Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Τσολάκης: Εθεσε εαυτόν και επίσημα εκτός Δημοτικού Συμβουλίου

Νάξος – Τσολάκης: Εθεσε εαυτόν και επίσημα εκτός Δημοτικού Συμβουλίου

|

Ο Γιάννης Τσολάκης γίνεται ο πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος που υποβάλλει την παραίτησή του επί Δημαρχείας Δημητρίου Λιανού – Η υπογραφή παραίτησης μπήκε την 18η Νοεμβρίου, υποβλήθηκε την 22α από το Δήμο και όπως τονίζει ο Γιάννης Τσολάκης ” Αποχωρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο με τη πεποίθηση ότι προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μου και το Δήμο”. – Ποιος αναμένεται να καλύψει τη θέση του Γιάννη Τσολάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο  

Οι περισσότεροι θα πούμε.. ήταν αναμενόμενο. Η όπως το λέει και ο θυμόσοφος λαός «Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει».. Ο Γιάννης Τσολάκης, το είχε πάρει απόφαση εδώ και καιρό. Και με τον χρόνο να κυλάει απλά προσπαθούσε να είναι πιο ήρεμος και καλά με τον εαυτό του. Την περασμένη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου έγραψε την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την παράταξη “Ενωμένοι Μπορούμε” του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού. Την επόμενη ημέρα, υπήρχε Δημοτικό Συμβούλιο και κάποιοι ανέφεραν ότι ο “Τσολάκης” έχει τρεις .. απουσίες. Υπάρχει άλλωστε και ο απουσιολόγος για το τυπικό της υπόθεσης… 

Ομως, οι απουσίες δεν μέτρησαν. Αυτό που μέτρησε ήταν ο ψυχισμός του Γιάννη Τσολάκη. Που ένιωσε ότι δεν εκτιμήθηκε η προσφορά του, τόσο σε επίπεδο παράταξης όσο και σε προσωπικό όσον αφορά την σχέση του με τον Δημήτρη Λιανό που χρονολογείται σε πολιτικό επίπεδο από τις εκλογές του 2010…  Και την περασμένη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και με την φημολογία να κορυφώνεται, ο κος Τσολάκης κατέθεσε και επίσημα την παραίτησή του. Πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και πλέον περιμένει να γίνει αποδεκτή, ώστε να γυρίσει σελίδα στην ζωή του με κάθε επισημότητα… 

Γιατί παραιτείται; Μένουμε σ’ αυτό που γράψει στην επιστολή παραίτησης ” Δέχτηκα την πρόσκληση να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» με την σκέψη ότι μετά από 9 χρόνια ενεργής συμμετοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσα να προσφέρω στον τόπο μας από μία θέση ευθύνης που θα αναλογούσε στην μέχρι τώρα προσφορά μου στα κοινά. Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου”.

Κάποιος θα πει “μα καλά πολιτεύτηκε για να πάρει θέση ευθύνης;” Η απάντηση είναι πιο απλή απ ότι φαίνεται. Οταν έχεις δοκιμαστεί στον πολιτικό στίβο, όταν έχεις περάσει τις εξετάσεις με άριστα, τότε έχεις δικαίωμα να ζητάς… Και να κινείσαι με τους δικούς σου όρους… Και ο κος Τσολάκης αυτό έκανε … Πήρε το καπελάκι του κι έφυγε, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και κυρίως τους δημότες που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.. Οσο για τον διάδοχο; Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Νίκος Σέργης έχει το πρώτο λόγο καθότι επιλαχών. Και θα είναι μια σημαντική επιστροφή στην .. ενεργό πολιτική σκηνή με δεδομένο ότι είναι και ο παλαιότερος στην παράταξη του Δημάρχου όσον αφορά τα χρόνια που έχει περάσει στον πολιτικό στίβο.. 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση παραίτησης του Γιάννη Τσολάκη  με τίτλο “Παραίτηση Δημοτικού Συμβούλου” 

Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση είχε ως μοναδικό σκοπό την προσφορά στο νησί και στους συμπολίτες μου. Δέχτηκα την πρόσκληση να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» με την σκέψη ότι μετά από 9 χρόνια ενεργής συμμετοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσα να προσφέρω στον τόπο μας από μία θέση ευθύνης που θα αναλογούσε στην μέχρι τώρα προσφορά μου στα κοινά.

Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου.

Ευχαριστώ τους δημότες που με εμπιστεύτηκαν, τους συνεργάτες μου που με στήριξαν και όλους τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και  τους Δημοτικούς Συμβούλους που συνεργαστήκαμε για το καλό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Αποχωρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο με τη πεποίθηση ότι προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μου και το Δήμο.

Εύχομαι σε όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και δύναμη για να ξεπεράσει ο Δήμος μας τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σλοβακία – Γερμανία: Πρεμιέρα με πολλά γκολ στο 1.72!

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Η «νατσιονάλμανσαφτ» ξεκινά με φαβορί κόντρα στη Σλοβακία

Γιάννης Μπουτάρης: «Θα πόνταρα στη Νάξο για το κρασί της» (video)

Ο εγγονός του θρυλικού οινοποιού μιλά για τον Ναξιώτικο αμπελώνα, τις κυκλαδίτικες ποικιλίες και την προοπτική του νησιού στον οινοτουρισμό.

ΣΥΡΙΖΑ Νάξου: «Η μνήμη του Ολοκαυτώματος δεν μπορεί να γίνει ασπίδα για γενοκτονία στη Γάζα»

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Νάξου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την πρόσφατη τοποθέτηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Στράτος Φουτάκογλου: «Το ΕΕΕΕΚ δεν μπορεί να τσουβαλιάζεται σε άστοχες αποφάσεις»

Σκληρή κριτική του πρώην διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Νάξου προς τη δημοτική αρχή για την ακύρωση της μίσθωσης ακινήτου και την πρόταση δημιουργίας σχολικού συγκροτήματος στον χώρο που προοριζόταν για Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Μονή: Πρώτη προπόνηση για το Naxos Sphinx Rugby Club

Η νέα ομάδα ράγκμπι της Νάξου καλεί μικρούς και μεγάλους στην πρώτη γνωριμία και προπόνηση, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Μονής.

Μικρός θησαυρός στη Νάξο: Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο του 1929 παραδόθηκε στην οικογένεια Σαλτέρη

Ο Σπύρος Κάλμπαρης ανακάλυψε τυχαία σε πυργόσπιτο της Ράχης Νάξου ένα σπάνιο σχολικό Ευαγγέλιο του 1929, που ανήκε σε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Χαλκείου.

Καφέ Γκρέκο: Σε κίνδυνο το ιστορικό στέκι διανοουμένων της Ρώμης λόγω ενοικίου (!!!)

Το θρυλικό καφενείο της οδού Κοντότι, σημείο συνάντησης Γκαίτε, Ντίκενς και Λόρδου Βύρωνα, απειλείται ξανά με λουκέτο μετά από αιώνες ιστορίας.

Νέος εκλογικός κώδικας: Ανατροπές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εκλογές σε έναν γύρο

Η κατάργηση της δεύτερης Κυριακής, η εισαγωγή ηλεκτρονικής ψήφου και η νέα κατανομή εδρών αλλάζουν ριζικά το τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΑΟ Μυκόνου: Με τον Παναγιώτη Τσάμη “γεμίζει” τη ρακέτα του

Η Mykonos Basketball Club αποκτά τον 23χρονο σέντερ με δανεισμό από τον Προμηθέα Πατρών, ενισχύοντας τη γραμμή ψηλών στην ιστορική πρώτη της παρουσία στη μεγάλη κατηγορία.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.