Νέα Δημοκρατία: Θα κάνει την υπέρβαση η Θεώνη Λειβαδάρου;

Θεωρητικά είμαστε μακριά από τις εκλογές… Είναι άλλωστε προγραμματισμένες για τον Μάιο του 2019. Όμως, στην πολιτική το …μακριά είναι πολύ κοντά. Και η Νέα Δημοκρατία (όπως και τα άλλα κόμματα) είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Η φημολογία βέβαια καλά κρατεί και δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της επικαιρότητας για συμμετοχή αιρετών στα ψηφοδέλτια. Είτε μιλάμε για τον Γιώργο Χατζημάρκο, τον Περιφεριεάρχη Νοτίου Αιγαίου που όμως τα έχει διαψεύσει έως τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη (σ.σ. επίσης τα έχει διαψεύσει) ή άλλους αιρετούς από τις Κυκλάδες… Όπως το όνομα του Φίλιππα Φόρτωμα, πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ να συμπεριλαμβάνεται στους υποψηφίους…

Και για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κάνει ένα … άνοιγμα ή μάλλον κοιτάζει μέσα από την γυάλινη σφαίρα της για να δει τα νέα πρόσωπα που ενδεχομένως να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών…  Υπάρχει άλλωστε και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για  «τουλάχιστον ένα νέο πρόσωπο» σε κάθε ψηφοδέλτιο. Στις 13 Ιανουαρίου είχε παρουσιάσει 65 νέα ονόματα σε όλη την επικράτεια που είχαν προκριθεί ως υποψήφιοι και είχαν διακριθεί στο Μητρώο Νέων Πολιτικών Στελεχών της Ν.∆. Τότε δεν υπήρχε ούτε ένα νέο πρόσωπο από τις Κυκλάδες, ενώ στα Δωδεκάνησα υπήρχαν αυτά του Αντώνη Ασπρά, της Ελένης Μαυρόγαλου και του Στέφανου Δράκου. Μάλιστα, υπήρχαν και δηλώσεις στην εφημερίδα «Ροδιακή» των πρωταγωνιστών… 

Τώρα; Έχουμε και πάλι νέα … ονόματα. Μόνο που αυτή τη φορά αφήνουμε στην άκρη τους.. νέους και κοιτάζουμε λίγο και τα παλιά ψηφοδέλτια και τι υπάρχει εκεί. Και βέβαια έχουμε και τις Κυκλάδες με παλιά και νέα πρόσωπα. Ξεχωρίζει αυτό της Επάρχου Θήρας Θεώνης Λειβαδάρου.…  Θέλετε να δούμε τι συναντάμε; Όχι μόνο στις Κυκλάδες αλλά σε όλο το Αιγαίο ώστε να έχουμε μία συνολική εικόνα… 

Ας δούμε λοιπόν… 

Αρχής  γενομένης από τα Δωδεκάνησα «ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας θα επιδιώξει άλλη μία θητεία, ενώ με έντονη παρουσία παίζει ο πρώην βουλευτής και μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς. Τη λίστα συμπληρώνουν από το Μητρώο Στελεχών η δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Αντώνης Ασπράς, ο διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, καθώς και οι πρώην βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης».  

Και στις Κυκλάδες «Ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι μια θέση στη Βουλή, ενώ ξανά θα βρίσκονται στο πεδίο της μάχης η Κατερίνα Μονογυιού και ο Γεώργιος Βακόνδιος. Σε δυναμική υποψηφιότητα εξελίσσεται αυτή του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Φίλιππου Φόρτωμα, με καταγωγή από την Τήνο, ενώ πιθανή είναι η υποψηφιότητα της έπαρχου Σαντορίνης, Θεώνης Λειβαδάρου».   

Στο Νομό Λέσβου « Δεδομένη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Ξανά υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Παύλος Βογιατζής και ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης».  

Στο Νομό Σάμου «Στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσει η μονοεδρική της Σάμου, όπου δυναμικό «παρών» δηλώνουν ο «γιατρός των μεταναστών» Μάνος Λογοθέτης, με σταθερή παρουσία στο νησί, και ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χριστόδουλος Στεφανάδης. Επίσης, το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συμπληρώσουν ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ και επιχειρηματίας Νίκος Στεφανής, καθώς και ο αντιδήμαρχος Καρλοβάσου, Αναστάσιος Καλατζής. Το τελευταίο διάστημα έχει «παίξει» και το όνομα του δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται».

Και τέλος, στο Νομό Χίου «Στη Χίο θα είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης και, από ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει «αέρας» ανανέωσης μέσω του Μητρώου Στελεχών. Ο λόγος για τον Αιμιλιανό Ευαγγελινό, που διετέλεσε διευθυντής ΔΙΕΚ και γυμνασίων, τον γιατρό Κωνσταντίνο Τρομπούκη και τον αξιωματικό του Λιμενικού, Χαράλαμπο Μπουρνιά. Ενδιαφέρον έχει εκφράσει επίσης ο Νίκος Αταλλιώτης»

Λέτε να έχουν πέσει μέσα ή θα πάμε και πάλι σε αλλαγές; 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News