Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Β. Κατσαράς ("Ενωμένοι Μπορούμε"): «Ας δώσουμε Ν-αξία στους τουρίστες μας»

Νάξος – Β. Κατσαράς (“Ενωμένοι Μπορούμε”): «Ας δώσουμε Ν-αξία στους τουρίστες μας»

|

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, μπαίνει στον πολιτικό στίβο με τον  συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» και διεκδικεί είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο… _ Τι αναφέρει για το θέμα του τουρισμού που άλλωστε είναι και το δυνατό του σημείο

Με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» του υποψηφίου Δημάρχου Νάξου  και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό, κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές διεκδικώντας την είσοδό του στο … Δημαρχείο ο Βαγγέλης Κατσαράς, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Στην ερώτηση γιατί με τον Λιανό απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη «Εμπιστεύομαι τον Δημήτρη Λιανό, γι’ αυτό και επέλεξα να σταθώ δίπλα του ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος».

Οσο για το όραμά του; «Να αναδείξουμε τη Νάξο στο παγκόσμιο κοινό ως έναν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου, έχοντας, ταυτόχρονα, ως δεδομένο ότι αυτό, με τη σειρά του, θα ωφελήσει σημαντικά και τα νησάκια των Μικρών Κυκλάδων. Στα πλαίσια αυτά, επικεντρωνόμαστε σε ενέργειες που θα προσφέρουν πραγματική αξία στους τουρίστες μας, η οποία θα πηγάζει από την πλήρη αξιοποίηση του ανθρωπογενούς, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος του νησιού».

Αναλυτικά μας αναφέρει μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα (vkatsaras.gr):  «Όραμά μας, ως δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, αποτελεί να αναδείξουμε τη Νάξο στο παγκόσμιο κοινό ως έναν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου, έχοντας, ταυτόχρονα, ως δεδομένο ότι αυτό, με τη σειρά του, θα ωφελήσει σημαντικά και τα νησάκια των Μικρών Κυκλάδων. Στα πλαίσια αυτά, επικεντρωνόμαστε σε ενέργειες που θα προσφέρουν πραγματική αξία στους τουρίστες μας, η οποία θα πηγάζει από την πλήρη αξιοποίηση του ανθρωπογενούς, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος του νησιού.

Η φυσική ομορφιά

Αποσκοπώντας να τονίσουμε τη μοναδικότητα της τουριστικής εμπειρίας στη Νάξο, οφείλουμε να επενδύσουμε στη σαγήνη και ιδιαιτερότητα του φυσικού της τοπίου. Εκμεταλλευόμενοι, λοιπόν, με σεβασμό πάντα, την αρχέγονη γοητεία και τους περιβαλλοντικούς θησαυρούς της, αξίζει να ενισχύσουμε και προβάλουμε κάθε δραστηριότητα, εξόρμηση και εξερεύνηση (πεζοπορία, καταδύσεις, ιππασία, θαλάσσια σπορ κ.λπ.) που συνδυάζεται με την επιβλητική φύση της, με φόντο το πράσινο των βουνών της και το γαλάζιο της θάλασσάς της.

Οι παραδόσεις και τα τοπικά προϊόντα

Καθώς η πλούσια τοπική παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά της Νάξου εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη μέχρι σήμερα, οφείλουμε να αφοσιωθούμε στη διαφύλαξη και διάδοση του έντονου πολιτιστικού στοιχείου της. Έτσι, στοχεύουμε να προσελκύσουμε αυξημένη τουριστική κίνηση μέσα από μία αναβαθμισμένη παρεχόμενη εμπειρία στα αξιοθέατα του τόπου μας, όπως αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, μουσεία κ.λπ. (πολιτιστικός τουρισμός).

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επίσκεψη στη Νάξο συνιστά μία συναρπαστική γνωριμία όχι μόνο με τα ναξιώτικα ήθη και έθιμα, αλλά και με τα εκλεκτά προϊόντα της ναξιακής γης. Την ίδια στιγμή, το ταξίδι στο νησί μας ισοδυναμεί με μία ακαταμάχητη γαστρονομική περιήγηση. Προκειμένου, λοιπόν, ο τουρίστας να βιώσει στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της συνάντησής του με τη ναξιακή παράδοση, θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην προώθηση της τοπικής παράδοσης, παραγωγής και γευστικής πολυτέλειας.

Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη διοργάνωση συγκεκριμένων δράσεων, όπως εκθέσεις, πολιτιστικά δρώμενα, επαρκή ενημέρωση σχετικά με το πρότυπο της ναξιώτικης διατροφής, εκτεταμένη παρουσίαση τοπικών προϊόντων σε καμπάνιες και αρθρογραφία κ.ά..

Το επίπεδο εξυπηρέτησης και οι παροχές

Επιδιώκοντας να προσδώσουμε ποιότητα σε κάθε πτυχή της παραμονής των επισκεπτών στο νησί της Νάξου, εμβαθύνουμε ιδιαίτερα στον παράγοντα της εξυπηρέτησης και πλήρους πληροφόρησης.

Γι’ αυτόν, ακριβώς, τον λόγο, θεωρούμε ότι η εκπαίδευση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού σε σημεία υποδοχής και εξυπηρέτησης του τουριστικού κοινού (καλλιέργεια τουριστικής παιδείας) είναι επιβεβλημένη – και, µάλιστα, σε ευρεία κλίμακα, τόσο στο προσωπικό των αμιγώς τουριστικών επιχειρήσεων όσο και σε επαγγέλματα «δορυφόρους» (όπως οδηγοί µέσων µεταφοράς, ξεναγοί, στελέχη υπηρεσιών κ.λπ.). Επιπρόσθετα, η στροφή στην ποιότητα επιτάσσει τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών, αλλά κυρίως την κάλυψη των ελλείψεων σε ειδικές τουριστικές υποδομές (τουριστικοί λιμένες, προπονητικά κέντρα, συνεδριακά κέντρα κ.ά.), καθώς και την επέκταση του εναλλακτικού – θεματικού τουρισμού, οι υποδομές του οποίου αποτελούν τις βάσεις ανάπτυξής του.

Τέλος, για τη μέγιστη διευκόλυνση των τουριστών μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να εστιάσουμε στους παράγοντες της προσβασιμότητας, της μετακίνησης και της καινοτομίας των παροχών μας. Προάγοντας τη φιλική μετακίνηση και τη δυνατότητα εύκολης μετάβασης σε κοντινούς προορισμούς, πρόκειται να διασφαλίσουμε την ευελιξία και ασφάλεια των επισκεπτών. Από την άλλη, χάρη στην έξυπνη τεχνολογία, μπορούμε να εξοικονομήσουμε κόστος και χρόνο για τους τουρίστες μας, μέσα από σύγχρονες δυνατότητες όπως ασύρματο δίκτυο WiFi σε κεντρικά σημεία, έξυπνες θέσεις πάρκινγκ, υπόγειους κάδους κ.ά..”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024