολάκης" έχει τρεις .. απουσίες. Υπάρχει άλλωστε και ο απουσιολόγος για το τυπικό της υπόθεσης... 

Ομως, οι απουσίες δεν μέτρησαν. Αυτό που μέτρησε ήταν ο ψυχισμός του Γιάννη Τσολάκη. Που ένιωσε ότι δεν εκτιμήθηκε η προσφορά του, τόσο σε επίπεδο παράταξης όσο και σε προσωπικό όσον αφορά την σχέση του με τον Δημήτρη Λιανό που χρονολογείται σε πολιτικό επίπεδο από τις εκλογές του 2010...  Και την περασμένη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και με την φημολογία να κορυφώνεται, ο κος Τσολάκης κατέθεσε και επίσημα την παραίτησή του. Πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και πλέον περιμένει να γίνει αποδεκτή, ώστε να γυρίσει σελίδα στην ζωή του με κάθε επισημότητα... 

Γιατί παραιτείται; Μένουμε σ' αυτό που γράψει στην επιστολή παραίτησης " Δέχτηκα την πρόσκληση να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» με την σκέψη ότι μετά από 9 χρόνια ενεργής συμμετοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσα να προσφέρω στον τόπο μας από μία θέση ευθύνης που θα αναλογούσε στην μέχρι τώρα προσφορά μου στα κοινά. Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου".

Κάποιος θα πει "μα καλά πολιτεύτηκε για να πάρει θέση ευθύνης;" Η απάντηση είναι πιο απλή απ ότι φαίνεται. Οταν έχεις δοκιμαστεί στον πολιτικό στίβο, όταν έχεις περάσει τις εξετάσεις με άριστα, τότε έχεις δικαίωμα να ζητάς... Και να κινείσαι με τους δικούς σου όρους... Και ο κος Τσολάκης αυτό έκανε ... Πήρε το καπελάκι του κι έφυγε, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και κυρίως τους δημότες που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.. Οσο για τον διάδοχο; Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Νίκος Σέργης έχει το πρώτο λόγο καθότι επιλαχών. Και θα είναι μια σημαντική επιστροφή στην .. ενεργό πολιτική σκηνή με δεδομένο ότι είναι και ο παλαιότερος στην παράταξη του Δημάρχου όσον αφορά τα χρόνια που έχει περάσει στον πολιτικό στίβο.. 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση παραίτησης του Γιάννη Τσολάκη  με τίτλο "Παραίτηση Δημοτικού Συμβούλου" 

Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση είχε ως μοναδικό σκοπό την προσφορά στο νησί και στους συμπολίτες μου. Δέχτηκα την πρόσκληση να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» με την σκέψη ότι μετά από 9 χρόνια ενεργής συμμετοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσα να προσφέρω στον τόπο μας από μία θέση ευθύνης που θα αναλογούσε στην μέχρι τώρα προσφορά μου στα κοινά.

Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου.

Ευχαριστώ τους δημότες που με εμπιστεύτηκαν, τους συνεργάτες μου που με στήριξαν και όλους τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και  τους Δημοτικούς Συμβούλους που συνεργαστήκαμε για το καλό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Αποχωρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο με τη πεποίθηση ότι προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μου και το Δήμο.

Εύχομαι σε όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και δύναμη για να ξεπεράσει ο Δήμος μας τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει.