Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝΔ: εκλογές 13 Δεκέμβρη

ΝΔ: εκλογές 13 Δεκέμβρη

|

Ολοι εναντίον όλων, αιχμές κόντρα στις …αιχμές, σήμερα η παραίτηση Μεϊμαράκη, συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και εκλογές την 13η Δεκεμβρίου 

Aνεξέλεγκτες διαστάσεις  παίρνει η εμφύλια σύγκρουση στη ΝΔμετά το φιάσκο που οδήγησε στην αναβολή των εκλογών την Κυριακή. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προανήγγειλε την παραίτησή του απο τη θέση του μεταβατικού προέδρου- θα την καταθέσει την Τρίτη- προτείνοντας ως μεταβατικό τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Γιαννη Πλακιωτακη. Αύριο Τριτη στις 7 συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος.

Σε ότι αφορά την ημερομηνια των εκλογών, πιθανότερη είναι η 13 Δεκεμβρίου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για δεύτερο γύρο στις 20 Δεκεμβρίου, πριν δηλαδή απο τα Χριστούγεννα.

Μετωπική Μεϊμαράκη με Τζιτζικώστα και Σαμαρά

Με μια μακροσκελή δήλωση μέσω συνεργατών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δίνει συνέχεια στην σύγκρουση εντός της ΝΔ, μετά το φιάσκο με τις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντά στον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της εταιρίας που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία, ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του Απόστολου Τζιτζικώστα. «Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει:« Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε»

Αναλυτικά η δήλωση κύκλων του Μεϊμαράκη

1.Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είχαν συνεργαστεί και  γνώριζαν την εταιρεία  που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.

Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

2. Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης:

Του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι  απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

3. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε.  Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;

Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές.

Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

4.Όσον αφορά στον κ. Βορίδη:

Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη  ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη.

 

Τζιτζικώστας: Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι έχουν προκαλέσει 

«Κάποιοι δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τι έχουν προκαλέσει», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο Mega, ο οποίος χαρακτήρισε «προσχηματικές ιστορίες» το θέμα των παραιτήσεων, λέγοντας πως «χθες ζητήσαμε την παραίτηση του μεταβατικού αρχηγού επειδή προηγήθηκε ένα φιάσκο».

«Ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε την παράταξη με διορισμό και με σκοπό να οδηγήσει την παράταξη σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν θα παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: «Ξεκάθαρα όχι. Η θέση του περιφερειάρχη είναι εκλεγμένη και όχι διορισμένη θέση, ούτε κομματική. Η συζήτηση είναι προσχηματική».

Όπως σημείωσε, οι εκλογές πρέπει να γίνουν το πολύ σε δύο Κυριακές από σήμερα, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η σημερινή παρουσία του Μεϊμαράκη ήταν ιδιαίτερη διχαστική». Τέλος σε ερώτηση για αν θα συμμετείχε σε δημόσιο διάλογο με τον κ. Μεϊμαράκη, όπως πρότεινε σήμερα ο τελευταίος, απάντησε: «Όπου θέλει, ότι ώρα θέλει». 

Η οργισμένη απάντηση Σαμαρά

 Το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο οταν ο Βαγγέλης Μείμαράκης επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργόΑντώνη Σαμαρά , λέγοντας ότι γνώριζε και εγγυήθηκε για την εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαδικασία.  

Η απάντηση από τον Αντώνη Σαμαρά ήρθε αμέσως και σε οργισμένο ύφος.Συνεργάτες του κ. Σαμαρά έκαναν λόγο για “κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέμματα” και υπογραμμίζουν ότι “όσοι έχουν ευθύνες οφείλουν να τις αναλάβουν”. Επιστρέφοντας τις αιχμές για την εταιρεία, επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη συνεργάζεται με τη ΝΔ από τότε που ήταν γραμματέας της ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης.

Ειδικότερα, από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά υποστηρίζουν ότι «ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση.Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ακόμη: «Τι εξυπηρετούν; Γιατι το κάνουν; Γιατι εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρα με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη απο την εποχή που ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαρακης ηταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποιοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Ομως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κομματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».

Απάντηση Μητσοτάκη σε Μεϊμαράκη

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντώντας στις διαρροές από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφεραν τα εξής:

“Θα συνιστούσαμε σε όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Όσο λιγότερο προσωποποιούμε τις αντιθέσεις μας, τόσο περισσότερο υπηρετούμε την ενότητα της παράταξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί”.

ΚΕΦΕ: Φταίει η εταιρία

Εξ ολοκλήρου στην εταιρεία Infosolutions ρίχνει το ανάθεμα για το φιάσκο της εκλογής προέδρου της ΝΔ η ΚΕΦΕ, η οποία συνεδρίασε χωρίς να λάβει απόφαση για το ποιά θα είναι η νέα ημερομηνία εκλογής. 

Οπως αναφέρει η ΚΕΦΕ, μέχρι και το Σάββατο η εταιρεία που είχε αναλάβει την ψηφοφορία διαβεβαίωνε για το ομαλό της διαδικασίας, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της.

Η ΚΕΦΕ δεν παραλείπει βεβαίως -έστω και καθυστερημένα- να ζητήσει την «οφειλόμενη συγνώμη» από τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης.

Η μυστηριώδης εταιρία

Οι επαγγελματίες του χώρου μιλούν για την Infosolutions (επωνυμία «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ-ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ Ο.Ε») λέγοντας ότι είναι μία εταιρεία-φάντασμα η οποία δεν διαθέτει καν ιστοσελίδα. Στην διεύθυνσή της στο διαδίκτυο εμφανίζεται το λογότυπό της με την ένδειξη… «Under Construction», ενώ στη λίστα της ΕΕΤΤ είναι καταχωρημένη ως… εταιρεία που φτιάχνει ιστοσελίδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι μετρημένοι στα… δάχτυλα, ενώ το πεδίο των δραστηριοτήτων της είναι… άσχετο με το έργο που ανέλαβε

Εξ ου και η δήλωση συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά ότι «η info-solutions (με αυτό ή με άλλο όνομα) είχε ήδη από δεκαετίας επιλεγεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, για τη συντήρηση δικτύων, έχοντας αντίστοιχη σύμβαση με τους συντηρητές του ασανσέρ, τους απολυμαντές ή τους καθαριστές των εγκαταστάσεων».

Πάντως η εταιρεία είχε συμφωνήσει να λάβει 300.000 για τη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ, ενώ το συνολικό κόστος της διαδικασίας θα στις 850.000 ευρώ σε περίπτωση που θα υπήρχαν δύο εκλογικοί γύροι.

Εντωμεταξύ, ειδικοί αναφέρουν ότι για να αναλάβει ένα τέτοιο έργο η όποια εταιρεία, πρέπει να είναι αντίστοιχα πιστοποιημένη, πρέπει δηλαδή να διαθέτει «ISO 27001» το οποίο η Infosolutions… δεν έχει!

Δύο οι εταιρείες

Οι επαγγελματικές δραστηριότητες των δύο εταιρειών της ομόρρυθμης εταιρείας είναι άκρως… ενδιαφέρουσες.

Ο Αθανάσιος Κλωνάρης διατηρεί την «ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ» στη Γλυφάδα, της οποίας επίσης η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.

Αυτή η εταιρεία έχει αναλάβει έργα εκατοντάδων ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΕΛΟΤ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ενώ η σημαντικότερη δουλειά της ήταν η σύμβαση με την Γενική Γραμματεία στο Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, αντί αμοιβής σχεδόν 4.500 ευρώ.

Η Ελένη Τυρμάκη από το 2006 και έως τον 2011 διατηρούσε την δεύτερη εταιρεία «INFOLEARNING SERVICES» η οποία…διοργάνωνε επιμορφωτικά σεμινάρια.

Η πρώτη δραστηριότητα της Infosolutions σε σχέση με δημόσιο φορέα, όπως αναφέρει η Eφημερίδα των Συντακτών, εμφανίζεται τον Ιούνιο του 2013 όπου ανέλαβε την ανανέωση του domain της ιστοσελίδας του Eπιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Τον Ιούνιο του 2015 επιμελήθηκε του πληροφοριακού συστήματος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Η Infosolutions από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και λίγο πριν τις εκλογές του φετινού Ιανουαρίου σύναψε πολλές συμβάσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2014 σύναψε σύμβαση με την εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο», της οποίας επικεφαλής ήταν ο Αριστείδης Ματιάτος, στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά….

Πηγή: thethoc.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανάφη: Ερχεται 4ερο πολυτελέστατο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα