Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝέα Δημοκρατία: Ο Κυκλαδίτης Φόρτωμας και οι ...ΟΝΝΕΔιτες που μπαίνουν στην...

Νέα Δημοκρατία: Ο Κυκλαδίτης Φόρτωμας και οι …ΟΝΝΕΔιτες που μπαίνουν στην πίστα των εκλογών

|

Μία ακόμη λίστα… υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών και με σημείο αναφοράς την παρουσία τους στην κομματική νεολαία – Ο Κυκλαδίτης Φίλιππος Φόρτωμας εμφανίζεται ως ένα εκ τα πρόσωπα που θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια

Και οι αποκαλύψεις καλά κρατούν… Το ζητούμενο βέβαια είναι πόσο κοντά βρίσκονται στην πραγματικότητα και δεν αποτελούν απλά παραπέτασμα καπνού, αλλά ας είναι… Πριν από μερικές ημέρες είχαμε ένα ακόμη άρθρο από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» που αυτή τη φορά βγάζει στον … αέρα τα ονόματα υποψηφίων και οι οποίοι προέρχονται από τα σπλάχνα του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή έχουν περάσει από την κομματική νεολαία ΟΝΝΕΔ) και η σχετική λίστα βρίσκεται στο γραφείο του κου Μητσοτάκη. Και ανάμεσά τους είναι κι ένας Κυκλαδίτης. Ο Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος άλλωστε θεωρείται κι από τα αγαπημένα παιδιά του Μητσοτάκη και δύσκολα θα είναι εκτός ψηφοδελτίου για τις επόμενες εκλογές και δη στις Κυκλάδες.

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα με τίτλο « Ποιοι ΟΝΝΕΔίτες μπαίνουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ»…

«Η διαδικασία επιλογής των ΟΝΝΕ∆ιτών που τελικώς θα µπουν στη µάχη του σταυρού ανά περιφέρεια έχει ξεκινήσει εδώ και µερικούς µήνες υπό την εποπτεία του επικεφαλής της Οργάνωσης, Κώστα ∆έρβου, και του έµπιστου συνεργάτη του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου. Αµφότεροι έχουν επιφορτιστεί µε το κοµµάτι του εντοπισµού των κατάλληλων περιπτώσεων σε ολόκληρη την επικράτεια και της κατάθεσης των σχετικών εισηγήσεων.

Το προηγούµενο διάστηµα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του εγχειρήµατος, ενώ, σύµφωνα µε απόλυτα διασταυρωµένες πληροφορίες, πολύ σύντοµα θα υπάρξει και νέος κύκλος προτεινόµενων υποψηφιοτήτων από την πλευρά της Νεολαίας. 

Το τελικό ξεκαθάρισµα γίνεται από τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Ν.∆., Μιχάλη Μπεκίρη, καθώς και από το διαχρονικό δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέµατα εσωκοµµατικής φύσεως, Θανάση Νέζη. Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης της στόχευσης για µια δυναµική ανανέωση των ψηφοδελτίων της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που, ως γνωστόν, βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της κοµµατικής ηγεσίας. Αρχικά, ερωτηµατικό αποτελεί, προς το παρόν τουλάχιστον, η επόµενη ηµέρα του προέδρου της ΟΝΝΕ∆, Κώστα ∆έρβου, ο οποίος πιστώνεται από το σύστηµα Μητσοτάκη την εκ βάθρων αναδιοργάνωση της παράταξης. Στο παρελθόν έχουν ακουστεί σενάρια για κάθοδό του είτε στον Νοµό Ηλείας είτε σε κάποια από τις περιφέρειες του λεκανοπεδίου. Ταυτόχρονα, εξαιρετικά πιθανή θεωρείται η κάθοδος του αντιπροέδρου της Οργάνωσης και δικηγόρου Παύλου Μαρινάκη στην περιφέρεια της Αχαΐας, δεδοµένης τόσο της οικογενειακής παράδοσης όσο και του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραµατίζει στους κόλπους της Νεολαίας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το σκηνικό στη Λέσβο, όπου µε φόντο τη συγκρότηση του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου βρίσκεται σε εξέλιξη µια άτυπη εσωτερική διελκυστίνδα. Βλέπετε, από εκεί έλκει την καταγωγή του ο υπεύθυνος Πολιτικού, Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας της ΟΝΝΕ∆, Κώστας Μαµουλής, ωστόσο την ίδια στιγµή βαθιές ρίζες στη Μυτιλήνη έχει ο γραµµατέας της Οργάνωσης, Ανδρέας Καρασαρίνης.

 «ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ»

Στη Β’ Αθηνών, πέραν των «σίγουρων» Σάκη Ιωαννίδη (πρώην προέδρου της ΟΝΝΕ∆ και µέλους της Εκτελεστικής Γραµµατείας της Ν.∆.) και Κωνσταντίνου Κυρανάκη (πρώην προέδρου της Νεολαίας του ΕΛΚ και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Ν.∆.), έχουν αρχίσει να ακούγονται έντονα τα ονόµατα δύο εκπροσώπων της νέας «φουρνιάς». Πρόκειται για τον υπεύθυνο Οργανώσεων Αττικής και µηχανολόγο, Αγι ∆ήγκα, και την υπεύθυνη ∆ιεθνών Σχέσεων και αντιπρόεδρο της Νεολαίας του ΕΛΚ, Χριστίνα Μπαλάσκα.

Στην Α’ Πειραιώς «παίζει» ο αντιδήµαρχος Γιάννης Μελάς, ενώ στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του µεγάλου λιµανιού, ο µηχανικός Γιώργος Βρεττάκος. Στο Υπόλοιπο Αττικής, φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του γεωλόγου και πρώην γραµµατέα της Κ.Ε. της ΟΝΝΕ∆ Ανδρέα Τσώκου. Παράλληλα, εξετάζεται σοβαρά και µια πιθανή κάθοδος του υπευθύνου της Πολιτικής Ακαδηµίας της ΟΝΝΕ∆, Βαγγέλη Λιάκου.

Σε ό,τι αφορά τις παλαιότερες γενιές, φαίνεται πως πολλές πιθανότητες συγκεντρώνουν οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕ∆ στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.∆., Τόλης Παπαποστόλου (Φθιώτιδα) και Νίκος Λυσιγάκης (Εύβοια). Επίσης, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο Φίλιππου Φόρτωµα. Στο µέτωπο της συµπρωτεύουσας ξεχωρίζουν ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕ∆ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Καραγιάννης και η επίσης δικηγόρος και µέλος της Γραµµατείας Επαρχιακού Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Στη Θεσσαλία, ισχυρό στίγµα δίνει στον Βόλο η λογίστρια και µέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕ∆ Μαρία Καραγιάννη, στα Τρίκαλα ο µαθηµατικός και αναπληρωτής υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βαγγέλης Καραµίντζιος, και στην Καρδίτσα ο οικονοµολόγος και υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηµατικότητας, Φώτης Βρέκος.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι επικεφαλής Νοµαρχιακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕ∆ των οποίων η εν γένει δραστηριότητα ίσως οδηγήσει σε πιθανές υποψηφιότητες. Ενδεικτικά παραδείγµατα ο ∆ηµήτρης Ιωαννίδης (Φλώρινα), η Νικολίνα Μαρίνου (Αιτωλοακαρνανία), ο Γιώργος Λυτρίβης (Αρκαδία), ο Γιάννης Αρµενάκος (Κέρκυρα) και ο Στρατής Ψυχαράκης (Ρέθυµνο). 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

Κυκλάδες – Κέα: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Απλησίαστες οι Κυκλάδες και το 2024: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Νάξος – Αλιευτικό καταφύγιο: Τομές στη χερσαία ζώνη, τι γίνεται με το έργο; (video)

Διακόπηκαν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο της Νάξου- Εντοπίστηκαν αρχαία, έρχονται δύτες, ξεκίνησαν τομές στη χερσαία ζώνη (video)

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες