Νάξος: Ξεκινάει εκ νέου (12/04) η ανακύκλωση

Ήταν τέτοιες μέρες πριν από ένα μήνα (10/03) όταν ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρέλαβε το νέο όχημα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών που συμπλήρωσαν τους τριακόσιους κάδους χρώματος μπλε ανακύκλωσης… Και όλα αυτά ήταν δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με την οποία έχει συμβληθεί ο Δήμος με στόχο την επανέναρξη και λειτουργία της ανακύκλωσης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Μαργαρίτης είχε δηλώσει ότι στόχος είναι στις αρχές Απριλίου να ξεκινήσει η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. Είχε προσθέσει δε «στόχος μας είναι η Νάξος να γίνει πρότυπο στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και γι αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που τίθεται πλέον σε εφαρμογή»

Με βάση δε τον προγραμματισμό αναμένονταν να τοποθετηθούν μπλε κάδοι σε επιλεγμένα σημεία στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου αλλά και στα χωριά, όπως και η παρουσίαση του τοπικού σχεδίου χωροθέτησης των κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων.

Και σήμερα; Έχουμε τη δεύτερη φάση… με την υλοποίηση του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προώθηση της ανακύκλωσης. Η δράση περιλαμβάνει διανομή πόρτα-πόρτα ενημερωτικού υλικού και τσαντών, στις οποίες θα τοποθετούνται τα προς ανακύκλωση υλικά. Για την επανέναρξη της ανακύκλωσης στη Νάξο, την προσεχή Πέμπτη 12 Απριλίου αναμένεται να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία μπλε κάδοι, στους οποίους θα εναποτίθενται ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας (πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο).

Και όπως τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος υπεύθυνος για την ανακύκλωση Γιάννης Τσολάκης «Η ευαισθητοποίηση των δημοτών και η απόκτηση συλλογικής περιβαλλοντικής συνείδησης μπορεί να αποδώσει και να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην προσπάθεια προστασίας και προάσπισης του περιβάλλοντος των νησιών μας. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε Πολίτη να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, με ευθύνη και συνέπεια προς τα νησιά μας, προς το φυσικό μας περιβάλλον και προς το μέλλον των παιδιών μας».

Στοχεύοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ο Δήμος μεριμνά στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων και υιοθετεί πρακτικές που συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων. Όμως, δεν αρκεί αυτό. Η ανακύκλωση και η καθαριότητα των νησιών μας είναι υπόθεση όλων μας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News